Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ…

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο απ’ ότι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε πριν από μερικά χρόνια», ήταν το σχόλιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την Ελλάδα, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πίεση προς την χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί για να παραμείνει στο δρόμο των …«μεταρρυθμίσεων». Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι, δεν θα μείνει όρθιο κολυμπηθρόξυλο εάν συνεχισθεί η πολιτική της μνημονιακής βαρβαρότητας, που μόνο ερεί­πια συσσωρεύει!
Η «νέα Ελλάδα» που ονειρεύεται το Δ΄(οικονομικό) Ράιχ και πασχίζει γι΄ αυτήν το εγχώριο διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας είναι
μια νέου τύπου αποικία. Αλλωστε, η χώρα μας είναι εκ των πραγ­μάτων το πειραματόζωο για την εφαρμογή του σχεδίου για τη γερμανική Ευρώπη.
Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν, πλέον, στο συμπέρασμα ότι ο απεγκλωβισμός από την μνημονιακή πολιτική δεν θα προέλθει ούτε με ειρηνικές κινητοποιήσεις, ούτε με κοινωνική έκρηξη, η οποία...
εκ των πραγμάτων θα είναι τυφλή και χωρίς ορατή πολιτική προοπτική. Και τούτο επειδή ο λαός έχει διαπαιδαγωγηθεί από το σύστημα να αντιδρά, να εκφράζει την αγανάκτηση και οργή του, μόνο μέσω της κάλπης.
Ετσι, εξηγείται και η απάθεια με την οποία παρακολουθεί την καταστροφή της χώρας η μεγάλη πλειψηφία των Ελλήνων, που ίσως να μην έχει ιστορικό προηγούμενο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία!
Η πλειονότητα ελπίζει ότι θα ανατρέψει με την ψήφο τη μνημονιακή κυβέρνηση, τώρα μάλιστα που θυμίζει «τέλος εποχής».
Βέβαια, Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν τις εκλογές καταστροφή!
Γι αυτό αναζητούν εναγωνίως δρόμους συνδιαλλαγής με την τρόικα, την άτυπη συναίνεση των δανειστών, ώστε το νέο σκληρό πρόγραμμα που ετοιμάζουν να παραταθεί χρονικά και να λειανθεί μέχρι τον εκλογικό μήνα Μάιο. Ελπίζουν ότι, εάν κερδίσουν λίγο χρόνο τα πράγματα μπορεί ν΄αλλάξουν.
Και αυτό επιχειρούν, έστω και αν γελοιοποιούνται, να περάσουν και στις δημοσκοπήσεις.
Μέσα σε τρεις μέρες έκαναν την εμφάνισή τους ισάριθμες δημοσκοπήσεις.
Η πρώτη επιβεβαίωσε την πολιτική πραγματικότητα: Την σταθερή άνοδο και παγιωμένη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, την διεύρυνση της διαφοράς των εκλογικών ποσοστών του από τη ΝΔ. Ταυτόχρονα σηματοδότησε και τον τελεσίδικο αφανισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ακολούθησαν, δύο νέες δημοσκοπήσεις, προφανώς για να αποκαταστήσουν την καθεστωτική «τάξη», που εμφάνισαν πάλι την εκλογική αναμέρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σαν ντέρμπυ!
Ποια γεγονότα μεσολάβησαν σ’ αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ανατραπούν τόσο θεαματικά τα δημοσκοπικά «ευρήματα»; ΚΑΝΕΝΑ!
Την κατάρρευση της ΝΔ και την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσει τον ρυθμιστικό του ρόλο ως δεκανίκι της προδίδει, με αδιάψευστο τρόπο. το δόλιο-βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! Είναι τόσο ξεδιάντροποι που δεν διστάζουν να συνδέσουν τη δική τους επιβίωση με την αυτοκτονία του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με στημένα «ευρήματα» και παραχαράξεις, με ψευτοδιλήμματα επενδυμένα με εμφυλιοπολεμική ρητορική, επιχειρούν να εξαπατήσουν, να δημιουργήσουν κλίμα κατά των πρόωρων εκλογών, να κερδίσουν χρόνο για τις επόμενες μακάβριες επιδιώξεις τους. Ματαιοπονούν!



Δεν υπάρχουν σχόλια: