Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Βραβείο στην Bild για τα ελληνικά δημοσιεύματα

Το «Χρυσό Γαϊδουράγκαθο» της δημοσιογραφίας απέσπασεη γερμανική Bild για την προτροπή της να πουλήσουμε νησιά ...

Όπως οι κακές ταινίες βραβεύονται με «Χρυσό Βατόμουρο», έτσι και τα άσχημα δημοσιεύματα βραβεύονται με «Χρυσό γαϊδουράγκαθο»!
Το φετινό βραβείο για το δημοσίευμα που «δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ ...
των Ευρωπαίων πολιτών» πήρε φυσικά η γερμανική εφημερίδα Bild με αφορμή το δημοσίευμά της, όπου προέτρεπε την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της!
Πάντως, αν και οι περισσότεροι βραβευμένοι σπάνια εμφανίζονται για να παραλάβουν τα βραβεία τους, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Νικολάους Μπλόμε, πήγε στην τελετή και με περηφάνια παρέλαβε το «Χρυσό Γαϊδουράγκαθο» εξηγώντας μάλιστα γιατί η εφημερίδα τήρησε τέτοια στάση.
«Είπαμε ‘πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες' και τελικά αυτό συμβαίνει. Περίπου 70.000 τμήματα της κρατικής περιουσίας τώρα πωλούνται, μεταξύ αυτών και μία χερσόνησος και ένα μικρό βουνό», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Είμαστε περήφανοι για το βραβείο αυτό. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα, αν εμείς είχαμε κρατήσει κλειστό το στόμα μας; Το ‘αγκάθι' είναι αιχμηρό και οξύ. Έτσι θέλουμε να είμαστε κι εμείς και να είστε χαρούμενοι που υπάρχουμε», κατέληξε.
Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό, το περιοδικό Spiegel έκανε ένα ολόκληρο αφιέρωμα με αποκαλύψεις για τις τακτικές της Bild.
Με τον τίτλο «Bild: Οι εμπρηστές», το περιοδικό επιτίθεται κατά της εφημερίδας καταλογίζοντας της ότι «κατρακυλά στο ρόλο ενός δεξιού-λαϊκιστικού κόμματος, το οποίο λείπει από τη γερμανική πολιτική κουλτούρα».

πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

elate na sas poulisw to pouli mou me to metro ksekoliares Germanides