Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Για την κουκούλα ...

Για πολλοστή φορά αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον προβοκατόρικο ρόλο της κουκούλας

Το ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (21/10/2011) και στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ (22/10/2011) κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα:


«ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ







Το Δ.Σ. της ΔΟΕ/η Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.



Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της ΔΟΕ/η Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα από παρακρατικούς μηχανισμούς, που κρύβονται κάτω από την «κουκούλα», στους οποίους συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιοί, χούλιγκανς από τους συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων.



Δεν τα κατάφεραν! Απωθήθηκαν από την περιφρούρηση της διαδήλωσης, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν εναντίον της μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, δηλαδή όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους!



Πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να τους επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία.



Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο επικίνδυνος, ο προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με ορισμένα νέα παιδιά που παρασύρονται μέσα στην «κουκούλα». Το θέμα έχει να κάνει με την οργανωμένη δράση παρακρατικών μηχανισμών, με σκοπό το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα τους δραστηριοποιούνται, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.



Η περιφρούρηση του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους! Αποτελεί υποχρέωση κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας, κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης να καταδικάσει τον προβοκατόρικο ρόλο της «κουκούλας». Κάθε δύναμη κρίνεται από την στάση που κρατάει στο ζήτημα αυτό.



Το Δ.Σ. της ΔΟΕ/η Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε στον αγώνα για το δίκιο της τάξης του. Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πάνω από 80 τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που χτυπήθηκαν κατά την ώρα της διαδήλωσης.»



Το ψήφισμα αυτό στο Δ.Σ. της ΔΟΕ υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ, ΠΑΜΕ και ένα μέλος της ΔΑΚΕ (το άλλο ψήφισε λευκό, ενώ δύο απουσίαζαν). Οι Παρεμβάσεις καταψήφισαν το ψήφισμα.
Στη Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ καταψηφίστηκε το ψήφισμα από ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ Παρεμβάσεις.
Η ΔΑΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ψήφισε υπέρ, ενώ στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ ψήφισε … κατά!
Όμως, είναι η πολλοστή φορά που οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των Παρεμβάσεων αρνούνται να καταδικάσουν τον προβοκατόρικο ρόλο της κουκούλας στο κίνημα. Το ίδιο έκαναν τόσο στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όσο και στα Διοικητικά Συμβούλια των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, τον Ιούλιο. Την ίδια στάση κράτησαν και στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ στις 19/3/2011.
Τους καλούμε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους!
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

Αθήνα, 24/10/2011




ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΡΕΚΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ & ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ REAL


Τα λύματα του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν ξεχειλίσει και ορισμένοι εκπρόσωποί του όπως ο Γ. Καρατζαφέρης μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά ψέμα, συκοφαντία και προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Το Μάη του 2010, καθώς ψήφιζε το βάρβαρο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση, κατήγγειλε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι επιχείρησαν έφοδο στη βουλή, τη στιγμή που αυτό το επιχείρησαν οι φουσκωτοί του και το ΠΑΜΕ τους είχε αποκρούσει. Σήμερα κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι έκανε αστυνόμευση. Ας τον χαίρονται η κυβέρνηση και η αστική τάξη, ας στηριχθούν και πιο φανερά πάνω του, έτσι θα διευκολύνουν το λαό για να τους στείλει όλους μαζί στα τσακίδια.



ΑΘΗΝΑ 23/10/2011             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ - ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ



    Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τη συνεχιζόμενη τρομοκρατική επίθεση που εκτελούν οι οργανωμένες ομάδες προβοκατόρων – δολοφόνων, που υπηρετούν τους μηχανισμούς του συστήματος, με εφόδους σε γραφεία του ΚΚΕ, πυρπολήσεις, ξυλοδαρμούς μελών της ΚΝΕ σε διάφορους χώρους, με απειλές και άλλα. Παράδειγμα του άνανδρου και ύπουλου σχεδίου που εκτελούν είναι και η επίθεση που εξαπέλυσαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα.
    Η θαρραλέα αντιμετώπιση που συναντούν από τους κομμουνιστές και το λαό θα χαλάσει τα σχέδια στα όργανα των μυστικών υπηρεσιών.
    Την πρώτη και κύρια ευθύνη για τις τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις έχει η κυβέρνηση και οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αναρτήσεις διάφορων ομάδων των αυτοονομαζόμενων αντιεξουσιαστών ή εθνικιστών που προαναγγέλλουν και ύστερα επαίρονται για τα άθλια κατορθώματά τους, τους τραμπουκισμούς και τους εμπρησμούς, η κυβέρνηση έχει το θράσος να ζητάει από το ΚΚΕ στοιχεία!
    Καθώς το σχέδιο αξιοποίησης προβοκατόρων – δολοφόνων κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που ξεκίνησε με την άγρια δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκαλύπτεται και ο  προβοκατόρικος και ύποπτος ρόλος του κόμματος του Καρατζαφέρη και άλλων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αθωώνουν ή συγκαλύπτουν ότι η επίθεση των προβοκατόρων είναι διατεταγμένη και ο στόχος τους είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.
    Και αυτοί που τους στέλνουν και οι ομάδες πληρωμένων δολοφόνων που εκτελούν, έχουν αποτύχει να τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και θα αποτύχουν όσο και αν προσπαθούν, όπως έχουν αποτύχει όσοι στο παρελθόν προσπάθησαν με όλα τα μέσα ωμής και άγριας τρομοκρατίας. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται, το λαό και τη νεολαία θέλουν να εκφοβίσουν και αυτό δεν πρέπει ο ίδιος ο λαός να το επιτρέψει.
    Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία, έχουν τη δύναμη, μπορούν να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει το παρόν και το μέλλον τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για την προστασία της ΕΕ, του καπιταλισμού. Μπορούν να αποκρούσουν και να αντιμετωπίσουν κάθε μορφής κατασταλτική δράση.
    Συστράτευση τώρα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, οργάνωση και συμμετοχή στα σωματεία, στο ΠΑΜΕ, για τη μεγάλη εργατική – λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης που θα σαρώσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, τα επικίνδυνα αντιλαϊκά σχέδια, που εξυφαίνουν τα κόμματα και οι κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί της αστικής τάξης. Όλοι στον αγώνα. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους. Ο πλούτος ανήκει στο λαό που τον παράγει.



ΑΘΗΝΑ 22/10/2011             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ


   
    Η ΕΕ της κρίσης και των οξυμένων αντιθέσεων είναι σφαγείο εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Το λεγόμενο κούρεμα του χρέους που αποφασίζει σημαίνει για το λαό επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. Θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά Ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης. Η κρίση, το χρέος, η κρατική χρεοκοπία, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος για τον καπιταλισμό και τα κόμματα που τον υπηρετούν, όχι για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
    Ο λαός μπορεί να σωθεί από τα καπιταλιστικά αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα. Ο δρόμος για να ζήσει καλύτερα, να κατακτήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και να αναπτυχθεί η χώρα προς όφελός του είναι ένας και μοναδικός. Να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους προς τα μονοπώλια και τα ιμπεριαλιστικά κράτη.  
    Συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.


ΑΘΗΝΑ  24/10/2011            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΧΑΦΙΕ!
Κάποια πράματα δεν αλλάζουν, παραμένουν σταθερά στον χρόνο ότι και αν γίνεται γύρω μας. Το ΠΑΜΕ - ΚΚΕ πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό και αυτό υπερασπίστηκε περιφρουρώντας την βουλή αποκόπτοντας στην ουσία, την όποια πρόσβαση, στους υπόλοιπους διαδηλωτές. Ας σταματήσουμε να μιλάμε για κουκούλες ή μάσκες, που τις βάζουν όλοι σε μία διαδήλωση για να προστατευτούν και ας μιλήσουμε για τους κρανιοφόρους και ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που είχαν μέτωπο στους διαδηλωτές και όχι στη βουλή.
ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΝΑΤ

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε 365 αναπαραγεις ολη τη λασπη και τη συκοφαντια του Κ.Κ σε οσους διαδηλωτες δεν εντασονται στις ταξεις του?ΟΙ ΚΡΑΝΟΦΟΡΟΙ ΡΟΠΑΛΟΦΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ.Παντως κυκλοφορουν στο διαδυκτιο πολλες φωτο βιντεο και κειμενα απο πολιτικες οργανωσεις,σωματεια που στιλιτευουν το ρολο του κκε καλο θα ηταν να τα δειχνεις εστω και λιγο πιο αντικειμενεικα τα γεγονοτα . Μονο η πρεσβεια των ΗΠΑ δεν τους εδωσε συγχαρητηρια για την περιφρουρηση της βουλης εξαλου.

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας προβοκάτορας αποκαλύπτεται στο παρακάτω βίντεο από την 19η Οκτώβρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον ηγέτη των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ την επόμενη μέρα. https://www.youtube.com/watch?v=7OvModwZRWI&feature=related

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345136
ΡΕ ΣΥ ΝΑΧΟS365 ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΚΚΕ)ΤΟΥ 2011. ΟΨΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΠΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΣΑΣ. ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ , ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ(ΜΑ ΟΛΟΙ) ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ; ΕΙΣΤΕ ΧΑΖΟΙ Ή ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ;
Υ.Γ.ΤΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΚΗΡΎΞΕΙ ΓΙΑ 60(!)ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΤΛΛΙΝΕΣ ΠΑΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!

Unknown είπε...

Φίλε-η (2.44 και 7.05), το να με κατηγορείς εσύ ως παπαγαλάκι του ΚΚΕ ! κι ο ΚΚΕς πιο πάνω (σε άλλο άρθρο) να με κατηγορεί για αντικομουνισμό ! σημαίνει για 'μενα ότι καλώς κάνω αυτό που κάνω. Το παρόν ιστολόγιο δεν είναι μέσο προπαγάνδας, ούτε μπροστινό κανενός. Σ' αυτό τουλάχιστον πιστεύω να συμφωνούμε. Το παρόν ιστολογιο είναι ένα μέσο καταγραφής απόψεων, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε με αυτές. Περιμένω και τη δική σου, όχι σε μορφή σχολίου με 5 γραμμές αλλά με την μορφή άρθρου. Και να είσαι βέβαιος-α ότι θα δημοσιευθεί. Και ας με κατηγορούν πάλι από απέναντι ως αντικομουνιστή.

Ανώνυμος είπε...

P.P.,ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ "ΜΠΕΙΣ" ΣΤΙΣ ΔΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ 'ΔΩΣΕ Ο 3.08 ΚΑΙ'ΓΩ(7.05). ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΒΑΛΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΓΑΖΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΙ: ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ.
Υ.Γ.ΠΑΝΤΩΣ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΠΕ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ