Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κατάληψη στο Δημαρχείο Νάξου

Κατάληψη στο Δημαρχείο Νάξου πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα κάτοικοι του Δημοτικού διαμερίσματος Γαλήνης-Εγγαρών, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη κατασκευή ΧΥΤΑ στην κορυφή Ξύδη και τις επικείμενες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που δρομολογούνται στην περιοχή τους.
Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν σκοπό να εμποδίσουν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (για τις 19.00), πράγμα που τελικά κατάφεραν αφού η συνεδρίαση αναβλήθηκε οριστικά.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης επιχειρήθηκε συνεννόηση του Δημάρχου και Δημοτικών συμβουλών με τους καταληψίες ώστε να αποχωρήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάτι που δεν συνέβη ούτε με την άφιξη της αστυνομίας λίγο αργότερα. Μοναδική επιλογή πλέον, ώστε να αποχωρήσουν οι καταληψίες ήταν η εισαγγελική εντολή, κάτι στο οποίο δεν προχώρησε η Δημοτική αρχή προκειμένου να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα.
Λίγο μετά τις 20.00 αποφασίστηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο και ...
 μερίδα συμβούλων αναχώρησε για το πνευματικό κέντρο της Παντάνασσας, όπου τελικά ούτε εκεί συνεδρίασαν αφού δεν υπήρχε προηγούμενη απόφαση ώστε το Δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει εκτός Δημαρχειακού Μεγάρου.
Ακόμα και τώρα (21.30) ο χώρος του Δημαρχείου τελεί υπό κατάληψη, αφού είναι άγνωστο το πότε θα αποχωρήσουν οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι ...









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ηταν μονο οι κατοικοι εκει, ηταν κι αλλοι. να μηνν κανετε μισα ρεπορταζ να τα αναφερετε ολα

Unknown είπε...

Ας φροντίζατε να είχατε λιγότερο ''σκληρή'' πόρτα, όπως επίσης να μοιράζετε τα ψηφίσματα σε όλους και όχι επιλεκτικά

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να γινοτανε καταληψη διαρκείας. Δεν τους νοιάζει. Αυτούς τους νοιάζει το βιογραφικο