Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑΣΤAΣΗ ΓΚΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Αναστάσης Ι. Γκίκας γεννήθηκε στις 7/2/1979 και  κατάγεται από την Πάρο των Κυκλάδων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο York της Αγγλίας, όπου πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (στη Νεότερη Ιστορία), καθώς και τη Διδακτορική του Διατριβή.
    Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 δίδαξε το μάθημα της...
«Βρετανικής και Αμερικανικής Πολιτικής». Μετείχε στη συγγραφή και επιμέλεια του έργου ΠΕΜΕΝ 1901-2001: Οι ναυτεργάτες στο δρόμο της ταξικής πάλης, μαζί με την ΠΕΜΕΝ και το Αρχείο Ιστορίας Συνδικάτων της ΓΣΕΕ(εκδ.Προμηθεύς,2005).
    Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο Οι Ελληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ (εκδ.Σύγχρονη Εποχή) και το 2010 το βιβλίο Ρήξη και Ενσωμάτωση (εκδ.Σύγχρονη Εποχή).
    Εχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις σε μια σειρά περιοδικών και εφημερίδων, ενώ επίσης έχει μετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Σήμερα εργάζεται ως συνεργάτης στο Τμήμα Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα εκπονεί δεύτερη Διδακτορική Διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.



«Αντιμνημονιακή» σούπα για σερβίρισμα.
Οποιος τη φάει καίγεται...

    Εχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά απέναντι σε όλους αυτούς που με «αντιμνημονιακή» δήθεν ρητορεία προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο σας.
    Σ’ όλο αυτό το «αντιμνημονιακό» κεντροαριστερό τουρλουμπούκι γίνεται ότι και στην ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδο. Κόμματα, ομάδες,
ομαδούλες, παρέες, παρεούλες, ατομικές στρατηγικές είναι το πάζλ που συνθέτουν αυτόν τον πολιτικό χώρο.
    Η κατάσταση θυμίζει ριάλιτι. Προσχωρούν, αποχωρούν, αναδεικνύονται,
υποβαθμίζονται ή εξωπετάγονται υποψήφιοι. Ολα υποτάσσονται στην πρόσκαιρη εκλογική επιβίωση. Στην άνοδο των ποσοστών που θα αποκτήσουν ανταλλάξιμη αξία όταν θα έρθει η ώρα να λειτουργήσουν ως ανάχωμα. Σε απλά ελληνικά όσο πιο πολλούς ψήφους έχουν τόσο περισσότερες καρέκλες θα παζαρέψουν.
    Μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Μήπως αυτά δεν συζητάτε και εσείς στον κύκλο σας; Μήπως πιστεύει κανείς σας ότι αυτοί αύριο θα μπούν μπροστά για να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων;
    Μη θαμπώνεστε από την επώνυμη γκλαμουριά τους. Ηρθε η ώρα να δούμε και λίγο παραπέρα. Να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Να δούμε και την άλλη πλευρά.
    Η άλλη πλευρά που θεωρεί ότι θέση στα ψηφοδέλτια της έχουν όσοι μάτωσαν στο μετερίζι του αγώνα. Οσοι θυσίασαν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Οσων έβγαλαν τα πόδια τους φωτιά στο να οργανώσουν τον αγώνα, την αντίσταση των λαϊκών νοικοκυριών, όσοι έλιωσαν σόλες στις πορείες, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές επιτροπές. Οσοι λένε τα σύκα-
σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Οσοι δεν κάνουν πολιτική από τα τηλεπαράθυρα
και τα στρογγυλά τραπέζια. Οσοι αγωνίζονται, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό κόστος, για να ξεσκεπάζουν τις παγίδες, τα ψέματα, τις φούσκες και τις πονηριές του συστήματος.
    Αυτή η πλευρά δεν είναι άλλη, παρά το ΚΚΕ. Και το ξέρεις. Και της το αναγνωρίζεις. Με λίγες ή πολλές αντιρρήσεις. Ξανασκέψου ψύχραιμα πριν την κάλπη.

    Αυτό είναι το ΚΚΕ, αυτός είναι ο τρόπος σκέψης και δράσης του. Καθαρός, κρυστάλινος, ευθύς. Χωρίς περικοκλάδες.

Κ.Ο. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: