Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

ΚΑΙ ενώ τα αποτελέσματα που αφορούν στους σταυρούς προτιμήσεως εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, δικαιολογημένα υπάρχουν από πολύ κόσμο σοβαρές ενστάσεις ως προς την εγκυρότητα – ορθότητά τους. Και αυτό διότι σχετική επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αυτό ενδέχεται να γίνει εντός των επομένων εικοσιτετραώρων.
Εικάζεται ότι υπάρχουν αποκλίσεις – αποκλίσεις ως προς τον ακριβή αριθμό των σταυρών προτιμήσεως που κάποιοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν (α’ γύρος, Κυριακή, 18 Μαΐου). Γι’ αυτό και έχουν ήδη παρατηρηθεί / προκληθεί διαμαρτυρίες και ενστάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, διαφόρων παρατάξεων. Τούτο ενδέχεται να υποχρεώσει τους αρμοδίους να προβούν σε επανακαταμέτρηση της σταυροδοτήσεως για κάποιους εκ των υποψηφίων. Εάν κάτι τέτοιο γίνει - προηγουμένως βεβαίως θα πρέπει να έχει υποβληθεί ένσταση στο αρμόδιο δικαστήριο – και το τελικό αποτέλεσμα σε ψήφους δικαιώσει τον υποψήφιο που υπέβαλε την ένταση, θα υπάρξουν ανακατατάξεις όχι μόνον στην σειρά, αλλά ίσως και σε κάποιες θέσεις συμβούλων και...
ειδικότερα αυτών που βρίσκονται στο όριο εκλογής.
Οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές μας έδωσαν την ευκαιρία να ορίσουμε το μέλλον του τόπου μας. Μπορούμε να καθορίσουμε το αύριο για την γειτονιά μας, το χωριό μας τον δήμο μας, όπως το θέλουμε και όπως το ονειρευόμαστε και σίγουρα οι 27 του ημετέρου δημοτικού συμβουλίου δύνανται να συνδράμουν σε αυτό.
ΑΝ η λήγουσα αυτοδιοικητική περίοδος 2011 – 2014 θεωρηθεί, επιεικώς, ως μεταβατική, προσαρμοστική και ολοκληρώσεως του θεσμικού πλαισίου, η επόμενη 2014- 2019 οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή του και όχι μόνο.
Σήμερα, εν έτει 2014 με τα τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας της κοινωνίας μας, με άδηλο το μέλλον, επικρατεί μια χαλαρότητα έως απαξίωση του θεσμού της Αυτοδιοικήσεως ως προς τις υποχρεώσεις, αλλά και τις δυνατότητές της.
Δεν μπορεί, δεν πρέπει πλέον να αποτελεί η Αυτοδιοίκηση πεδίο στείρας αντιπαραθέσεως και αντιπαλότητας κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και στην συνέχεια...
Η τοπική ευθύνη για την αντιμετώπιση των φλεγόντων ζητημάτων της τοπικής οικονομίας και της απασχολήσεως είναι το ζητούμενο. Πέραν της υποχρεώσεως για την συνεχή βελτίωση των κλασικών παρεχόμενων υπηρεσιών.
Το τοπικό κράτος δεν δικαιούται πλέον να είναι θεατής και αμέτοχο στην προσπάθεια να βγει ο τόπος μας από το τέλμα. Στον βαθμό της ευθύνης που απορρέει από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοικήσεως και της ευρύτερης διακυβερνήσεως επιβάλλεται όλοι να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην νέα γενιά.

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: