Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σε διατεταγμένη υπηρεσία τα δημοσιογραφικά ιερατεία της διαπλοκής

Ελεος! Καπνίζον ερείπιο η Πατρίδα και τα καθεστωτικά δημοσιογραφικά ιερατεία, σε διατεταγμένη υπηρεσία, επικαλύπτουν και αποκρύπτουν, αυτά που καταλαβαίνει σήμερα και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης.
Σιωπούν σκανδαλωδώς, ή όταν μιλούν είτε εξαπατούν ασυστόλως τον λαό, επικαλύπτοντας το...
πρόσωπο και την ταυτότητα των εμπρηστών, είτε εμπορεύονται τη φρίκη, είτε αναλώνονται σε μικροκομματικά παιχνίδια της συμφοράς…
Η τρομοκράτηση των πολιτών, ο εκφοβισμός, ο αποπροσανατολισμός, τα ακραία διλήμματα, τα οποία διατυπώνονται σε απόλυτο συντονισμό των εγχώριων μνημονιακών συμφερόντων με το 4ο Ράιχ και τη διεθνή κερδοσκοπία, αποτελούν το καθημερινό «μενού» της πεμπτοφαλλαγγίτικης μαύρης προπαγάνδας της Διαπλοκής, που επιμένει να εκλαμβάνει τον λαό ως διανοητικά καθυστερημένο.
Δημοσιογραφία της ελεεινής μορφής χειραγώγησης, εκβιασμών και παραπληροφόρησης του λαού. Όπως, λόγου χάρη, ο τρόπος, που παρουσιάστηκαν οι συναντήσεις του Σαμαρά με την Μέρκελ και τον Ολάντ.
«Η περιοδεία πέτυχε απολύτως, το κλίμα στη Γερμανία είναι διαφορετικό, η Γαλλία στέκεται σταθερά στο πλευρό μας και τώρα το μόνο που μένει είναι να αποδείξει η κυβέρνηση ότι εννοεί αυτά που λέει, ώστε και οι δανειστές, επιτηρητές, εταίροι κ.λπ. να πειστούν ότι η Ελλάδα έχει τη διάθεση να αυξήσει τον βαθμό πολιτικής αξιοπιστίαςτης και συνεπώς να αποτελέσει σταθερά μέλος του ευρώ». Αυτάακούσαμε και διαβάσαμε μετά την ευρωπαϊκή τουρνέ Σαμαρά…
Ουδεμία αναφορά στον προσωπικό πολιτικό διασυρμό ασυνήθιστων διαστάσεων, που υπέστη στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, παρόλο που ο ίδιος προσήλθε στη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε πνεύμα απόλυτης δουλοφροσύνης. «Δεν τόλμησε να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα ούτε καν σαν επαίτης. Το μόνο που ήθελε ήταν να δηλώσει δια ζώσης την απόλυτη υποταγή του στο Τέταρτο Ράιχ. Να πείσει την καγκελάριο ότι έχει διαγράψει για πάντα το αντιμνημονιακό παρελθόν του και ότι τώρα διακατέχεται από τυφλή εθελοδουλία προς τις εντολές του Βερολίνου. Δεν ζήτησε απολύτως τίποτα, δεν του έδωσαν φυσικά τίποτα», όπως επισημαίνει ο γνωστός αρθρογράφος Γ. Δελαστίκ.
Δεν τόλμησε ο Σαμαράς να θέσει επί τάπητος ούτε καν το τελείως δευτερεύον ζήτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος εξοντωτικής λιτότητας.
Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοσέλιδο σημείωμα του εκδότη της κεντροδεξιάς εφημερίδας «Δημοκρατία», Ι. Φιλιππάκη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Μεγάλα κανάλια αλλά και εφημερίδες, που πρωταγωνίστησαν -και πρωταγωνιστούν;- στη διαπλοκή παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες εξωραισμένη την πραγνατικότητα, προσφέροντας δήθεν «καλές υπηρεσίες» στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση… Υπουργοί, σύμβουλοι, συνεργάτες και άλλα στελέχη συναγελάζονται με μιντιάρχες και εκπροσώπους τους αγνοώντας την ιστορία. Ξεχνώντας ότι μόλις προσφερθούν τα «αιτηθέντα»-νέα έργα, επεκτάσεις χρυσών συμβολαίων, δάνεια, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις σε φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και πάσης φύσεως διευκολύνσεις, οι σημερινοί χειροκροτητές θα μεταβληθούν σε δήμιους…»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: