Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

This is parta ...

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο εμπλέκει εμμέσως-πλην σαφώς το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με τις ύποπτες διαδρομές 55εκ. ευρώ για την αγορά των 4 υποβρυχίων (συνολικού κόστους 1,14 δις ευρώ) από την γερμανική εταιρία HDW, την εποχή που ο Άκης ήταν υπουργός άμυνας. Στην έρευνα που διεξάγει η γερμανική δικαιοσύνη (και πηγές της επικαλείται το Der Spiegel) αναφέρεται ότι είχε συσταθεί ολόκληρη ομάδα που μοναδικό σκοπό είχε την χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων, και  η οποία στην ουσία ''έδωσε'' τον Άκη !
Να θυμίσουμε ότι τα υποβρύχια είχαν παραγγελθεί απ' το 2000, εποχή που κυβερνούσε ακόμα το ΠΑΣΟΚ. Το 2004 που ήρθε η ΝΔ, δεν ήθελε τον ''Παπανικολή'' γιατί δήθεν ... έγερνε. Αλλά στην πραγματικότητα μάλλον έγερνε η χρηματοδότηση ... Απ' το 2009 και μετά όμως, που ξανάρθε το ΠΑΣΟΚ ... ο Παπανικολής ίσιωσε !!!
Καλή ευκαιρία πάντως να κατανοήσουν οι Γερμανοί, που στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται άμεσα, που πήγαν τα λεφτά. Και επίσης να κατανοήσουν ότι για το χάλι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ευθύνονται και οι ίδιοι οι Γερμανοί αξιωματούχοι, υπουργοί κλπ, που δεν έχαναν ευκαιρία να πιέζουν τις Ελληνικές κυβερνήσεις για αγορές εξοπλισμών από εταιρίες ''δικές τους''.
 Καλή ευκαιρία και για εμάς, να ξαναδιαβάσουμε το πιο κάτω άρθρο για την Τουρκική κορβέτα, και να καταλάβουμε το πως λειτουργούσαν και λειτουργούν στα εξοπλιστικά θέματα οι δυο λαοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: