Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ντέρμπι στο χόκεϊ επί πάγου

Με ένα σπουδαίο ματς συνεχίζεται το πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, με την ομάδα του Πανναξιακού να υποδέχεται τον Αττικό. Ο Αττικός (να θυμίσουμε) προήλθε από τη συγχώνευση δυο ιστορικών σωματίων της παλαιάς Αθήνας, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ στα 90 περίπου χρόνια ιστορίας του έχει να επιδείξει παγκόσμιες επιτυχίες κυρίως στα αθλήματα ελεύθερης κατάβασης και σλάλομ. Το παιχνίδι αναμένεται συναρπαστικό, καθώς ο νικητής θα αγκαλιάσει τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2123-24, με τον Πανναξιακό να βολεύεται και με την ισοπαλία, αφού το πρώτο ματς στην Πάρνηθα είχε λήξει ισόπαλο 6-6. Τα 479 εισιτήρια του υπερσύγχρονου FILOTI ARENA έχουν ήδη διατεθεί ηλεκτρονικά, γιαυτό η διοίκηση του...
Πανναξιακού με e-mail που απέστειλε προς όλα τα μέλη της ομάδας, παρακαλεί να μην δίνονται νέες παραγγελίες μέσω του e-pannaxa-shop. Ο έλεγχος κατά την είσοδο των φίλαθλων θα είναι αυστηρός (λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα), καθώς εκτός της συνήθους ιριδοσκόπησης θα υπάρχει και εξακρίβωση DNA. Επίσης, παρακαλούνται οι φίλαθλοι που προέρχονται από την ορεινή Νάξο, να χρησιμοποιήσουν για την μετάβαση τους στο ARENA το τούνελ B από Stavro Keramotis προς Panagia Filoti, διότι τα Α και C λόγω συντήρησης παραμένουν κλειστά, ενώ οι φίλαθλοι από την πεδινή Νάξο (Sangri, Halki) τα τελεφερίκ 8 και 11. Και για αυτό το ματς, η οροφή του Arena θα παραμείνει κλειστή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αφού η θερμοκρασία δεν αναμένεται να υπερβεί τους -32 !
Η αποστολή του Αττικού, θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί από τον σταθμό MENIDI, και μέσω του υποθαλάσσιου metro, θα βρίσκεται στο νησί σε 1 ώρα και 10 λεπτά. Πριν το ματς, θα ξεναγηθούν με βαθυσκάφος στην παλαιά Νάξο και στα ερείπια του αρχαίου ΔΑΚ, όπου οι προγενέστεροι Νάξιοι ασκούνταν στο άθλημα του ποδοσφαίρου. 
Στο αγωνιστικό, ο κόουτς των φιλοξενούμενων Διομήδης Λεμονής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ ο Ποσειδώνας Κατσούλης μάλλον θα έχει στη διάθεση του τους Απόλλωνα Αγγελή και Ερμή Σουσούνη, οι οποίοι μετά τα κατάγματα που υπέστησαν στο τελευταίο ματς, έμειναν για δυο ημέρες στον θάλαμο αποκατάστασης και αναμένεται να είναι έτοιμοι.
Αμέσως μετά το ματς, η αποστολή του Πανναξιακού θα αναχωρήσει για την Κορσική, όπου θα αντιμετωπίσει την Bastia στα πλαίσια του ΜEDITERANEAN ISLANDS CUP, με σοβαρές ελπίδες να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς στο πρώτο ματς είχε πετύχει ευρεία νίκη με 12-3.
Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων σκι
Με εξαιρετικό θέαμα και σπουδαίες επιδόσεις συνεχίζεται η ελεύθερη κατάβαση Ζα, με τους Σκανδιναβούς αθλητές να σαρώνουν μετάλλια και ρεκόρ. Καλύτερος Έλληνας ο Αρχιμήδης Αντωνίου του Χ.Ο. Πίνδου, με επίδοση 6'34 πήρε την δεύτερη θέση στην κατηγορία του. Ρεκόρ και στις συμμετοχές, αφού για πρώτη φορά Λουζιτανοί και Σκωτσέζοι σκιέρ μετέχουν σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, χωρίς όμως πολλές ελπίδες διάκρισης.
Την διοργάνωση επισκίασε η εξαφάνιση του Τούρκου αθλητή Homer Bakirtzioglou, ο οποίος προσπαθώντας να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα άλματα δεν υπολόγισε τον δυνατό άνεμο, με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα και από το Google Earth. To σήμα από το GPS του, εκπέμπει πάντως από την περιοχή που βρίσκονταν οι αρχαίες Μάκαρες με τα Ντούπερ Πούμα να διεξάγουν έρευνες για την ανεύρεση του.
Ευχές
Το Δ.Σ. του Πανναξιακού σας εύχεται μια θερμή χρονιά !



(Το παρόν δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Μάσκα, στις 23 Δεκεμβρίου 2011)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τήν πλάκα υπάρχουν πολλά Αξωτάκια από Καναδά πού κατέχουν τό άθλημα καί θά μπορούσαν νά βοηθήσουν, άν...