Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πόσες κακομοίρες έχουν υποκύψει για μισό κιλό φέτα;

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank. H κίνηση αυτή θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική τράπεζα, η οποία χαρακτηρίζεται από ισχυρή παρουσία στις αγορές των Βαλκανίων και ιδιαίτερα στη Ρουμανία, όπου οι δύο τράπεζες κατέχουν σημαντικά μερίδια μέσω των εκεί θυγατρικών τους. Τρελό «ράλι» αναμένεται στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, έστω κι αν τεθεί σε αναστολή η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο τραπεζών.  Το Κατάρ μέσω της συμμετοχής του στην Alpha Bank  θα είναι ο κυρίαρχος παίκτης.  Μεγάλα «κόλπα», χορός δισεκατομμυρίων γύρω από το big deal …

Ξεκίνησε λέει το πρωτάθλημα. Μόνο οι 13 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι γνωστές αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ιθύνοντες να το ξεκινήσουν. Η αιτία είναι η ρήτρα των 4 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο της Nova με την διοργανώτρια αρχή, αν δεν ξεκινούσε το πρωτάθλημα με υπαιτιότητα των ομάδων. Το ποσό στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο και έτσι άρχισαν τα ματς. Κι αν θεωρείτε τραγικό το όλο σκηνικό, διαβάστε και την παρακάτω «ειδησούλα»:
 «Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο σε μίνι μάρκετ συνοικίας της Πάτρας. Μία αλλοδαπή πήγε για να ψωνίσει και αφού έφθασε στο ταμείο διαπίστωσε ότι της έλλειπαν μερικά χρήματα για όλα όσα είχε βάλει στο καλάθι. Έτσι ρώτησε τον ιδιοκτήτη εάν μπορούσε να τα γυρίσει πίσω στο ράφι όσα περίσσευαν ή να τα έπαιρνε και να τα πλήρωνε άλλη φορά. Τότε σύμφωνα με το dete.gr, ο ιδιοκτήτης χαμογέλασε και της είπε: «Δεν πειράζει. Μου δίνεις τα 50 ευρώ που έχεις τώρα μαζί σου και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε… σε είδος». Με το που το άκουσε αυτό η γυναίκα έγινε έξω φρενών. Δεν δίστασε να βάλει τις φωνές στον καταστηματάρχη, στον οποίο μάλιστα επιτέθηκε με την τσάντα της. Βγαίνοντας από το μαγαζί του τον αποκαλούσε «βρωμιάρη» και μιλούσε στους γείτονές του για την ανήθικη πρότασή του. Μόνο που δεν τον λιντσάρισαν με το που άκουσαν τα «κατορθώματά» του οι ιδιοκτήτες των γειτονικών καταστημάτων»

Και μετά λένε ότι είναι καθυστερημένη η ελληνική περιφέρεια. Είδες πως  έχουν εμπεδώσει το πνεύμα της κρίσης οι μπακάληδες; Θέλουν και κεχρί οι λαδέμποροι.
Με αφορμή το περιστατικό, αναρωτιέται κανείς πόσες κακομοίρες έχουν υποκύψει για μισό κιλό φέτα. Η χώρα ζει τον «σοσιαλιστικό» μετασχηματισμό της. Σε λίγο θα πηδάνε μόνο οι κρεοπώλες, οι ιδιοκτήτες super market, άντε και οι βενζινάδες, συγγνώμη πρατηριούχοι. Στις λαϊκές θα υπάρχει πρόβλημα, λόγω συνωστισμού αλλά και κρύου το χειμώνα. Επίσης  οι ντελιβεράδες, οι σαλεπιτζήδες, οι υπαίθριοι ξηροκαρπάδες και οι ψήστες  καλαμποκιού, αναμένεται να ζήσουν στιγμές πάθους. Η ανταλλακτική οικονομία στην …κορύφωση της.
Από τα μεγάλα deal μέχρι τον αθλητισμό και την καθημερινότητα, «για τα λεφτά όλα γίνονται, για το μοιραίο ευρώ». Τζάμπα μόνο στον Παράδεισο δηλαδή.  Τα έχει γράψει  και τραγουδήσει ο Κραουνάκης σε ανύποπτο χρόνο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: