Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Προβοκατόρικα δημοσιεύματα για αποχώρηση από το Ευρώ και πραξικοπήματα στην Αθήνα !

Γράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση για το κλίμα που καλλιεργούσαν τις προηγούμενες ημέρες σε βάρος του Σαμαρά ξένα ΜΜΕ και κυρίως Γάλλοι δημοσιογράφοι.   Μέχρι και για πραξικόπημα στην Ελλάδα όταν θα αναλάμβανε την κυβέρνηση έφτασαν να γράφουν καλλιεργώντας κλίμα φόβου και απειλών.
Διαβάστε το δημοσίευμα που ακολουθεί και κρίνεται μόνοι σας αν πρόκειται για ελευθεροτυπία, ασυδοσία ή προβοκατόρικη και στημένη δημοσιογραφία.
 2014 : l’euro est enterré, à Athènes, unejunte militaire a pris le pouvoir, et Berlin renforce son arsenal militaire…
 Έτος 2014:
 Το Ευρώ είναι θαμμένο, στην Αθήνα μια στρατιωτική χούντα πήρε την εξουσία και το Βερολίνο ενισχύει το στρατιωτικό του οπλοστάσιο…
«Ο στρατηγός Χαρίλαος Πάγκαλος παρατηρεί ικανοποιημένος την πλατεία Συντάγματος… Δύο αμερικανικά άρματα Abrams φρουρούν τις πλευρές εκατέρωθεν του κτιρίου…»
Ο Jean Quatremer, ανταποκριτής για τη γαλλική εφημερίδα Libération της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προφήτευσε στο blog του “Παρασκήνια των Βρυξελλών”, ποιες θα ήταν οι συνέπειες της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Έτος 2014: Στο τέλος του 2011, η Ευρώπη είχε αποφασίσει να επιβάλει μια ελληνική χρεοκοπία (default) στο ύψος περίπου του 60% του χρέους στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών, το οποίο επέφερε μαζικές αναλήψεις και τον καταποντισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που πήραν μπρος, αλλά πολύ αργά, και οι ελληνικές αποταμιεύσεις καταστρέφονται. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία που υφίστανται το κόστος του έκπτωτου κράτους είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και δεν πληρώνουν παρά μειωμένες συντάξεις, προκαλώντας λαϊκή οργή. Διεξάγονται νέες εκλογές.
Ο Σαμαράς, ο νέος ηγέτης, αποφασίζει την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ. Πιστεύει πως με την υποτίμηση της δραχμής, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, με την ανάκαμψη των εξαγωγών και πως ο έλεγχος του νομίσματος θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση των δαπανών του κράτους.
Η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες μαζικές αναλήψεις και οι Έλληνες μεταφέρουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Σε απάντηση, ο Σαμαράς αποφασίζει να κλείσει τα σύνορα για τη ροή κεφαλαίων, αλλά πολύ αργά, και, χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, όλες οι τράπεζες δηλώνουν πτώχευση. Η Ελλάδα μετατρέπει τα χρέη της σε δραχμές, κάτι που οι διεθνείς επενδυτές εκλαμβάνουν σαν χρεοκοπία. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να δανειστεί. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, τυπώνει χρήμα για την ελάφρυνση του χρέους, προκαλώντας τεράστιο πληθωρισμό που πλήττει βάναυσα τους πλέον μειονεκτούντες και τις επιχειρήσεις που είχαν δανειστεί σε Ευρώ, που υφίστανται τις επιπτώσεις μιας πλειοδοτούσας πίστωσης.
Η δραχμή υποτιμάται κατά 50% και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εκρήγνυται με την αύξηση της αξίας έναντι των εισαγωγών. Οι εξαγωγές αυξάνονται, αλλά δεν κλείνει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τις εισαγωγές της, προκύπτει έλλειψη πρώτων υλών. Η οικονομία συρρικνώνεται κατά 40%. Οι Έλληνες χάνουν το ήμισυ της κληρονομιάς τους και το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του, έτσι απολύει μαζικά. Με τον πληθωρισμό, η αγοραστική δύναμη καταρρέει.
Το οικονομικό χάος οδηγεί σε αναταραχές και η κυβέρνηση καλεί το στρατό (!!!) για να τις καταστείλει: η χώρα πέφτει σε εμφύλιο. Το 2014 μια στρατιωτική χούντα που υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς αναλαμβάνει την εξουσία, ενώ ο εμφύλιος τελειώνει…
Την ίδια περίοδο στην Ευρώπη… Η αποχώρηση της Ελλάδας δημιούργησε φόβους για μετάδοση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, και οι επενδυτές αποφεύγουν την Ευρώπη στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα της ζώνης που εμπνέει εμπιστοσύνη. Οι αποταμιευτές, σπεύδοντας να αποσύρουν από τις τράπεζες τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα μεταφέρουν στη Γερμανία και το Ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και θέλοντας να διορθώσουν αυτό, τα κράτη αυξάνουν το χρέος τους, αυξάνοντας τον πανικό. Στο τέλος του 2012, δεν μένει πια τίποτα άλλο να γίνει, το Ευρώ πρέπει να αντικατασταθεί από τα αρχικά νομίσματα.
Όλα τα νομίσματα του Νότου αμέσως υποτιμώνται, ενώ το μάρκο ανατιμάται κατά 50%. Πρόκειται για τη χρεοκοπία της ευρωζώνης και οι υπερχρεωμένες χώρες όπως η Γαλλία, ή η Ιταλία, χάνουν την πρόσβαση στις αγορές. Οι κυβερνήσεις υποχρεώνονται σε δραστικές περικοπές στους προϋπολογισμούς και σε εγκατάλειψη ολόκληρων τομέων κοινωνικής προστασίας. Οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να υπερασπιστούν το νόμισμά τους, γεγονός που αποθαρρύνει το δανεισμό. Καθώς το 80% του εμπορίου διεξάγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, οι χώρες δεν βελτιώνουν το εμπορικό τους ισοζύγιο, ενώ οι τιμές των πρώτων υλών πετούν στα ύψη. Το 2013 οι χώρες θεσπίζουν δασμούς στο εμπόριο. Από την πλευρά της, η Γερμανία έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της με ένα μάρκο πολύ ισχυρό και έχει υπερχρεωθεί με τα διάφορα σχέδια διάσωσης που αποπειράθηκαν για την Ευρώπη.
Όλες οι χώρες πέφτουν σε πολύ σοβαρές οικονομικές κρίσεις, που προκαλούν κοινωνικές αναταραχές. Λαϊκιστικά κόμματα επικρατούν στις περισσότερες χώρες. Γενικευμένη δυσπιστία. Το Παρίσι προσπαθεί να αναστήσει μια ένωση με τις χώρες του Νότου. Η Γερμανία, αισθανόμενη απόρριψη, αποφασίζει να ενισχύσει το στρατιωτικό οπλοστάσιό της…

Δείτε τώρα και τις έγραψε τις προάλλες το DefenceNet για τον ίδιο δημοσιογράφο
«Ο Παπανδρέου στις Κάννες μιλούσε για αποτραπέν πραξικόπημα»
Ο Γάλλος δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Jean Quatremer ο οποίος ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κάννες αναφέρει σε σχόλιο του στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος!
Όπως αναφέρει ο Γάλλος δημοσιογράφος Quatremer : “Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d’un coup d’Etat. Pas moins…” (Ο Παπανδρέου κατά την διάρκεια του δείπνου της Τετάρτης δικαιολόγησε εμφατικά στους (εταίρους) την πρωτοβουλία του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μέσο αποφυγής του ρίσκου ενός ενδεχόμενου πραξικοπήματος.) (http://twitter.com/#!/quatremer).
Σημειώνεται ότι ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer είναι συνεργάτης της εφημερίδας Liberation εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog “Παρασκήνια των Βρυξελλών” (Coulisses de Bruxelles).
Νομίζω λοιπόν πως το ζήτημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ , και η ΝΔ δεν πρέπει να το αφήσει έτσι. Πρέπει να φέρει το θέμα στην  Βουλή
Αν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας πίστευε πως υπάρχει κίνδυνος …στρατιωτικού πραξικοπήματος ,δεν όφειλε να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό;

Victoria (true)
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: