Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Βολικές αιτίες …. «Στο βασίλειο των Ελλήνων»

ή «Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα» !! (μτφρ: άπειρη η γενιά των ηλιθίων)
Παρατηρώ αυτή την πολιτικο-κοινωνική νιρβάνα, το καλλιεργούμενο (και καρποφόρο) κλίμα ευφορίας του Greek-overy και της κομματικής προσμονής, για μια …. «καινούργια μέρα» (ελέω εκλογών) και …… συλλογιέμαι, αν όλα αυτά, έχουν πλέον καμιά αξία !!
Όλες οι βαθυστόχαστες αναλύσεις των «ειδικών», όλες οι εκτιμήσεις των «μελετητών», όλα τα προγράμματα των αρμοδίων (και μη), έπεσαν έξω, γιατί απλά έβλεπαν μόνο τον … «μύθο» των ΘΕΛΩ και όχι την πραγματικότητα και την (προ)ιστορία των ΜΠΟΡΩ, που όμως, έγκαιρα, έγκυρα και εμφατικά, μας την είχε παρουσιάσει και μας είχε προειδοποιήσεις, ο «ασήμαντος» και απαξιωμένος πολιτευτής κος Βασίλης Λεβέντης.
Βλέποντας ετεροχρονισμένα το μικρό βίντεο (που κυκλοφορεί στα social media:



με τις εδώ και δύο δεκαετίες “Προφητείες” του «αιρετικού» κυρίου Λεβέντη, συνειδητοποιώ τώρα πλέον ότι ….. τα ίδια ακριβώς είχα διαβάσει και στο καταπληκτικό βιβλίο-αναφορά του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα Arthur de Gobineau ((1864-1868) «Στο βασίλειο των Ελλήνων» (δώρο του αγαπητού φίλου και γιατρού Νίκου …. ως η απάντηση του, στα σχόλια μου για τη σημερινή κατάσταση), όπως και στις εκτενείς αναφορές-Μνημόνια του Πωλ Πόρτερ (1947), επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, μετά τον Β’ ΠΠ !!

Και όμως !! Τα υποτίμησα ΟΛΑ, εφευρίσκοντας πάντοτε «βολικές» αιτίες !!

- Ο Γάλλος Γκομπινώ, ήταν ένας αισχρός ντετερμινιστής ρατσιστής, αριστοκράτης, φιλομοναρχικός, που το «φιλελληνικό» προφίλ του, εδράσθηκε κυρίως στο συγγραφικό και ακαδημαϊκό του έργο !!

- Ο Αμερικάνος Πώλ Πόρτερ, ήταν ένας νεόκοπος αποικιοκράτης - κονκισταδόρος, που έβλεπε αφ’ υψηλού τους άξεστους και υπανάπτυκτους ιθαγενείς !!

- Ο Βασίλης Λεβέντης, ήταν άλλος ένας γραφικός, ένα βαρεμένο με την πολιτική «ψώνιο», ένας περιθωριακός «Διογένης» της πολιτικής !!

Έτσι, στις τρεις πιο κρίσιμες και καθοριστικές περιόδους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας μας, ΑΥΤΟΙ «οι ανόητοι», περιέγραφαν με συγκλονιστική και ωμή ακρίβεια, τη συμπεριφορά μας, ως άτομα και ως κοινωνία και προσδιόριζαν με τα οδυνηρά συμπεράσματα τους, ΠΟΥ πορεύεται η Χώρα μας, Τι πρόκειται να επακολουθήσει, ΠΟΙΑ θα είναι η τύχη μας και ΠΩΣ θα εξελιχθούμε ως κοινωνία !! Μας προειδοποιούσαν δηλαδή, ότι ΕΔΩ ακριβώς (και ακόμα παρακάτω) …. θα καταλήξουμε !!

ΣΥΜΠΤΩΣΗ (!?) : Τρεις πανομοιότυπες αναφορές, που απέχουν μεταξύ τους ακριβώς 70 χρόνια η μια από την άλλη (1864 – 1947 – 2014) και όλες έχουν ένα και μοναδικό συμπέρασμα «Αυτοί οι Έλληνες είναι τρελοί, αδιόρθωτοι και …. αμετανόητοι, μόνο με ….. το βούρδουλα καταλαβαίνουν» !!

Τώρα πλέον, προσαραγμένος στην ξέρα, δεν με απασχολεί το «ΠΩΣ» (συνέβη η καταστροφή) και καμιά σημασία έχει το «ΤΙ» (έφταιξε) !! Γνωρίζοντας την τύχη και το μέλλον μου, δεν ανησυχώ πλέον γι αυτά, αλλά «φιλοσοφώ» και προβληματίζομαι (έτσι για να ολοκληρωθώ έστω και τώρα, στα γεράματα μου), ΓΙΑΤΙ, ενώ διάβαζα τους κατάλληλους, τελικά πρόσεχα και ασχολούμουνα με τους …. ακατάλληλους !?

ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν πρόσεξα τον «Διογένη» (κ. Λεβέντη), δεν έκανα καν τον κόπο να τον ακούσω … εκεί μέσα από το πιθάρι του, να ελέγξω και να αξιολογήσω τα λεγόμενα του !?

Ήταν διότι ως Έλληνας πάντα αδιαφορώ για τις «δυσάρεστες» Κασσάνδρες, επειδή είναι βαθειά μέσα μου ριζωμένη, η πεποίθηση του «περιούσιου Έθνους», που ότι και αν γίνει, όποιος και αν το κυβερνά, ότι κι αν αυτό κάνει, εντούτοις θεωρεί ότι …. ο Κόσμος ολόκληρος «οφείλει» να το προστατεύει και ουδέποτε θα τ’ αφήσει να χαθεί και να υποφέρει !?

ή μήπως ήταν τα οπαδικά μου ένστικτα της «ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ» -ως Έλληνα- που θέλει νάναι πάντα μαζί με την ισχυρή ομάδα, που απλά, το μόνο που τον νοιάζει, είναι να κερδίζει τον ΑΝΤΙΠΑΛΟ !?

ή μήπως ως Έλληνας, ήθελα νάμαι συνεχώς δίπλα στην «εξουσία», είτε για να γλύφω λίγα από τα ψίχουλα της, είτε απλά για να κοκορεύομαι στο καφενείο, λέγοντας «… εμείς … ΘΑ …. »!?

ή μήπως απλά, είμαι ένας ακόμα «ηλίθιος», αυτής της μεταλλαγμένης γενιάς των νεοΕλλήνων !

«Αμαρτία επαναλαμβανόμενη, καθίσταται έξις (δευτέρα φύσις)» και επειδή οι νόμοι της φύσης, οι κανόνες της κοινωνίας και η διαδικασία της ανθρώπινης εξέλιξης, μας δίδουν μεν άπλετα τον χρόνο που χρειαζόμαστε, αλλά δυστυχώς δε μας συγχωρούν και δεν αλλάζουν, για χατίρι κανενός «περιούσιου λαού», ΤΩΡΑ πλέον, γαντζωμένος εδώ πάνω στα βράχια της ξέρας, είμαι αναγκασμένος να ΜΑΘΩ – είτε μου αρέσει, είτε δε μου αρέσει – όπως και αυτός ο δικός μας φιλόσοφος Δημόκριτος, (470-370 π.Χ.), εδώ και 2.500 χρόνια πριν, …… κάτι έβλεπε (σε μας, από τότε) και μας είχε πει :

«Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος»

(μτφρ : για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική, αλλά η συμφορά) !!





Δεν υπάρχουν σχόλια: