Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Απάντηση ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΥΦΑ σε διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στα έργα της Περιφέρειας

Απ’ τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΟΥΦΑ, πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιο εκ νέου στις Περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ λάβαμε το εξής:
 Σε απάντηση διαφόρων δημοσιευμάτων και για την ακριβή πληροφόρηση και γνώση των συμπατριωτών μας θα ήθελα να ενημερώσω για τα εξής:
H Περιφέρεια, η Περιφερειακή Αρχή, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχει απ’τον Καλλικράτη,  ΜΟΝΟ σχεδιάζει και χρηματοδοτεί μέσω...
του ΕΣΠΑ τα έργα των Δήμων που είναι ώριμα.. δηλαδή που έχουν μελέτες, οι οποίες μελέτες έχουν επικαιροποιηθεί. Σε ότι αφορά λοιπόν την περιφερειακή Ενότητα Νάξου, ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ στα οποία ο Δήμος είχε από παλιά ή πρόσφατα μελέτες, χρηματοδοτήθηκαν. ΟΛΑ. Το αν υπήρχαν λοιπόν ή όχι μελέτες, αυτό δεν αφορά την Περιφέρεια, αλλά τον Δήμο. Μακάρι η Περιφέρεια να είχε την αρμοδιότητα να φτιάχνει και τις μελέτες των διαφόρων έργων στην Νάξο ή την Αμοργό. Μακάρι... Για τα μεγάλα νησιά η αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι ΜΟΝΟΝ να χρηματοδοτεί τις μελέτες για έργα των Δήμων. Πρέπει λοιπόν οι Δήμοι να φροντίζουν εγκαίρως για μελέτες, επειδή ακόμα και αν δεν υλοποιηθούν την διάρκεια της θητείας τους, θα υπάρχουν σε επόμενες θητείες.
Τα έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στην Αμοργό και χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια ή απ’το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, ή απ’το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη της Περιφέρειας, μεταξύ άλλων είναι:  
ΣΤΗ ΝΑΞΟ: Κατασκευή φράγματος Τσικαλαριού και Δικτύων Αξιοποίησης Ταμιευτήρων Τσικαλαριού - Φανερωμένης και Εγγαρών νήσου Νάξου (31,91 εκατ. €), βελτίωση δρόμου από Άγιο Ματθαίο (Καλαμούρια) έως δρόμο Αγίου Αρσενίου - Αγίας Άννας (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ), στερέωση-συντήρηση βυζαντινών μνημείων Νάξου (550.000,00 ευρώ), κατασκευή τεσσάρων (4) αιθουσών στο 2/θέσιο ειδικό σχολείο Νάξου (518 εκ. ευρώ), ο Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου (651.000,00 €), βελτίωση κτηριακών υποδομών 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου (464.000,00 €), εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης και σήμανσης Χώρας Νάξου (462.000,00 €), αποκατάσταση έντεκα (11) ΧΑΔΑ και προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας απορριμάτων στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (2,7 εκ. €), ΧΥΤΑ Νάξου (9,6 εκ. €), δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (6,7 εκ.€)
ΣΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ: Εγκατάσταση επεξεργασίας και έργα διάθεσης λυμάτων Δονούσας (2,44 εκ.ευρώ).
ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ: το Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου (650.000,00 €) η προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίου και κατασκευή συνοδών έργων (657.000,00 €), στη Σχοινούσα, το νέο λιμάνι (2 εκ. €).
ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ:, κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αιγιάλης (1,83 εκ. €), βελτίωση - αναβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων Καταπόλων και Αιγιάλης (500.000,00 €), κατασκευή δύο δεξαμενών στα Κατάπολα (660.000,00 €), κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τα Κατάπολα στη Χώρα (454.000,00 €), όπως και το έργο «ολοκλήρωση ανέγερσης διωρόφου κτηριακού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας Αμοργού (536.000,00€) .

Επίσης η Περιφέρεια διέθεσε απ’το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Νάξου και μάλιστα 1.300.000,00 € εξ αυτών, θα διατεθούν για την κατασκευή του Επαρχιακού δρόμου Χώρας –Εγγαρών.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μας πει ο κύριος Γκούφας τι έπραξε η Περιφέρεια για να μην νκατργηθεί το Νοσοκομείο Νάξου;

Ανώνυμος είπε...

Είχε τέτοια αρμοδιότητα; Μπορούσε να την αποτρέψει; Αν και δεν πρόκειται για κατάργηση.
Να ρωτήσω κι εγώ. Τι έπραξαν οι Ναξιώτες; Γιατί μεγαλειώδεις και δυναμικές αντιδράσεις δεν είδα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Γκούφα ήταν το νουμερο 2-3 της παράταξης που κυβερνούσε την Περιφέρεια. Σόβαρα δεν μπορούσε να αντιδράσει ή σιώπησε επειδή έτσι είπε το Κόμμα κια οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές κυκλάδων; Να παραιτηθούν έπρεπε φίλε μου κι αυτός και όλοι οι ναξιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι απ' τη Νάξο, Λάζαροι κ.λπ.
Γαργάρα το κάνανε το θέμα, διελοί, μοιραίοι για τη Νάξο κι άβουλοι όλοι τους. Τους έβαλε τα γυαλιά ο Συριανός Διοικητής του νοσοκομείου Σύρου που παραιτήθηκε ακριβώς γι αυτό τον λόγο.
Δεν πρόκειτια για κατάργηση; Τι λες; Ναξιώτης είσαι ή όχι; Γαι αρρώστησε και μπες στη μαούνα να σε κουβαλήσουν στη Σύρα κι έλα μετά να κουβεντιάσουμε. ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ φίλε και μην βλέπεις τα πράγματα με πράσινα γυαλιά, κατάλαβες; Κι εγω στέλεχος και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ήμουνα, αλλά με πρόδωσαν σε όλα, εκείνο όμως που πιο πολύ με πίκρανε είναι η κατάργηση του Νοσοκομείου Νάξου. Μας πρόδωσαν, μας κορόιδεψαν, μας πούλησαν ΣΕ ΟΛΑ.
Άνρε γεια και καλό Πασχα και καλά μυαλά αδελφέ. Η Ανάσταση θά' ρθει γρήγορα και θά' ναι ΑΝΑΤΡΟΠΗ και δικαστήριο για τους προδότες της πατρίδας και του λαού μας.

Ανώνυμος είπε...

"Η Ανάσταση θά' ρθει γρήγορα και θά' ναι ΑΝΑΤΡΟΠΗ και δικαστήριο για τους προδότες της πατρίδας και του λαού μας".
Γιάσου ρε παλαιοπασόκε-στέλεχος μάλιστα, κατά τα λεγόμενά σου-, κοψοχέρη, προδομένε. Εσύ τους ψήφιζες και θες τώρα να τους δικάσεις, σε λαϊκό δικαστήριο φαντάζομαι. Εσένα ποιος θα σε δικάσει, που ψήφιζες αυτούς;
Το "νοσοκομεί"ο Νάξου πότε λειτούργησε σωστά σαν νοσοκομείο; ΠΟΤΕ. Και συ, όταν είχες πράσινα γυαλιά δεν το έβλεπες ή τουλάχιστον δεν το κατάγγελλες. Διακομιδές γίνονταν και τότε. ξεχνάς εύκολα. Ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού υπήρχε και τότε. Ποτέ δεν εφαρμόστηκε ο Οργανισμός. Όταν τα φωνάζαμε εμείς, εσύ στελεχάρα μου πού ήσουν; Τώρα το "νοσοκομείο" έλαβε το τελειωτικό χτύπημα. Συμμετέχεις τουλάχιστον στις, μικρές είναι η αλήθεια, συγκεντρώσεις για το νοσοκομείο;

Ανώνυμος είπε...

το 4% ποιοι το έκαναν 30%; ΑΥτοί που ψήφιζαν άλλα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Αν έμειναν 5-6 ακόμη εκεί εεε πάντα υπάρχουν και οι γραφικοί. Εδώ κονρεύει να φύγει και ο ΓΑΠ.
Ως προς το Νοσοκομείο τι θες να πεις μεγάλε; Επειδή δεν είχε ξεκινήσει η λειτουργία του έπρεπε να κλείσει; Όταν πονάει το κεφάλι σου δεν το κόβεις ή κάνω λάθος; Κοψοχέρηδες υπάρχουν και ευτυχώς, κοψοκεφαλάκηδες όμως γίνονται όσοι δεν έχουν μυαλό.
Το τι έκανα εγώ είναι δικό μου θέμα, άλλη φορά θα σου πω. Σημασία έχει για μένα τι κάνουν οι εκλεγμένοι κάθε φορά εκπρόσωποι του λαού. Κατάλαβες; Αυτούς κρίνω, επικρίνω και αποδοκιμάζω, για΄τι σιώπησαν, γιατί υποτάχτηκαν στους δυο κυβερνητικούς τύπους που το παίζουν βουλευτές, γιατί έβαλαν μπροστά το κομματικό συμφέρουν έναντι του πανναξιακού προβλήματος της Υγείας. Αν εσύ θες τέτοιους εκροσώπους με γεια σου με χαρά σου, εγώ και υποθέτω η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Νάξου ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
Η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Και μια και έρχεται ΑΝΑΣΤΑΣΗ διάβασε αυτό εδώ το κείμενο θα σου αρέσει υποθέτω:
nemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3448.html

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση site:
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3448.html

Ανώνυμος είπε...

Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ανάσταση υπήρξε μόνο για τον Χριστό, γιατί αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε στη γη. Εμείς ήμαστε μοιρολάτρες και ωχαδερφιστές.Το κέντρο υγείας άάάμα λειτούργησε ποτέ λειτούργησε μόνο για μερικούς και για αυτούς που δουλεύουν μέσα, για αυτούς που είχαν εξασφαλίσει το ψωμί τους και την ασφάλειά τους και έκαναν άλλες δυό τρεις δουλειές σε βάρος των άλλων.Άραγε πόσοι υπάλληλοι του κέντρου υγείας είναι και αγρότες και παίρνουν σβάρνα τα μανάβικα και τα εστιατόρια και πουλάνε μισοτιμής αφού έχουν εξασφαλίσει τον επιούσιο και αυτό είναι επιπλέον, αφορολόγητο εισόδημα; Αυτούς γιατί τους ανέχονται εκεί; επειδή και μεταξύ τους προφανώς ψωνίζουν φθηνά και φρέσκα προϊόντα.Άραγε θα ξεδιαλύνει αυτή την κατάσταση κάποια πολιτική βούληση ή θα συνεχίσει την ίδια του ΠΑΣΟΚ για μη στεναχωρήσει κάποιους. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργάκη
Ακούω κάτι για μακρόχρονη διαμονή σου στο Αλυκό.
Τι λές;
Ξέρεις τίποτα; Αρχι- Πέλαγος η ψυχή του Πασόκου.