Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

En Garde!

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, γνωστού κι ως Βαγγέλα του Μπροστάντζα, βρίσκεται πλέον τόσο η δικογραφία όσο και η ίδια η περίφημη "λίστα Λαγκάρντ"...
Ειδικότερα, μετά τη διαβίβασή της από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ, έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιέχει τις εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών. Διαβιβάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης και από εκεί στη Βουλή και στον Πρόεδρο της, τον Βαγγέλα το Μπροστάντζα.
Η συνέχεια της «οδύσσειας» της «αυθεντικής» Λίστας Λαγκάρντ θα...
αποφασιστεί σε σύσκεψη που γίνεται στο γραφείο του Βαγγέλα του Μπροστάντζα. 
Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε να δοθεί όλη η δικογραφία στα κόμματα τις προσεχείς ημέρες είτε να δοθεί στα κόμματα μόνο μέρος της «αυθεντικής» λίστας Λαγκάρντ ακόμα και στη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αντιπαραβολή από τους οικονομικούς εισαγγελείς της «αυθεντικής» λίστας -που παραδόθηκε ξανά από τις γαλλικές αρχές- με την παλιά λίστα που είχε δώσει ο Μπένι-όχι-ο-Χίλ, ο άλλος ο αστειότερος, γνωστή κι ως «λίστα Βαξεβάνη», έβγαλε «λαβράκι», καθώς από την αρχική λίστα φαίνεται ότι είχαν αφαιρεθεί τα ονόματα την εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου, Ελένης, του συζύγου της, καθώς και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης Μαρίνας. Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. 
Υπενθυμίζεται ότι η «λίστα Λαγκάρντ» είναι ουσιαστικά μια λίστα με καταθέτες σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας HSBC μέχρι την περίοδο έως το 2007 που υποκλάπηκε.
Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες, σχετίζονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ένας εκ των οποίων περιείχε 1,2 εκατομμύρια δολάρια. 
 
Συμπερασματικά: Αυτοί που οι παππούδες, οι πατεράδες κι οι θείοι τους ληστεύουν τη χώρα από την εποχή των μεταπολεμικών παγωμένων πιστώσεων, αυτοί που τα λεφτά που έχουν υπεξαιρέσει, τα πηγαινοφέρνουν τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα από το εξωτερικό στη χώρα και τανάπαλιν, μέχρι να ξεπλυθούν καλά και να τα ξαναπαρκάρουν στην Ελβετία, αυτοί λοιπόν οι ίδιοι και οι απόγονοί τους, θέλουν τώρα για ένα πινάκιο φακής να ξεφλουδίσουν και ό,τι απέμεινε!

ΥΓ.naxos365: Όσοι δεν καταλάβατε την τελευταία παράγραφο, διαβάστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: