Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Γκούφα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γκούφας,  υποψήφιος με την παράταξη ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  του Γιάννη Μαχαιρίδη. 
 Τι δήλωσε:
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η πιο δύσκολη ίσως Περιφέρεια της Ελλάδας, λόγω της  νησιωτικότητας,  δεν είναι πολιτιστικός σύλλογος. Ούτε λέσχη συζήτησης ιδεών. Θέλει ηγέτη και επιτελείο. Είναι σαν την Ορχήστρα. Ένας ο Μαέστρος. Ή σαν το Θέατρο. Ένας ο Σκηνοθέτης.  Και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης με την εμπειρία, την γνώση και την θέληση που διαθέτει, αλλά και με την αποτελεσματικότητα και την επίτευξη κάθε στόχου  που βάζει ως Περιφερειακή Αρχή,  εγγυάται για την επιτυχία της πενταετίας που ακολουθεί. Μιας πενταετίας  μεγάλων προκλήσεων. Είναι αναγνωρισμένος μαχητής και νικητής. Αλλά υπάρχουν και άλλες πολλές μάχες που περιμένουν να δοθούν και πολλά τα όνειρα που μπορούμε και πρέπει να κυνηγήσουμε.  Και ο Μαχαιρίδης είναι εκείνος που θα εξασφαλίσει να υλοποιήσει όλα όσα σχεδιάζουμε για το Νότιο Αιγαίο.
Η παράταξή μας «Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» δεν απουσίαζε και δεν πρόκειται να απουσιάσει από κανένα μέτωπο από καμιά μάχη, από τις πολλές  που είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά και τις άλλες που πιθανόν να ξεκινήσουν. Έτσι είμαστε μαθημένοι. Να είμαστε παρόντες, να πηγαίνουμε πάντα μπροστά, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν λείψαμε από καμία μάχη, δεν θα το κάνουμε τώρα.
Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, ξέροντας όμως και τις ιστορικές ευκαιρίες που θα δοθούν για το Νότιο Αιγαίο τα επόμενα πέντε χρόνια, νοιώθω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να συνεχίσω και να  συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στη νέα εκλογική  αναμέτρηση του Μάη.  Κάθε όνομα, κάθε πρόσωπο που συμπορεύεται μαζί μας είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για το ποιοι είμαστε, πού θέλουμε να πάμε και πώς θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Νοτιοπελαγίτες. Είναι τιμή μου που ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης με ήθελε συνταξιδιώτη του και σ αυτό το ταξίδι και βεβαίως αποδέχθηκα την πρότασή του χωρίς δεύτερη σκέψη. Η εμπειρία που απέκτησα, ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου,  οι  πλατείς δρόμοι που άνοιξαν στο γνωστικό μου αντικείμενο της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αποτελούν για μένα μεγάλη προίκα και ανεξάντλητο πλούτο που με καθιστά περισσότερο έτοιμο και αποφασισμένο να διεκδικήσω ξανά μαζί με τους συμπατριώτες μου, αποφασιστικά και με αξιοπρέπεια, με κάθε δυνατό τρόπο, κάθε δίκαιο αίτημα, και να ανταποκριθώ για μια ακόμα φορά στις προσδοκίες και τις ελπίδες των συμπατριωτών μας αλλά και στις ανάγκες των δύσκολων καιρών που περνά η Πατρίδα μας. Εμπιστεύομαι τους συμπατριώτες μου στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα πως ξέρουν καλά  πολύ πριν σταθούν μπροστά στην κάλπη, με ποιους θα στρατευθούν και ποιους θ απορρίψουν. Και θα δώσουν και πάλι στον Γιάννη Μαχαιρίδη και στην παράταξη ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ την εντολή  να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία για το κάθε νησί του Αρχιπελάγους, για τον κάθε τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: