Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Βασίλης Βρούτσης: Να κάνουμε επιτέλους βήματα μπροστά.

(Δελτίο τύπου)
Την Κυριακή 02.02.2014 τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας, με επέλεξαν για να εκφράσω τις αρχές, τους στόχους και τις πολιτικές θέσεις της Κίνησης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της.
Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας. Η κοινωνία βλέπει στους ανθρώπους της γενιάς μου την ευκαιρία να πάρει στα χέρια της το μέλλον του τόπου μας.
Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας είναι πια πρόθυμη να δώσει την ευκαιρία στους νέους αλλά και σε ανθρώπους με εμπειρία που δεν έχουν διαβρωθεί από το σαρκοβόρο πολιτικό σύστημα, να οδηγήσουν το Δήμο μας αλλά και όλη την Ελλάδα σε ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο αισιοδοξία, υγιή ανάπτυξη που να πηγάζει μέσα από τις αναγκαιότητες των πολιτών αλλά και τις τοπικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.
Καλώ όσους πιστεύουν στην αλλαγή, την ανανέωση, όσους έχουν στο μυαλό και στην...
καρδιά τους μια άλλη κοινωνία, όσους ονειρεύονται για τα νησιά μας μια ανάπτυξη που να αναδεικνύει την ομορφιά και την αυθεντικότητά τους και όχι μια δήθεν “ανάπτυξη” που τα μεταλλάσσει σε κάτι άλλο, απροσδιόριστο και οπισθοδρομικό, να έλθουν κοντά μας. Να μας μιλήσουν για τις ιδέες τους, τα προβλήματα που αναγνωρίζουν αλλά δεν μιλά κανείς γι' αυτά.
Να ανταλλάξουμε θέσεις, να δούμε που διαφωνούμε και που συμφωνούμε, αναγνωρίζοντας ο ένας στον άλλον ότι έχει άποψη, να μάθουμε ξανά να κουβεντιάζουμε. Αποδεχόμενοι όλοι ότι δεν θα “χαϊδέψουμε κανένα αυτί” μόνο και μόνο με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας που θα τη διαχειριστεί η δική μας παράταξη, να θέσουμε τα όρια ανάμεσα στην κοινωνία πολιτών και τον «κυβερνητισμό – εξουσιασμό» στον οποίο προσβλέπουν παραδοσιακά όσοι έχουν κυβερνήσει τον τόπο μας αλλά και αυτοί που διεκδικούν απέναντι μας την ανάληψη ή διατήρηση της εξουσίας.
Να κάνουμε επιτέλους βήματα μπροστά.
Για τη Νάξο και τα Νησιά μας.
Για εμάς και τα παιδιά μας.
Για την Ιστορία αυτού του τόπου, τον πολιτισμό και την οικονομία μας. Μέσα από σωστό προγραμματισμό με συγκεκριμένο όραμα.
Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική μιζέρια που ζούμε.
Δεν θα αφήσουμε να διαφεντεύουν τις ζωές μας στοιχειωμένοι στις καρέκλες τους επαγγελματίες πολιτικοί που στερούνται οράματος, όρεξης και λογικής.
Να στείλουμε σπίτι τους τους πολιτικάντηδες – υποχείρια της κεντρικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, που κοιτά μόνον πως θα ξεπουλήσει τα αγαθά αυτού του τόπου τα οποία με αγώνες διαφυλάχθηκαν για αιώνες, που απεργάζεται την περαιτέρω καταπάτηση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Ας δώσουμε τέλος στην καταστροφική λογική της ψηφοθηρίας με προσωπικές εξυπηρετήσεις, που αφήνει πάντα στην άκρη τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Ας δώσουμε το μήνυμα σε όλους αυτούς που έχουν ως μοναδικό σκοπό την διατήρηση της εξουσίας για την προσωπική τους προβολή και την κομματική και πολιτική τους ανέλιξη ότι το ανθυγιεινό για την κοινωνία μας παιχνίδι τους έλαβε τέλος.
Ας δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο πραγματική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, αναδεικνύοντας μια Δημοτική Αρχή που θα είναι δίπλα και μαζί με τον πολίτη και όχι απέναντι του, χωρίς ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, ας σαρώσουμε τη Νάξο, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα με ένα πελώριο ρεύμα ανανέωσης και ελπίδας! Το δικαιούμαστε και μπορούμε να το πετύχουμε.
Η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι διανύουν μια περίοδο γενικής απαξίωσης της πολιτικής και ζητάμε επιτακτικά την αλλαγή, την ανανέωση, τη συμμετοχή μας στα κοινά αλλά χωρίς μεσσιανισμούς και προφήτες, χωρίς κλίκες και ραδιουργίες, χωρίς κομματικούς πατρώνες. Και θα τα καταφέρουμε!
Το φαύλο πολιτικό – πελατειακό κατεστημένο καταρρέει και είναι ευκαιρία τώρα -πριν του δοθεί η δυνατότητα να αναστηθεί- να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να χτίσουμε την κοινωνία των ονείρων μας.
Μια κοινωνία χωρίς βαρίδια, προστατευτική και δίκαιη, αυτοδιάθετη κι ελεύθερη!


Νάξος, 26.02.2014
Βασίλης Σ. Βρούτσης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά Μας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας δωσουμε στο νησι μας την ευκαιρια να παει μπροστα. Ψηφιζουμε Μανόλη Μαργαριτη. Τωρα εχει και την εμπειρια που πρεπει. Ειναι κριμα να παμε παμε στην αρχη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ...προλαλήσαντα..να ψηφίσουμε ξανά τον πιο αποτυχημένο δήμαρχο μετά τη μεταπολίτευση. Τον άνθρωπο πόυ καθαίρεσε από το δημοτικό λιμενικό ταμείο τον Πρόεδρό του που ο ίδιος διόρισε και στήριζε επειδή...άκουσον άκουσον παρακολούθησε την ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε θέμα την εκλογή υποψηφίου δημάρχου. Μπράβο του λοιπόν...άξιος ο Δήμαρχος, ούτε ο Πατακός δεν τα έκανε αυτά. Τον θυμάσαι;

Ανώνυμος είπε...



Βήμα- βήμα!

Το να βλέπεις νέα πρόσωπα πραγματικά είναι ελπιδοφόρο ως γεγονός.
Το να διαβάζεις άφτιαχτα αυθεντικά κείμενα είναι μια πρόοδος.
Το να επικοινωνείς, χωρίς επικοινωνιολόγους ως ενδιάμεσους, με κάποιον υποψήφιο έχει κάποια αξία.
Έχοντας πάντα ως βασική προϋπόθεση την πιθανότητα του λάθους μου, ενστικτωδώς αντιδρώντας και έχοντας επίγνωση ότι οι νέοι της Νάξου και των Μ. Κυκλάδων, είναι οι μόνοι που έχουν τη δύναμη για ανασύνταξη του πολύπαθου τόπου μας, θα τολμήσω να περιγράψω «εν συντομία» τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον περίγυρο της προσπάθειάς σου, πέρα από τα όσα σωστά περιγράφεις.
Κράτησε μακριά σου κε Βρούτση, πρώτα -πρώτα, τους «δημοσιογράφους», που οι περισσότεροι στον τόπο μας ,υποφέρουν από την ατομική μανία της αδολεσχίας, του ναρκισσισμού του λόγου τους και τον μόνιμο πειρασμό τους, για προβολή της δήθεν ικανότητάς τους στον «επηρεασμό» της κοινής γνώμης και τις σημαντικές «παρεμβάσεις» τους στα κοινωνικά θέματα. Χρόνια τώρα, σχεδόν απαξιωμένοι απ’ την πραγματικότητα, ίσως αναζητήσουν ένα ακόμη αθώο, για να τον ρίξουν βορά στα αδηφάγα πονηρά και πολυδιασπαστικά συμφέροντα, προσωπικά τους ή άλλα, όπως ξέρουν να κάνουν κι εξυπηρετούν. Τα «ιμάτια» που θα σκίζουν μπροστά σου για το αντίθετο, είναι της καινούργιας τους «collection» ενδύματα, έχοντας κουρελιάσει στο παρελθόν ενώπιον άλλων υποψηφίων, πλήθος άλλων «ιματίων».
Οριοθέτησε επακριβώς, τις ισορροπίες με τους συναδέλφους σου, οι οποίοι με την όποια ικανότητα του χειρισμού της ελληνικής γλώσσας διαθέτουν, διαστρέβλωσαν πιθανόν μια σειρά από βασικές έννοιες και οράματα για χίλιες διαφορετικές αιτίες. Συχνά «ψαρεύοντας» πολιτική και δικηγορική «πελατεία» δια του λόγου και της πειθούς (που «στο φινάλε» Εμείς πληρώσαμε για να αποκτήσουν) υποβίβασαν τα πολιτικά κριτήρια σε τέτοιο βαθμό, που η Αλήθεια εκφυλίστηκε και κατέστη δυσδιάκριτη. Ως φορείς πολιτικής προπαγάνδας , αρκετές φορές αποσταθεροποίησαν ή εξέτρεψαν με τέχνη την δημοκρατική βουλητική συμπεριφορά των συντοπιτών μας απ’ τον κοινό στόχο που είχαν. Θεμελιωτές και συνεχιστές της πολιτικής αοριστίας κάποιοι απ’ αυτούς δυναστεύουν ακόμη και σήμερα την ουσία της δημοκρατίας, μακριά από τα καθήκοντα του ουσιαστικού λειτουργήματός τους, ως θεματοφύλακες ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.
Μέτρα επίσης εκατό φορές τους λόγους σου, με τις υπαρκτές λεγόμενες «ΚΑΣΤΕΣ» του τόπου μας. Εμπόρους, ξενοδόχους, γιατρούς, «φροντιστηριάδες», μηχανικούς και κάθε λογής αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες μικρές ή μεγάλες, που ποτέ τους δεν μάθανε τι σημαίνει κοινωνική σύνθεση και συλλογικότητα. Σύντομα, ΑΝ βρεθείς στην εξουσία, θα αναγκαστείς δύο πράγματα να πράξεις, να αντιπαρατεθείς μαζί τους ή υποκύπτοντας να καταστείς και εσύ αναξιόπιστος, στα μάτια αυτών, που ίσως αποθέσουν πάνω σου, το βάρος της ελπίδας για πολιτική και κοινωνική ανάκαμψη. Το δεν ήξερες-δεν ρώταγες, έπαυσε να ισχύει το 2010 στο Καστελλόριζο.
Ουσιαστικά ολομόναχος ( άντε με λίγους πιστούς φίλους και ιδεολόγους) πρέπει να πορευτείς, ορίζοντας ακόμη μια φορά, πιο ψηλά τώρα, το μέτρο της νησιώτικης αγωγής σου.

« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Βασίλη.

Ανώνυμος είπε...

toys neous tous perimenate kai stin ocean kai akoma na erthoun.. 30 me tous servitorous

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ.

Πρόκειται για γενετικά τροποποιημένες πίτσες, οι οποίες ήρθαν στη Γη ύστερα από λάθος κατεύθυνση ενός διανομέα (pizza boy) μιας εταιρείας delivery των Ελ. Το ανεξήγητο είναι το πώς ένα τόσο αξιαγάπητο δημοφιλές γεύμα να παραλληλεπιπεδίζεται με υβριστικό υπονοούμενο που αφορά ένα εντελώς διαφορετικό φαγητό, τα κεφτεδάκια με λουκάνικο.
Οι μπλε πίτσες δεν είναι δημιούργημα κάποιου γνωστού εφευρέτη, σίγουρα όμως είναι γνωστή η επιστήμη η οποία μελετήθηκε για τη δημιουργία τους, η ενδομοριοβιολογία. Σύμφωνα με ειδικούς, οι μπλε πίτσες περιέχουν μια χρωστική ουσία που κάνει την ίριδα των ματιών να παίρνει γαλαζωπό χρώμα, ίδιο με το χρώμα των στρουμαφακίων. Στην πραγματικότητα, η πρώτη μπλε πίτσα περιείχε ένα στρουμφ, ένα ούφ(ο) και ένα από τα μάτια ενός άτυχου μονόφθαλμου βατράχου-πειραματόζωου.
Monsters
Μπλιάξ, ο πρώτος βάτραχος που στάλθηκε στη Γη με δορυφόρο των Ελ. Η μη-άποψή του για τον κόσμο θεωρείται πρωτοποριακή και λανσάρεται ως η νέα τάση μόδας για τους ανοιχτομάτηδες

Η χρωστική με το όνομα ultramarine, που σημαίνει Πειραιάς (από το ultra + τη μαρίνα,δηλ το λιμάνι), καθώς προφανώς αναφέρεται στο μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας, είναι η ουσία που ανακάλυψαν φυσικά οι Ελ (ποιος άλλος) και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Μπομπ τον Μάστορα, όσο ήταν ακόμη ελαιοχρωματιστής, για τη γαλάζια βαφή στις πισίνες των Ελ. Οι Ναρχ πρότειναν στους Ελ να συνεργαστούν για τη δημιουργία προϊόντων χρωστικής ουλτραμαρίνας,για να σταματήσουν το μονωπώλιο του μπορδοκοκκινοπορτοκαλοβυσσινοροδί. Έτσι, οργανώθηκε η επιχείρηση "ΜιαΤρύπαΣτοΝερό,όπου γεννήθηκε η επιστήμη της ενδομοριοβιολογίας. Από την μίξη των μορίων του άνθρακα, του υδατάνθρακα, της ουλτραμαρίνας και της Μπλε Οθόνης του Θανάτου προέκυψε η σύνθεση της μπλε πίτσας.

Ανώνυμος είπε...

μακρια απο το μανο.