Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Θεωρίες συνωμοσίας για το κίνημα “Occupy Wall Street”

You must train the nonviolent army for so long that you make the battle unnecessary(OTPOR training rule, based on Mahatma Gandhi)
Διαβάστε το άρθρο και θυμηθείτε την “εξέγερση” για την ανατροπή του Μιλόσεβιτς στην Σερβία.
Η εμφάνιση του Ivan Marovic προ ημερών στους δρόμους της Νέας Υόρκης αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το κατά πόσο τα ακτιβιστικά κινήματα που εμφανίζονται από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου μέχρι τη Ρώμη και το Λονδίνο είναι υποκινούμενα ή εάν υπάρχουν προσπάθειες χειραγώγησής τους από τις μυστικές υπηρεσίες. O Μarovic,  ένα από τα πιο γνωστά μέλη της σερβικής οργάνωσης OTPOR (“Αντίσταση!”) που οδήγησε στην ανατροπή του Slobodan Milosevic το 2000, έχει εκπαιδεύσει ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο που μάχονται ενάντια ...
 στα δικτατορικά καθεστώτα: από την “επανάσταση των ρόδων” στη Γεωργία το 2003 με το σύνθημα Kmara (“Φτανει πια!”), την “πορτοκαλί επανάσταση” στην Ουκρανία το 2004 με το σύνθημα Pora (“Ηρθε η ωρα!”) και την “επανάσταση της τουλίπας” το 2005 στο Κιργιστάν. Όταν οι διαδηλωτές του “Κινήματος Νεολαίας 6ης Απριλίου” έσειαν στο Κάιρο τη μαύρη σημαία με τη λευκή γροθιά, δεν θα φανταζόντουσαν σίγουρα ότι στην πραγματικότητα κυμάτιζαν την σημαία μιας οργάνωσης χρηματοδοτούμενης από τη CIA, μέσω του National Endowment for Democracy (NED) και της United States Agency for International Development (USAID).
“Η επανάσταση στην Αίγυπτο ίσως φάνηκε αυθόρμητη. Ηταν σαν όλος ο κόσμος να βγήκε στον δρόμο. Οι πετυχημένες επαναστάσεις, ωστόσο, έχουν πίσω τους μήνες ή και χρόνια προετοιμασίας”, έλεγε ο Srdja Popovic, ιδρυτικό μέλος της OTPOR και συνεργάτης του Marovic στο Center for Applied Non-Violent Action and Strategies (CANVAS), το μεγαλύτερο κέντρο παροχής συμβουλών για επιτυχημένα κινήματα στον κόσμο που χρηματοδοτήθηκε από United States Institute of Peace (USIP) του Αμερικανικού Κογκρέσου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Albert Einstein, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ιδρύθηκε από τον Gene Sharp και σύμφωνα με τις “κακές γλώσσες” αποτελεί βιτρίνα της CIA.
Ο Dr. Gene Sharp είναι ο πιο ειδικός στον κόσμο, σε θέματα μη βίαιων επαναστάσεων με τα βιβλία του να έχουν μεταφραστεί ήδη σε 30 γλώσσες. Μετά τη “πράσινη επανάσταση” του 2009 στο Ιράν, πολλοί από τους συλληφθέντες διαδηλωτές κατηγορήθηκαν, μεταξύ άλλων, και για την εφαρμογή 100 από των 198 μεθόδων που διδάσκει ο Gene Sharp. Το πιο διαβασμένο, και το πιο μεταφρασμένο από όλα τα έργα του, “From Dictatorship to Democracy”, γράφτηκε για το δημοκρατικό κίνημα της Βιρμανίας το 1993. Από τη Βιρμανία, μεταδόθηκε στη Ταϊλάνδη και στην Ινδονησία, όπου και χρησιμοποιήθηκε εναντίον του εκεί δικτατορικού καθεστώτος. Η συνεισφορά του στην ανατροπή του Milosevic το 2000, το καθιέρωσε στην Ανατολική Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, και στη Μέση Ανατολή. Όταν τα βιβλία του έφτασαν στη Ρωσία το 2005, οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν έφοδο στο τυπογραφείο και τα δύο βιβλιοπωλεία που το διέθεταν, κάηκαν μυστηριωδώς. Οι Ιρανοί ανησύχησαν κάποτε τόσο πολύ, που έφτιαξαν ένα προπαγανδιστικό φιλμ με κινούμενα σχέδια, το οποίο πρόβαλαν στη κρατική τηλεόραση, και στο οποίο ο Sharp παρουσιάζονταν να σχεδιάζει την ανατροπή του καθεστώτος της Τεχεράνης μέσα από τον Λευκό Οίκο. Ακόμη κι ο Hugo Chavez απευθύνθηκε στο λαό της χώρας του μέσω τηλεόρασης χαρακτηρίζοντας τον Sharp ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βενεζουέλας…

To λογότυπο με τη χαρακτηριστική γροθιά της οργάνωσης OTPOR στη Σερβία, στην Αίγυπτο και τη Γεωργία υπάρχει και στην κορυφή της ιστοσελίδας του  κινήματος Occupy Wall Street.
Srdja Popovic, Gene Sharp και Robert Helvey σε αναμνηστική φωτογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ΄90: Ο επικεφαλής της οργάνωσης OTPOR εκπαιδεύεται από τους Sharp και Ηelvey του Ιδρύματος Albert Einstein στο ξενοδοχείο Hilton της Βουδαπέστης. O Λοχαγός ε.α. Robert Helvey υπήρξε στέλεχος της DIA και υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ στην αμερικανική πρεσβεία στο Ραγκούν της Βιρμανίας τη περίοδο 1983-1985. Επέστρεψε στη Βιρμανία το 1992 έχοντας μεταφράσει το βιβλίο του Sharp “From Dictatorship to Democracy” για να εκπαιδεύσει το κατ΄ευφημισμόν δημοκρατικό κίνημα της χώρας σε τεχνικές ειρηνικής αντίστασης.

http://strategyreports.wordpress.com/2011/10/16/%ce%b8%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-occupy-wall-street/#more-20342

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: