Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αλήθεια για πόσο ακόμα θα τα ανεχόμαστε όλα αυτά;

Βγήκε Προκήρυξη έργου ΕΣΠΑ για την Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ) που απευθύνεται μονάχα στο Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ ΑΕ)με Προϋπολογισμό: 
€ 58.020.652.
Δηλαδή θα στερηθούμε σαν πολίτες των Κυκλάδων 58 εκατ.ευρώ για να συνδεθούμε με την Ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να γεμίσουν τα νησιά μας με ανεμογεννήτριες και να κερδίζουν λεφτά μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας, κι ας πάει στα κομμάτια ο τουρισμός, το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής μας και πάει λέγοντας.
Σπουδαίο δώρο στις εταιρείες ενέργειας που έχουν...

βλέψεις ενεργειακές στις Κυκλάδες, τυχαίο;
Επιπλέον θα γίνει ένα έργο 58 εκ ευρώ από την ΑΔΜΗΕ ΑΕ, όπου στην περίπτωση που μιλάμε για ιδιωτική εταιρεία, ποιος ξέρει με τι ποσοστό κέρδος θα το ολοκληρώσει, αλλά και στην περίπτωση που είναι δημοσίων συμφερόντων, θα πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί κάποια στιγμή.
Μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί πάμε κατά διαόλου, γιατί είμαστε φτωχοί σαν κράτος, γιατί πληρώνουμε τόσους φόρους, που πάνε τα λεφτά που μαζεύει το κράτος, που πάνε τα λεφτά του ΕΣΠΑ...
Αλήθεια για πόσο ακόμα θα τα ανεχόμαστε όλα αυτά;


Φρέντυ Κρητικός

1 σχόλιο:

Louis de Saussure είπε...

Hi, I wonder if there's a possibility of an English version of important news like this one (I'm not sure I understood the story correctly). Best regards - Louis