Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ρήξη με τη φαυλότητα, την αναξιοκρατία και τη διαφθορά

Ζοφερή η περιρρέουσα οικονομική ατμόσφαιρα. Παραπαίει το πολιτικό σύστημα. Μακροημερεύουν η αδράνεια και η αναξιότητα.

Οι κυβερνώντες πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Λιμνάζουν 280 εκατ. ευρώ κοινοτικοί πόροι, με τους οποίους μπορούν να απασχοληθούν προσωρινά για ένα εξάμηνο 50.000 άνεργοι άνω των 55 ετών με 625 ευρώ μηνιαίως + ασφάλιστρα, και οι σοφοί της εξουσίας δεν βρίσκουν φορέα πρόσληψης!

Στο μεταξύ η ανεργία είναι στο 15% και τραβάει την ανηφόρα. Άλλης διαστάσεως η πρόβλεψη του ΙΝΕ για 1.200.000 ανέργους ως το τέλος του χρόνου = 22%. Αυτό βέβαια, πέρα από τα οικογενειακά δράματα (ενδεικτικός ο διπλασιασμός των αυτοκτονιών), σημαίνει και τη ραγδαία κατάρρευση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, το οποίο όσο αυξάνονται οι άνεργοι τόσο χάνει πόρους. Δυστυχώς ο φοροεισπρακτικός και ο εισφοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Εκεί δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους. Χάος!

Είχε δίκιο να ψέξει τις προάλλες την Ευρώπη και εμάς ο Πέδρο Παέζ του Εκουαντόρ, ότι ακολουθούμε χωρίς τον παραμικρό κριτικό έλεγχο τις χρεοκοπημένες συνταγές λιτότητος της Λατινικής Αμερικής. Κάνουμε ό,τι απέτυχε οικτρά στη Λατινική Αμερική.

Ούτε καν ένα υποτυπώδες σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης δεν είχε η κυβέρνηση όταν παρέλαβε την εξουσία. Μόνος «άσος στο μανίκι» του ΓΑΠ ήταν να σπρώξει τη χώρα του στο στόμα του λύκου ΔΝΤ. Ούτε δυστυχώς, μετά 18 μήνες, κατάφερε να διαμορφώσει ΣΧΕΔΙΟ. Βολοδέρνει στα κύματα. Ο έμπειρος Λούλα φώναζε προχθές: «Πορτογαλία μην μπαίνεις στο ΔΝΤ». Ο παθός μαθός!

Βομβάρδισαν τον λαό με καταιγίδες ψεύδους. Αράδιασαν ψέματα με ουρά. Δεν διαπραγματεύθηκαν με τους τοκογλύφους, παραδόθηκαν αμαχητί. Με τη δανειακή σύμβαση παραιτήθηκαν από κάθε δικαίωμα που διεθνώς επιφυλάσσεται στους δανειολήπτες. Σε ολόκληρη τη χώρα, από άποψη ανάπτυξης, βασιλεύει άκρα του τάφου σιωπή. Νέκρωσαν τα πάντα: αγορές, δουλειές, οικοδομές, δημόσια έργα. Άφαντοι οι εθνικοί εργολάβοι. Στον άξονα Ε65 οι δύο στους τρεις κατασκευαστές «την έκαναν» και από τους 1.000 εργαζόμενους απολύθηκαν οι 700.

Στο μεταξύ η στρατηγική απόσπασης της προσοχής του κόσμου, δηλαδή εκτροπής της από τα σοβαρά και σημαντικά στα δευτερεύοντα και ασήμαντα, παίρνει τρομακτικές διαστάσεις. Ο γνωστός ιστότοπος Twitter δέχεται 1 δισεκατομμύριο μηνύματα την εβδομάδα, από τα οποία το 40% είναι «άσκοπες κουβέντες», δηλαδή βλακείες! Εθίζουν τον κόσμο στην εξηλιθίωση. «Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος αμόρφωτος»! (Τσόμσκι).

Νέο πακέτο «μέτρων» 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-14 υπαγορεύει η «τρόικα». Ο χάρος (ξανα)βγήκε παγανιά… Και ακόμα δεν ξεκίνησε η «αξιοποίηση» (= εκποίηση) της δημόσιας περιουσίας. Πόσο εύστοχος στις αναλύσεις του αποδεικνύεται ο Νόαμ Τσόμσκι: «Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους». Αυτό (δια)πράττουν οι ημέτεροι.

Η προπαγάνδα καλλιεργεί το αίσθημα της αυτοενοχής. «Μαζί τα φάγαμε»! Οπότε αντί να εξεγείρονται εναντίον του συστήματος και των σταυρωτών τους, «υποτιμούν εαυτούς και νιώθουν ενοχές». Η αυτοενοχή προκαλεί κατάθλιψη και η κατάθλιψη συμπνίγει κάθε διάθεση δράσης. Άρα απενεργοποιεί τους πολίτες.

Η εξουσία έχει προσώρας πετύχει τον στόχο της, μέχρις ότου οι λίγοι εξεγερμένοι γίνουν πολλοί! Πρέπει να γίνουν πολλοί. Μπορούν να γίνουν πολλοί, να επιβάλουν τη ρήξη με τη φαυλότητα, την πλεονάζουσα αναξιοκρατία και την εκχειλίζουσα διαφθορά. Στην τελευταία αυτή η Ελλάς το 2010 τερμάτισε πρώτη ανάμεσα στα 15 παλαιότερα μέλη της ΕΕ και τελευταία στους δείκτες ευημερίας ανάμεσα σε 110 κράτη…

Ο λαός πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η σημερινή πολιτική τάξη πρέπει να σταλεί στο σπίτι της… Αναγκαία η γρηγορότερη αλλαγή του πολιτικοοικονομικού παραδείγματος.

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: