Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επιτελους, λύθηκε ΚΑΙ το θέμα της παιδείας !!!

Με μια γενναία απόφαση το υπουργείο παιδείας βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο και απαγορεύει τις τυρόπιτες τα γλειφιτζούρια και τις τσίχλες !!!
 Στην ΝεοΕλλάδα του 2011, τίποτα
δεν μας κάνει πλέον εντύπωση, αφού οι άστοχες αποφάσεις και οι ''κουλές'' κυβερνητικές παρεμβάσεις διαδέχονται η μια την άλλη.
 Το υπουργείο παιδείας λοιπόν, με δια ροπάλου λογική, απαγορεύει απ' τα σχολικά κυλικεία να πωλούν σοκολάτες, γλειφιτζούρια, τυρόπιτες, σοκολατούχο γάλα κλπ. θεωρώντας ότι θα συμβάλει έτσι στην μείωση της παιδικής παχυσαρκίας. Την θέση όλων των παραπάνω (και πολλών άλλων), παίρνουν οι φρέσκοι χυμοί, τα φρούτα, τα υγιεινά σάντουιτς με μέλι και ταχίνι, και τα δημητριακά. Ναι θα πείτε, σωστό ακούγεται. Και θα ήταν, αν εκεί στο υπουργείο είχαν καταλάβει, ότι η σωστή και υγιεινή διατροφή είναι επίσης θέμα παιδείας και αγωγής, και όχι νόμων και απαγορεύσεων. Και είναι άστοχη γιατί βεβαίως, κανείς αστυνόμος δεν μπορεί να απαγορεύσει στο παιδί να φέρει την τυρόπιτα απ' το σπίτι και να την φάει στο διάλειμμα, όπως επίσης κανείς δεν θα συλλάβει την μαθήτρια που αγόρασε την σοκολάτα απ' το ψιλικατζίδικο έξω απ' το σχολείο.
 Όπως ακριβώς δηλ. και με την απαγόρευση του καπνίσματος, όπου την ίδια στιγμή θερίζουν τα ναρκωτικά παντού, αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι ... ο έμπορος ναρκωτικών να μην ανάψει τσιγάρο σε καφετέρια !
 Μου φαίνεται ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Και περιμέναμε άλλες δράσεις, πιο ουσιαστικές για ξεκίνημα απ' το υπουργείο παιδείας. Κάτι έχει πάρει το αυτί μας για σχολεία χωρίς δασκάλους, για σχολεία που μπάζουν νερά, για απογευματινά σχολεία, για αδιάφορους δάσκαλους και καθηγητές και τόσα άλλα. Σαφώς και υπήρχαν άλλες προτεραιότητες απ' το σημερινό, σαφώς σοβαρότερες απ' την παιδική παχυσαρκία, που στο κάτω-κάτω δεν ξεκινά απ' το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: