Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Παρόν της Κυριακής» (http://www.paron.gr/typologies), χθες το πρωί κλούβα των ΜΑΤ ακροβολίστηκε στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και οι άνδρες των ΜΑΤ έλαβαν θέσεις μέσα στο κτήριο της κρατικής τηλεόρασης, μπροστά στην είσοδο.
Μετά ωστόσο από παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ, των συνδικαλιστών της ομοσπονδίας εργαζομένων, αποχώρησαν τα ΜΑΤ από το ραδιομέγαρο. Το ερώτημα είναι γιατί πήγαν οι δυνάμεις  των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο; Κατά εκτιμήσεις, έχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται να ...
 γίνει απόπειρα κατάληψης του κτηρίου. Πάντως είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις των ΜΑΤ μπαίνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σκηνή που θύμισε άλλες εποχές..

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες περιοίκων, η κλούβα έχει κλείσει την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων και η είσοδος στο ραδιομέγαρο γίνεται από την πλαϊνή πόρτα της οδού Δημητσάνης, η οποία φυλασσόταν, τουλάχιστον μέχρι και πριν από λίγο, από δυνάμεις των ΥΜΕΤ.

Είναι λοιπόν περισσότερο από έκδηλος ο φόβος τους απέναντι στην οποιαδήποτε αυθόρμητη εκδήλωση αντίστασης του λαού μας, ακόμη και στην οποιαδήποτε έκφραση αποδοκιμασίας της πολιτικής της ξεπουλημένης ηγεσίας του τόπου, όπως αποδείχθηκε και από τις πρωτοφανείς διώξεις που έλαβαν χώρα χθες εναντίον οπαδών του Παναθηναϊκού για πανό που δεν ήταν «πολιτικά ορθό».. (βλέπε και σχετικά άρθρα: http://naxos365.blogspot.com/2011/10/blog-post_503.html και http://www.sportdog.gr/article/63085/epese-kuvernetiko-telephonema). Η άγρια κρατική καταστολή ενάντια στη λαϊκή βούληση, αποτελεί και θα αποτελέσει μοιραία μονόδρομο για μία κυβέρνηση αποξενωμένη από τον λαό, που ελλείψει άλλων ερεισμάτων, θα  επιχειρήσει μία απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί στην εξουσία με κάθε μέσο. Η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης και αποκλεισμού κάθε ενοχλητικής φωνής, η οποία «θα πρέπει να φιμωθεί», και η γενικότερη πολιτική καταστολής έναντι των πάντων αποτελεί ένδειξη ότι έχουν χάσει πια το παιχνίδι.
Όπως κάποτε οι Γερμανοί στην Κατοχή υποχρέωναν τους Έλληνες να σφραγίζουν τη βελόνα του ραδιοφώνου τους στη συχνότητα του ελληνόφωνου γερμανικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών, ώστε να μην μπορούν να ακούσουν Λονδίνο, Κάιρο ή Μόσχα, έτσι και σήμερα οποιαδήποτε «επικίνδυνη» φωνή θα πρέπει να καταστέλλεται άμεσα, ώστε οι κυβερνώντες να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο, όχι μόνο της ενημέρωσης, αλλά και της σκέψης μας. Και όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία..
Το τέλος τους όμως είναι κοντά. Όπως οι Γερμανοί σκλήρυναν την στάση της έναντι των ανυπότακτων Ελλήνων κατά τους τελευταίους μήνες της Κατοχής, διαπράττοντας τότε τα περισσότερα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, όταν δηλαδή η στρατιωτική τους μηχανή είχε αποδυναμωθεί αισθητά και έπνεε τα λοίσθια, έτσι και τώρα λογικό είναι η καταστολή να αυξηθεί ως μοναδικό μέσο για την παραμονή των νυν στην εξουσία. Όμως, το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο προτού ξημερώσει ...
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: