Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη Επιτροπής για την επιθεώρηση του Εναέριου μεταφοράς Σμύριδας

Ανταποκρινόμενοι στο έγγραφο αίτημα (υπ΄αρ. πρωτ. 13005 της 1ης Αυγούστου) του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, με το οποίο ζητούσε την αποκατάσταση του Εναέριου μεταφοράς Σμύριδας και την κατασκευή βιομηχανικού πάρκου στη περιοχή, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας επισκέφθηκαν τη Νάξο, προκειμένου να ελέγξουν την εγκατάσταση του Εναέριου. Η εν λόγω επιτροπή επιθεώρησε τόσο τις εγκαταστάσεις, καθώς και τον εξοπλισμό του Εναέριου, ώστε να προβεί άμεσα σε αξιολόγηση της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει το διατηρητέο μνημείο.
Μετά την πρώτη διερευνητική επαφή, τα μέλη της Επιτροπής θα επανέλθουν εκ νέου στη Νάξο, τον Οκτώβριο, ώστε να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την αποκατάσταση του βιομηχανικού έργου...

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο έγγραφο αίτημα προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, η αφαίρεση τμημάτων του εξοπλισμού του Εναεριου και ο κίνδυνος κατάρρευσης πολλών από τα στοιχεία που τον συνθέτουν, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την άμεση προστασία του μνημείου. Κατόπιν τούτου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιζητά τη συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να γίνει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση του βιομηχανικού έργου «Εναέριου Νάξου», καθώς και η κατασκευή βιομηχανικού πάρκου και μουσείου σμύριδας στη σμυριδοφόρα περιοχή της βορειο-ανατολικής Νάξου.






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
              ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

                                                                                            Νάξος, 29/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: