Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Xωρίς ... παρατράγουδα η παρέλαση στη Νάξο

Χωρίς παρατράγουδα, με τους μαθητές να μην γυρίζουν κεφάλι στους επισήμους, αλλά με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη, η Νάξος τίμησε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Παρουσία του Ναξιώτη βουλευτή Γ. Βρούτση και των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε ...
 η δοξολογία, η κατάθεση στεφάνων και η μαθητική παρέλαση στην παραλία. Απόντες όπως ήταν αναμενόμενο οι κυβερνητικοί βουλευτές !





11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ « ΦΕΟΥΔΑΛΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ» ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Το ιδεολογικό κενό, της πρόσκαιρα, ελληνικής παρηκμασμένης εθνικής συνείδησης που χαρακτηρίζει την εποχή μας, δίνει την ευκαιρία, στους κατά καιρούς σιωπηλούς Δυτικούς Φραγκοκαστρινούς, με την ανοχή, άγνοια ή και βλακεία της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας του τόπου μας, να αλώνουν ακόμη περισσότερο την συνείδησή σας, με τέχνη, όπως ήξεραν.
Χρησιμοποιώντας κάθε «προσφερόμενο» ίχνος, δημοσίου και ιδιωτικού βήματος, διαβρώνουν αργά, μεθοδευμένα και με ασφάλεια την αποσύνδεσή σας, από τους ήδη χαλαρούς νοηματοδοτικούς δεσμούς, με τη Μάνα Γή.
Αποβλάκωσαν με τη δυτικότροπη μέθοδο σκέψης «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΟΒΛΑΚΕΙΑΣ» ( ίσως και σε συνεργασία μαζί μας))δύο γενιές νέων .
Η ιστορική συνείδηση και «χωρική» (τοποκρατική)συνέχεια των νέων μας, παραδόθηκε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) στη μετά μανίας επιδιωκόμενη άποψη, ότι δήθεν οι φράγκοι ήταν(και είναι) πολιτισμικοί φορείς «στην καθ΄ ημάς Πατρίδα».
Με προμετωπίδα τις όμορφες, γεμάτες ουσία ,ελληνικές λέξεις , Συναίνεση και Συνύπαρξη(τις φόρτιζαν ψεύτικα με ωχαδερφισμό, αδιαφορία ,ανοχή των πάντων)διέρρηξαν τον χαλαρό(για άλλους λόγους και από μας )κοινωνικό ιστό και δημιούργησαν τη βάση για υποτέλεια, και χωρίς ιδεολογικές νησίδες Αντίστασης.
Επενδύοντας στη διχαστική μας ικανότητα, μικροτεμαχίζουν, όλες τις υγιείς πνευματικές φωνές και στο τέλος επιβάλλουν την κρατούσα θεωρία τους «σιγά-σιγά θα ανακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν».
Χρόνια τώρα, μια δράκα Φραγκοκαστρινών και Νεοναξίων ελέγχει, ποδηγετεί και ορίζει μονοπωλιακά (τυχαία;) τα πολιτιστικά , πιθανά δε και τα πολιτικά δρώμενα επιβάλλοντας μια πλαστή ιστορική σκιαγράφηση χωρίς δεσμούς με τη ΝΑΞΙΑ ΓΗ ΜΑΣ.
Αποτέλεσμα, της ανήκουστης αυτής πρακτικής, είναι, η με ευκολία εγκατάλειψη, η εκχέρσωση, η άναρχη δόμηση, η απομείωση της μελλοντικής αξίας , της κάθε « πατρώας περιουσίας», και η έναρξη ενός κύκλου αγοράς της, από «ξένους» προς τον ΤΟΠΟ, «επενδυτές».
Τώρα στα χρόνια της επερχόμενης μεγαλύτερης ΚΡΙΣΗΣ πρέπει να φανείτε ΑΞΙΟΙ ΝΑΞΙΟΙ !

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΝΑΞΙΟΙ και ιδιαίτερα οι νεώτεροι η αντίσταση προέρχεται από τη ΓΝΩΣΗ!
Διερωτηθείτε επιτέλους, πώς από 8(ΟΚΤΩ) μοιρασμένες Φράγκικες περιουσίες, έχετε στα χέρια σας χιλιάδες ΝΑΞΙΟΙ, το δικό σας μικρό ή μεγάλο κομμάτι γης.
ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ (750) χρόνια από το 1204 οι πρόγονοί σας πάλευαν σκληρά και καθημερινά μέσα σε ταπεινώσεις, δουλοπαροικές καταστάσεις ΜΟΝΟΙ τους, αντιμέτωποι με τις πιο βάρβαρες μορφές καταπίεσης.
Νέοι της ΝΑΞΟΥ
Να θυμάστε πώς κάθε τετραγωνικό εκατοστό του μέτρου, Γής ,οπουδήποτε στη ΝΑΞΟ, έχει υποστεί τη «βάσανο» κάποιου προγόνου σας, μέσα από χιλιάδες «ΕΝΤΡΙΤΙΕΣ», «ΜΠΑΤΙΚΙΑ» και «ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΡΟΛΗΨΙΑΣ».
Ποτάμια ιδρώτα, κόπων, αγωνίας και πάλης με τις «χέρσες» εκτάσεις για γονιμότητα και παραχώρηση από τους ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ¼ (ενός τετάρτου ) κάθε 5-6 χρόνια, σας κατέστησαν με την πάροδο των ΑΙΩΝΩΝ, υπερήφανους ιδιοκτήτες, ΤΗΣ ΝΑΞΙΑΣ ΓΗΣ.
Αυτοί που παραδομένοι, στη ραστώνη της εξουσίας, έτρωγαν τα εκ της « ΕΣΠΕΡΙΑΣ» δόλια δάνεια, «να βγάλουν το ΣΚΑΣΜΟ!» και να μην τολμήσουν να εμφανιστούν ως αγοραστές.
ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑΞΙΑΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ (χωρίς ισχυρό λόγο)ΣΕ ΜΗ ΝΑΞΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ(ήδη ένα μέρος της το έχουμε υποστεί).
ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!
Σκοτώστε τα σχέδιά τους.
Τα παιδιά σας θα σας σκέπτονται πάντοτε με αγάπη και σεβασμό για όσα τους προσφέρετε, αλλά και μεγάλη θλίψη πως ο ΑΓΩΝΑΣ σας δεν δικαιώθηκε αν υποκύψετε στις «ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ».
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ!
Το «θα το δώσω κι Ο ΘΕΟΣ βοηθός», δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση.
Ο Θεός υπάρχει πιθανότητα να έχει και άλλα σχέδια για σας. Αν πουλήσετε τη Γή σας απλά θα του μεγαλώσετε το πρόβλημα.
ΤΩΡΑ (έστω λίγα χρόνια) ΟΜΟΝΟΟΥΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ τα ΠΑΤΡΙΑ.
Ο φεουδαρχικός «εσμός» που επιτίθεται στις στάχτες του Έθνους μας και της ΝΑΞΟΥ μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΙΠΠΟΤΙΚΕΣ» ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ!


ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ
28/10/2011

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΒΟΥΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που είναι τόσο βαθύς ο ύπνος των νεαρών ναξιωτών. Αλλά κι οι γονείς τους έτσι τάχουν γαλουχήσει -παρτάκηδες, χωρίς κοινωνική συνείδηση.
Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Μονο να τα 'κονομανε το καλοκαιρι και να ψηφιζουν ΜΠΑΤΣΟΚ ξερουν!

Ανώνυμος είπε...

Νάξος η νήσος του ήλιου του ολυμπιακού παναθηναϊκού και αεκ πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα τσερόκι αντιντας και πολιτική του καφενείου
ΒΟΥΔΙΑ φάτε το σανό και σκάστε.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ρε μάγκες που βρίζετε τους άλλους γιατί χειροκρότησαν στην παρέλαση, πού ήσασταν; Γιατί δεν προβάλατε "αντίσταση" και διαμαρτυρία; Μόνο στην ανωνυμία σας μπορείτε να κρυφτείτε και να πετάτε αυγά, γιαούρτια και απειλές γραπτώς; Μπροστά σας οι γεοσκώληκες φαίνονται γίγαντες, αρνητές των πάντων, επαναστάτες της μάσας και του καναπέ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς 09:04
Το ρε μάγκες και μόνο δείχνει ότι είσαι μόνος με καμιά δεκαριά άλλους πασοκολάτρες βολεμένοι καρεκλοκένταυροι παρτάκιδες. Οι αγωνιστές της Ελλάδος στην Αλβανία και του 40 θα ένιωθαν ντροπή για την εξευτελιστική κατάσταση που έχει περιέλθει το έθνος. Ξεχνάς η μάλλον δεν ξέρεις ή μάλλον δεν σε συμφέρεις να ξέρεις, ότι οι πολιτικοί του μαύρου αυτού τόπου ήταν αυτοί που δημιούργησαν τον εμφύλιο για να γαλουχούν βδέλλες σαν εσένα και ζώα σαν τους υπόλοιπους. Για να μην αναφερθώ στο ποιος φταίει που φτάσαμε εδώ, όλοι ξέρουμε το ψηφοθηρικό πολιτικό μας δημοκρατικό πολίτευμα. Και τώρα που τα ζώα άρχισαν να τσινάνε ξεβολεύτηκαν οι θηρευτές και τα όρνεα σαν εσένα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η πρ'ωτη φωτογραφία είναι συγκλονιστική. Ο απόμαχος της ζωής, με ότι καλλλίτερο έχει να βάλει, περπατά πρός το μνημείο με το μυαλό του να γυρίζει πίσω στον πόλεμο.
Περπατά έτσι απλά. Πίσω οι γραβατομένοι κύριοι με πονηρό χαμόγελο και πολλά σχολιάκια. Σα δεν ντρέπονται. Οι ίδιοι και στην τελευταία φωτογραφία σε όλο το μεγαλείο τους. Εδώ ταιριάζει " Φουντάνα ή Γρόττα".