Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Αγαπητή/ε  συναδέλφισσα/ε,
    Ο τζίρος συρρικνώνεται η δουλειά πέφτει κατακόρυφα, το μεροκάματο δεν βγαίνει. Οι δυσκολίες της καθημερινής επιβίωσης αυξάνονται.
    Τα χρέη σε προμηθευτές, τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ, διογκώνονται και γίνονται θηλιά στο λαιμό μας.
    Πολλοί από εμάς κινδυνεύουν με χρεοκοπία το επόμενο διάστημα. Με την οικονομική κρίση η κατάσταση χειροτέρεψε. Τα παλαιά προβλήματα επιδεινώθηκαν. Προστέθηκαν και νέα.
    Ολοι εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια διαφήμιζαν την ...
«ευρωπαική ανάπτυξη», σήμερα μας καλούν σε θυσίες για την σωτηρία, δήθεν, της οικονομίας. Μας κοροιδεύουν.
    Με υποκριτικά λόγια προσπαθούν να φορτώσουν τις αιτίες της κρίσης και των ελλειμμάτων στο λεγόμενο «μεσαίο χώρο». Στους «φοροφυγάδες» αυτοαπασχολούμενους, στις «συντεχνίες» των εργαζομένων και  στους « τεμπέληδες» αγρότες.
    Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις του μνημονίου που συναποφάσισε με την  Ευρωπαική Ενωση και το ΔΝΤ, προώθησε νέα επώδυνα μέτρα για το ασφαλιστικό, αύξησε την φορολογία και τον ΦΠΑ, μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων, σχεδιάζει να απελευθερώσει παραπέρα το ωράριο, υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί την υγεία και την παιδεία,καταργεί τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και τον εξισώνει προς τα πάνω.
    Την ίδια ώρα που αρνείται να επιχορηγήσει τον ΟΑΕΕ που κινδυνεύει με χρεοκοπία, δίνει δεκάδες δις.ευρώ για να σώσει τις τράπεζες που θησαύρισαν από την τοκογλυφία.
    Ταυτόχρονα με τον εκβιασμό της περαίωσης και το φόβο του ελέγχου, εκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τις τσέπες των μικρεμπόρων και έγιναν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
    Από τη μια φορολογικές ελαφρύνσεις και προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις και φοροεπιδρομές για τις μικρές. Επιδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τους μεγάλους, ληστρικά  επιτόκια και κατασχέσεις για τους μικρούς.
    Απελευθέρωση των ωρών λειτουργίας για τα πολυκαταστήματα και τα σουπερμάρκετ, δυσβάσταχτο  ωράριο για τους μικρέμπορους. Στο στόχαστρο μπαίνει ακόμα και η κυριακάτικη αργία.
    Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης που συναποφασίζεται από όλες τις κυβερνήσεις, εξειδικεύεται και εφαρμόζεται στη χώρα μας από τα δύο μεγάλα κόμματα και πρόσφατα από την συγκυβέρνηση των τριών που τελικά έμειναν δύο.Είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι η πολιτική που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, των εργαζομένων και περικόπτει δραματικά τις λαικές ανάγκες.
    Αγαπητή/ε  συναδέλφισσα/ε,
    Νόμιζες! Οτι είσαι ο εκλεκτός μεσαίος χώρος. Νόμιζες! Οτι θα τα βολεύεις ότι και να γίνει. Νόμιζες! Οτι οι δημόσιες σχέσεις σου θα σε σώσουν. Νόμιζες! Οτι δεν θα «καταντήσεις» υπάλληλος. Σήμερα όμως τι απ’ όλα αυτά ισχύει;
    Σε «χαιδεύανε» για να κάτσεις φρόνιμα να σε «σφάξουν» ήμερο και εφησυχασμένο. Σε παραμυθιάσανε ότι και συ έχεις μερίδιο από την εξουσία. Σε βάφτισαν «αξιοπρεπή κοινωνικό εταίρο» για να σε φέρουν σε αντιπαράθεση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες.
    Μπορεί να τους εμπιστεύτηκες, μπορεί να τους ανέχτηκες, μπορεί να τους στήριξες, τώρα όμως ήρθε η ώρα να πάρεις θέση και να αλλάξεις στάση. Η κατάσταση δεν πάει άλλο!
    Αυτοί τόσα χρόνια ήξεραν τι έκαναν. Εφτασε η ώρα εμείς να συναποφασίσουμε τι και πώς πρέπει να πράξουμε για να διασωθούμε. Ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν, ή όλοι μαζί, ή αλλιώς άλλος πρώτος άλλος δεύτερος θα αφανιστούμε.
    Αγαπητή/ε  συναδέλφισσα/ε,  
    Τα προβλήματα μπορεί να είναι κοινά για όλους μας. Η διέξοδος όμως που προτείνει ο καθένας για τα προβλήματα είναι διαφορετική. Οι αντιλήψεις όμως για τον τρόπο αντιμετώπισής τους είναι δύο.
    Η μία είναι αυτή που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Κινείται στη λογική της διεκδίκησης διά μέσου ανταλλαγής επιστολών, της συναίνεσης, του ήπιου κλίματος, της κόσμιας συμπεριφοράς και του συμβιβασμού που εκ των πραγμάτων έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι αποβαίνει εις βάρος του εισοδήματός μας και της θέσης εργασίας μας. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αν μείνουμε κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους των μαγαζιών μας, δεν υπάρχει προοπτική.
    Η άλλη άποψη είναι αυτή που μας καλεί να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Για να «γυρίσει ο τροχός» είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη ζωή του συλλόγου μας, για να αποκτήσει επιτέλους αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Πρέπει να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση και αντίσταση. Αλλη επιλογή δεν υπάρχει.
    Εδώ και τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε:
    # Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
    # Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
    # Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
    # Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
    # Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.
    # Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές  διώξεις των ασφαλισμένων.
    # Κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.
    # Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ. Οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 για κάθε παιδί.
    # Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων.
    # Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
    # Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
    # Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του Δημοσίου.
    Καλώ τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα όπως στηρίξουν όλα τα παραπάνω αιτήματα για να γίνουν θέσεις του Συλλόγου μας. Για να δώσουμε νέα πνοή στο Σύλλογό μας. Αλλη λύση δεν υπάρχει.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΣΤΗ Γ.Σ.ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

         

Δεν υπάρχουν σχόλια: