Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Που πα ρε βλάχο με το Καγιέ ;

Εδώ και δύο χρόνια που μας μαστίζει η κρίση, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας καταστήσει συνυπεύθυνους για το σημερινό χάλι. Κακά τα ψέματα, δεν έχει και πολύ άδικο σ’αυτό. Γίναμε απίστευτα υπερκαταναλωτικοί, όσο και διεφθαρμένοι. Λιγότερο μεν, αρκετά για να συμβάλλουμε κι εμείς στη ζημιά δε. Το χθεσινό βιντεάκι της πρεμιέρας του «Ράδιο Αρβύλα» είναι πολύ χαρακτηριστικό.
Μια έρευνα έδειξε ότι η Λάρισα έχει μεγάλο αριθμό κατόχων Καγιέν. Περισσότεροι και από ότι σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Παίζει να είναι υπερβολική η επισήμανση, αλλά δεν μπορεί να είναι και τελείως ψέμα. Η θεσσαλική πρωτεύουσα είναι κυρίως αγροτική και αυτό με οδηγεί στο αυθαίρετο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι κάτοχοι των Καγιέν είναι αγρότες. Άνθρωποι που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή τους κι έχουν, αν μη τι άλλο, υποστεί πολλές κακουχίες λόγω της φύσης της δουλειάς τους, σπατάλησαν τα λεφτά που έβγαλαν με κόπο σε πολυτελείς αγορές για να ...
 πουλήσουν μούρη.
Ξεφεύγοντας από τα όρια της Λάρισας, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Είμαστε τελείως μπουρτζόβλαχος λαός και κάτι τέτοιες ενέργειες το αποδεικνύουν. Η επίδειξη είναι ένα από τα μεγάλα μας ατού. Δεν κοιτάμε να γίνουμε Ευρωπαίοι, αλλά παραμένουμε Βαλκάνιοι με προσωπείο Ευρωπαίου.






















drseeng

Δεν υπάρχουν σχόλια: