Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δεν έχει τελειωμό ο θαυμασμός για τη Νάξο! Στη 2η θέση στις προτιμήσεις των Σουηδών ταξιδιωτών!

Μετά τα βρετανικά και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν η σειρά της Σουηδίας για να... παραληρήσει για τις ελληνικές ομορφιές.Η ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής εφημερίδας «Expressen» παρουσιάζει «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά», βασιζόμενη στις προτιμήσεις του κοινού, όπως έχει εκφραστεί με σχόλια και ψηφοφορίες σε διάφορους τουριστικούς ιστιοτόπους.
Οπως προκύπτει από το εν λόγω δημοσίευμα, οι Σουηδοί, όπως φαίνεται δείχνουν να προτιμούν την Κρήτη αλλά και το τοπίο των Κυκλάδων:
1. Κρήτη
2. Νάξος
3. Αμοργός
4. Κάρπαθος
5. Σάμος
6. Ρόδος
7. Τήλος
8. Σκιάθος
9. Σκόπελος
10.Σαντορίνη.

Στο δημοσίευμα του σουηδικού ιστοτόπου μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, ενώ η Νάξος διαθέτει υπέροχες παραλίες, μερικές εξ αυτών είναι ιδανικές για γουίντ σέρφινγκ, καθώς και όμορφα γραφικά χωριά.
Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Big Blue» που πραγματοποιήθηκαν στην Αμοργό, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η ομορφιά της φύσης στην Κάρπαθο και τα ιστορικά αξιοθέατα της Σάμου.
Στη συνέχεια, ακολουθεί η Ρόδος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, με έντονη νυχτερινή διασκέδαση και πολιτιστική κληρονομιά. Έπειτα προβάλλεται η Σκιάθος, ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος, νησί στο οποίο γυρίστηκε και η κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia», αναδεικνύοντας τόσο το πράσινο της φύσης όσο και το γαλάζιο της θάλασσας του νησιού.
Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη και τη γνωστή έκρηξη του ηφαιστείου, που έγινε πριν από 3.500 χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: