Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Απειλεί τη ΝΔ η «φιλελευθεροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ;

Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο απ’ όσο νομίζουν κάποιοι. Ένας βουλευτής του ΚΚΕ χαριτολογώντας είπε πρόσφατα «Άμα έχουμε τέτοια Αριστερά τι να την κάνουμε τη Δεξιά».
Ενώ ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια αντιπαράθεσή του στην τηλεόραση είπε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «Σαν πολλοί να μαζευτήκαμε στο χώρο της Δεξιάς και παραστριμωχθήκαμε».
Δεν είναι καθόλου αστείο, είναι πολύ σοβαρό για τη Νέα Δημοκρατία η οποία κινδυνεύει από τον… άλλον της εαυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 3% στο 37% και...

πήρε την εξουσία επειδή έγινε… ΠΑΣΟΚ. Τώρα επιχειρεί να παραμείνει χρόνια στην κυβέρνηση με το να μεταμορφώνεται σε Νέα Δημοκρατία. Και τελικά δεν είναι τόσο ηλίθιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεθοδικότητα και σύστημα που κερδίζει. Ο Αλέξης Τσίπρας «έγινε» Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να «γίνει» και Κωνσταντίνος Καραμανλής, ειδικά αφού έχει δίπλα του και τον… ανιψιό μαζί με τα «καραμανλάκια» τύπου Παυλόπουλου, Παπαγγελόπουλου κ.λπ.
Κι εξηγούμαστε. Αυτό που ξεχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία ή εν πάση περιπτώσει κάθε άλλο κόμμα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι (ή πρέπει τουλάχιστον να είναι) πιστή στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, της ανοικτής αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων, των επενδύσεων κ.λπ. Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμενε πιστός στις αρχές του κρατισμού, της ωμής παρέμβασης σε όλα, της ιδεοληπτικής στα όρια της ανοησίας παρεμπόδισης των επενδύσεων. Όποιος μπορεί να δει καλά τι συμβαίνει, θα καταλάβει ότι ξεκινά μια στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά προκειμένου να κλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο ζωτικό χώρο από τη ΝΔ. Ουσιαστικά προσπαθεί να γίνει πιο κεντρώο κόμμα, να πιάσει τους ψηφοφόρους που είναι καθαροί κεντρώοι και μετακινούνταν τα τελευταία χρόνια είτε προς το ΠΑΣΟΚ είτε προς τη ΝΔ. Έτσι ο Τσίπρας δεν ντρέπεται να βάζει την υπογραφή του στη συμφωνία με τους Κινέζους για το Λιμάνι, παρά το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν μιλούσε για έγκλημα και ξεπούλημα. Προκειμένου όμως να μη χάσει την… αριστεροσύνη του βάζει ένα δυο «μαντρόσκυλα» τύπου Δρίτσα ή Σπίρτζη να διαμαρτύρονται για τις ιδιωτικοποιήσεις. Για παράδειγμα το πουλέν του Παππά, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν πρέπει να ακολουθήσει την ατζέντα του Σαμαρά στις ιδιωτικοποιήσεις. Βεβαίως το είπε αφού ένας σταθερός παίκτης στο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», ο Πιτσιόρλας του Ταμείου, πούλησε τον ΟΛΠ και ετοιμάζεται να εφαρμόσει τη μοναδική σωστή ατζέντα για ανάπτυξη, αυτήν που προωθούσε ο Σαμαράς.
Δεν είναι η μοναδική περίπτωση στροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα αρχίζει να σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού. Έδιωξε τους πρόσφυγες από την κεντρική αποβάθρα του Πειραιά, υπάρχουν φήμες ότι έχει σχέδια πιο βίαιης εκκένωσης, πλακώνει στο ξύλο όποτε μπορεί και κανέναν που διαμαρτύρεται. Είναι αυτά «αριστερά πράγματα»; Όχι βεβαίως, όμως, για να μην στεναχωρηθεί και η «αριστερίλα» βάζει μερικούς αλληλέγγυους ή το ίδιο το κόμμα να βοηθάνε τους «κακόμοιρους τους πρόσφυγες».
Για να μην πούμε για την απαθή στάση των αστυνομικών σε επεισόδια όχι μόνο του Ρουβίκωνα αλλά και της Χρυσής Αυγής. Είναι δυνατόν ένας… αριστερός υπουργός Δημόσιας Τάξης να αφήνει να γίνονται τέτοια πράγματα; Κι όμως, αλλά βγάζει μια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του και καθάρισε και με τους «αριστερούς» που διαμαρτύρονται.
Θα δούμε κι άλλα περιστατικά, ειδικά στο χώρο της οικονομίας. Όπως η πλήρης υποταγή «στις νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις της Μέρκελ, του ΔΝΤ και του Τόμσεν», όπως θα έλεγε και το πάλαι ποτέ αριστερό κόμμα του Τσίπρα. Και ιδιωτικοποιήσεις θα κάνει, και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και απολύσεις, και θα απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις και άλλα τέτοια που μόνο ένα… δεξιό κόμμα κάνει συνήθως.
Δεν είναι καθόλου τυχαία όλα αυτά. Είναι μέρος ενός σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Και να το παίζει αριστερό κόμμα και να προσκολλάται στους ευρωσοσιαλιστές. Και να κάνει ιδιωτικοποιήσεις και να βάζει τα σκυλιά να αλυχτάνε. Και να φωνάζει για τις Σκουριές και να τους δίνει άδειες να συνεχίσουν. Και να «υπηρετεί» το κούρεμα του χρέους και ταυτόχρονα να απεμπολεί αυτό το αίτημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και περισσότερο «δεξιός» και αυτό δεν πρέπει να το εκλαμβάνει ως χιούμορ η ΝΔ. Αν έχουμε τον Τσίπρα φιλελεύθερο με τα όλα του τι να τον κάνουμε τον Κυριάκο που έχει και κάποια «βαρίδια», προσωπικά ή οικογενειακά;
Γι’ αυτό πρέπει να προσέξει η ΝΔ τι θέλει από τον εαυτό της και που πρέπει να στραφεί. Δεν φτάνουν οι προτάσεις που μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει. Χρειάζεται ένα συνολικότερο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας με διαφορετικό τρόπο. Η ΝΔ κινδυνεύει να πάθει ό,τι έπαθε από το 1996 και μετά με τον Σημίτη. Έξυπνα τότε το ΠΑΣΟΚ οικειοποιήθηκε όλες τις αρχές και τις ιδέες ενός φιλελεύθερου κόμματος, τις βάφτισε «εκσυγχρονισμό» και τρομάξαμε να τους διώξουμε. Μήπως γίνεται ακριβώς το ίδιο και με τον Τσίπρα;



Δεν υπάρχουν σχόλια: