Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Νέα υποψηφιότητα για τη ''Νησιωτική πολιτεία''

Ονομάζομαι Διαλεκτή Τσελέντη-Κατσιούλη. Είμαι παντρεμένη κι έχω δύο παιδιά. Υπηρέτησα με συνέπεια, τιμιότητα κι ευσυνειδησία τα καθήκοντά μου ως διοικητικός υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας επί 30 έτη και απείχα από επιλογή από οποιαδήποτε έκθεση στα πολιτικά πράγματα. Επί τη ευκαιρία της πρωτοβουλίας του εκλεκτού συμπολίτη μας Νίκου Μαϊτού να δώσει μια άλλη διάσταση στην πολιτική δράση, εμφορούμενος πρώτα και κύρια από την αγάπη του για το νησί μας, αποφάσισα να υποστηρίξω αυτήν του την κίνηση όχι μόνο με την ψήφο μου αλλά και με την παρουσία μου στο ψηφοδέλτιό του, επιθυμώντας κι η ίδια, εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα, να υπηρετήσω τις ανάγκες του τόπου που με γέννησε και με ανέθρεψε με υπευθυνότητα, συνέπεια και τιμιότητα.

Με τιμή
Διαλεκτή Τσελέντη-Κατσιούλη

                  Συγχαρητήρια στις αθλήτριες του Πανναξιακού

Η συμμετοχή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ (πετόσφαιρας) του Πανναξιακού στον τελικό του... κυπέλλου Ελλάδας και η γενικότερη αγωνιστική πορεία της είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας, των προσωπικών θυσιών και της συλλογικής δουλειάς όλων των παραγόντων που στηρίζουν τις αθλητικές δραστηριότητες του νησιού μας, παρά τις αντιξοότητες και τα πολλαπλά προβλήματα. Τα συγχαρητήρια, λοιπόν, και η ικανοποίηση ανήκουν κατ’ αρχήν σε αυτό το στιβαρό αθλητικό δυναμικό του νησιού.
Δεν μπορούν όμως να μην αισθάνονται ικανοποιημένοι και περήφανοι και οι Ναξιώτες όπου γης, που παρακολούθησαν με καμάρι προχθές και χθες από τη Δημόσια τηλεόραση τις προσπάθειες και τις επιδόσεις των βολεϊμπολιστριών της Νάξου. Συγχρόνως, οι αθλήτριές μας έγιναν πρεσβευτές της πατρίδας μας, διαφημίζοντάς την και αναδεικνύοντας τις αθλητικές της δυνατότητες, που είναι σημαντικά μεγαλύτερες από όσο θα δικαιολογούσε το μέγεθος του τόπου μας.
Δυστυχώς, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν στέκει όσο πρέπει αρωγός στην ανάπτυξη του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού στο νησί, παρά τη λαμπρή αθλητική παράδοσή του, την ανάδειξη αθλητών πανελλήνιας εμβέλειας και την κοινωνική ανάγκη ανάπτυξης της αθλητικής παιδείας και του πολιτισμού. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη, μεθοδική, συστηματική, διαφανής δημοτική αθλητική πολιτική. Η νέα δημοτική Αρχή αυτό θα επιδιώξει και θα πετύχει. Όχι να καρπώνεται επιτυχίες άλλων, στις οποίες δεν έχει την παραμικρή συμβολή, αλλά να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη περισσότερων μορφών του αθλητισμού σε όλο το εύρος του Δήμου.
Έτσι κι αλλιώς σήμερα γιορτάζει το ναξιακό βόλεϊ. Συμμετέχουμε όλοι οι Ναξιώτες σε αυτήν τη γιορτή, αναμένοντας συνέχιση των επιτυχιών. «Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη / Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου»


Από το Γραφείο τύπου
Γιάννης Πιτταράς

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα έχω δεί όλα

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΘΑ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕΕΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ........

Ρεβυθοκεφτέδες Νησιώτικοι
Βάζεις τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με τη σόδα και αφήνεις να μαλακώσουν για 8 ώρες. Τα βράζεις σε αλατισμένο νερό μαζί με τη δάφνη για 20 - 30 λεπτά.
Τα βγάζεις και τα σουρώνεις καλά.Τα πολτοποιείς στο μπλέντερ και τα βάζεις σε ένα μπωλ.Προσθέτεις τα λαχανικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις. Προσθέτεις ανακατεύοντας το αλεύρι και 200 ml νερό. Ζυμώνεις μέχρι να γίνει μια σφηχτή ζύμη. Προσθέτεις ή αφαιρείς νερό και αλεύρι ανάλογα. Πλάθεις τους κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ. Τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο μεριές. Συγχαρητήρια οι ρεβυθοκεφτεδες Ιου είναι έτοιμοι για να τους γευτείς.
Καλή όρεξη.

#Συνταγούλης#

Ανώνυμος είπε...

Πώς γίνεται μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που επαίρονται για τη σύμπραξή τους μ΄αυτές τις παρατάξεις;Ιδού η απορία!

Ανώνυμος είπε...

Χα, χα, χα, χαααα!
Τι ειν' τούτο??
Πώς είσαι έτσι μωρή?
Χα, χα, χα, χαααα....
Ε ρε χάλια που τα 'χει ο κόσμος...
Αυτή τώρα ζητάει την ψήφο μας??
Χα, χα, χα, χααααα
Οοοοουυυ, στην κουζίνα ολοταχώς!

Ανώνυμος είπε...


Εκτροφείο της χελώνας και «Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ».

Υψηλόβαθμος συνεργάτης μου στο πολιτικό τμήμα marketing του φρενοκομείου «Πορτάρα στη Λογική» της Νάξου, πρώην θυρωρός σε πολιτική πολυκατοικία, στην οδό Ιπποκράτους (και νυν μονό-ροφό), εμπιστευτικά με πληροφόρησε, πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το σχέδιο επί χάρτου (μπακαλοχάρτου για την ακρίβεια) άνευ «στρατευμάτων» (συγνώμη ψηφοφόρων). Με την κωδική ονομασία «ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΧΕΛΩΝΑΣ» το προσχέδιο εξελίσσεται, αφήνοντας κάθε τόσο, ένα χελωνάκι αργά-αργά, να σπάει το πολιτικό του κέλυφος να κατευθύνεται στην πολιτική απεραντοσύνη μέσα απ’ τη θαλάσσια πράσινη προπαγάνδα και με την φωνή του Χατζηαβάτη να μας γνωστοποιεί την «απουσία» του. Εσύ συντοπίτη, εκεί κοντά θα συναντήσεις και το τριαντάχρονο «απολίτικο» όν, που βρήκε το πολιτικό πνεύμα του (κι αυτό δια της επιφοιτήσεως του μΑϊτού [ελληνιστί mytwo], ρε τι μάγος είναι αυτός) και έχεις την απόλυτη ευθύνη, να το υποβάλλεις στην εκλογική βάσανο, με τα ίδια σαδιστικά κριτήρια που το ίδιο «απολίτικο» όν, ομολογεί υπερηφάνως, ότι απείχε «δημοκρατικότατα» ενσυνειδήτως των συνταγματικών και άλλων υποχρεώσεων και τώρα ως «συνταξιούχα» του Υπ. παραΠαιδείας θα δοκιμάζει καθημερινά τα όρια της λογικής μας, κάνοντας stress test των ολίγων υγιών εγκεφαλικών κυττάρων μας, με όσα έμαθε στο σχολειό της αποχής της. Εμείς συντοπίτες με την συνεχιζόμενη ΑΦΑΣΙΑ μας, έχοντας γίνει πιόνια στην κατώτατη πολιτική σκακιέρα του Γιάννη, πρέπει μάλλον να αισθανόμαστε άβολα, παραδομένοι στους ζηλωτές της ΚΡΙΣΗΣ.

« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

Προς συνταγούλη και επι του κανικλειου:κοινομουνιστής, ο υπέρμαχος της κοινομουνιστικής θεωρίας του Αριστοφάνη, οπαδός του...κοινομουνιστικού κόμματος που εμπνεύστηκε τις καταστατικές αρχές του από τις γνωστές εκκλησιαζουσες. Όποιος πιστεύει πως ο κοινομουνισμός είναι η μόνη, ορθή και πρέπουσα, πολιτική (και λιμπιντική) λύση. Ένας αθεράπευτα...ρομαντικός φαλλοκράτης, ασφαλώς (ο θεός, τουλάχιστον, ας είναι κάπως πιο επιεικής μαζί του, μιας και οι φεμινίστριες αδυνατούν να τον κατανοήσουν γενικός και ειδικώς)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (Δευ Μαρ 31, 08:45:00 μ.μ.).

Πόσο πρόστυχος μπορεί να είσαι!!!!

Σκέψου τη μανούλα σου, την αδερφή σου, τη γυναίκα σου και την κόρη σου!!!

Ανώνυμος είπε...



Ένα μικρό απόσπασμα απ’ τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνους, ως δώρο στον αισχρό σχολιαστή, που η κωμωδία και η χρησιμότητά της, του είναι παντελώς ακατανόητες.

ΧΟΡΟΣ
Τα μυαλά σου που τα έχεις τετρακόσα
τώρα πρέπει να τους δείξεις ότι είναι άλλα τόσα
Πραξαγόρα
Σκέψου λογικά και μίλα
μα μην πεις κι εσύ τα ίδια
όλ’ αυτά που λεν εκείνοι που μας κυβερνάνε χρόνια
με τις μάσες με τις μίζες και δεν κάνουν και δουλειά

Πες τους λόγια πιο ωραία
που να γίνονται και έργα
πιο σωστά και πιο σπουδαία
Βαρεθήκανε ν’ ακούνε τόσα χρόνια από τα ίδια
θα… και θα… και θα…και θα…
μας τρελάναν στο μπλα - μπλα
Μίλα Πραξαγόρα
Θάφτους όλους μη φοβάσαι
Μίλησέ τους με σοφία
μίλησέ τους να πιστέψουν
να σ’ ακούσουν να χωνέψουν πως θα είναι πιο καλά
Μίλα Πραξαγόρα, μίλα

ΠΡΑΞΑΓΟΡΑ
Πως μπορώ να σας διδάξω νέα πράματα σοφά
το γνωρίζω και το ξέρω και αυτό πολύ καλά
Μα φοβάμαι όμως μήπως δεν αντέχετε πολύ
για νέα ήθη θα μιλήσω και για άλλη πολιτική.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

για βαλε μια δική σου φωτογραφία ρε γελοίε να σε δούμε..

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ.

Α) Η γλυκιά κυριούλα: πρόκειται για γυναίκα απο 45 και πάνω η οποία διατηρεί συνήθως περίπτερο ή μαγαζί με είδη προικός ή μίνι μάρκετ σε μη πολυσύχναστους δρόμους και δίνει πληροφορίες στους χαμένους (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) οδηγούς. Ονομάζεται και "χαρακτήρας μπαλαντέρ" μιάς και εμφανίζεται την κρίσιμη στιγμή οπουδήποτε. Ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες που δίνει είναι να ρωτάει από περιέργεια για την καταγωγή, το επάγγελμα και την οικογενειακή κατάσταση του χαμένου.

Β) Η κακομοίρα κυριούλα: πρόκειται για γυναίκα απο 70 ετών και πάνω η οποία ζει σε μικρά χωριά, φέρει μαντήλι στο κεφάλι, ποδιά στη μέση και συνήθως είναι χήρα. Κύρια ενασχόλησή της είναι η γεωργία (βασιλειάδου που συνήθως μοιάζουν) και η κτηνοτροφία. Ο τύπος αυτής της κυριούλας μπορεί να συνυπάρχει με τον τύπο της γλυκιάς κυριούλας.

Γ) Η κυριούλα της διπλανής πόρτας: πρόκειται για γυναίκα μεταξύ 55 και 65 ετών που συνήθως απαντάται σε μπαλκόνια ακάλυπτων χώρων να απλώνει σώβρακα και φανέλες, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει κλεφτές ματιές στα απέναντι διαμερίσματα. Έχει κουνουπιδάτο μαλλί (το γνωστό μαλλί κράνος ), σωματότυπο κατηγορίας "μήλο" και συνήθως βγαίνει στις εκπομπές του Αυτιά τις ημέρες που 'χει λαϊκή.

Δ) Η μικρή κυριούλα: πρόκειται για γυναίκα μεταξύ 18 και 30 ετών η οποία σχολιάζει κάθε τι που βλέπει. Μαζί με την όμοια συνήθως φίλη της θεωρούν πως έχουν πλήρη άποψη και δίκιο για τα πάντα καθώς και καυστικό χιούμορ. Ποτέ (όπως λένε) δεν έχουν άδικο και πάντα συμβαδίζει το σύμπαν μαζί τους. Έχουν πλήρη επίγνωση του χαρακτήρα τους, αλλά δεν αυτοαποκαλούνται κουτσομπόλες, αντιθέτως η μία βρίζει την άλλη για πλάκα ή για να της κεντρίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον.