Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η «Ομάδα Αιγαίου», έτοιμη για βοήθεια σε νησιά

Η Σίκινος, το Καστελλόριζο, η Πάτμος, οι Αρκιοί, το Αγαθονήσι και οι Λειψοί περιμένουν σε λίγες ημέρες τη νέα επίσκεψη «αγαπημένων φίλων». Της «Ομάδας Αιγαίου», που ξεκινάει τον 17ο διάπλου της στις 5 Μαΐου για να τον ολοκληρώσει στις 16 Μαΐου. Με 11 φουσκωτά σκάφη και το πλωτό ασθενοφόρο «Μηνάς Ε΄», 55 άνθρωποι, περίπου οι μισοί εκ των οποίων είναι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα διενεργήσουν σειρά εξετάσεων στους κατοίκους των νησιών.
Παράλληλα, στα παιδιά θα γίνει προληπτικός έλεγχος σκολίωσης και κύφωσης, έλεγχος καρδιολογικός, οδοντιατρικός, ΩΡΛ και παιδοορθοπεδική εξέταση.
 «Σε κάθε επίσκεψή μας εξετάζονται περίπου 1.100 με 1.800 άτομα, εξηγεί ο κ. Β. Αθανασίου, που διαπλέει το Αιγαίο με την Ομάδα τα τελευταία 8 από τα συνολικά 16 χρόνια ύπαρξής της. Τα μέλη της Ομάδας αποτελούν γιατροί, δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοκινητιστές κ. λπ., με κοινή συνισταμένη τη διάθεση προσφοράς.
Παράλληλα, τρεις παιδικές χαρές στα νηπιαγωγεία Καστελλόριζου, Λειψών και Κάμπου Πάτμου, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φαξ και φωτοτυπικά, μουσικά όργανα, αθλητικά είδη, θα καλύψουν τις ανάγκες των νησιών, όπως αυτές διατυπώνονται προς τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου. Παράλληλα, με τη συνδρομή χορηγιών και τα έσοδα από τον ετήσιο χορό που διοργανώνει η Ομάδα θα κατασκευαστεί μονάδα αφαλάτωσης στη Σίκινο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: