Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της Επιτροπής αγώνα για την προστασία των δημόσιων αγαθών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Της Επιτροπής αγώνα για την προστασία των δημόσιων αγαθών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
************************************************
Νάξος 8-10-2014


Στις 7 Οκτωβρίου 2014 είχε προσδιοριστεί για συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ),  αίτηση ακυρώσεως πολιτών της Νάξου και της Πάρου, με αίτημα την ακύρωση της παραχώρησης  δημοσίων εκτάσεων στη Νάξο, στην Πάρο και στην Αντίπαρο από το δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ. Η εκδίκαση της υποθέσεως αυτής αναβλήθηκε ήδη για τις 2 Δεκεμβρίου 2014. Μέχρι στιγμής το Δημόσιο, εναντίον του οποίου στρέφεται η αίτηση ακυρώσεως, δεν έχει υποβάλει τις προτάσεις του στο ΣτΕ.


Η Επιτροπή αγώνα για την προστασία των δημόσιων αγαθών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συνεχίζει τον αγώνα της με στόχους:

  • Να απενταχθούν άμεσα οι προαναφερόμενες περιοχές από το ΤΑΙΠΕΔ
  • Να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.
  • Να αποκατασταθούν στην αρχική φυσική τους μορφή.
  • Να αναδειχθούν με βάση το φυσικό τους κάλλος και την περιβαλλοντική τους αξία.


Καλεί δε όλους τους φορείς της Νάξου, των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα των περιοχών, και να συμμετάσχουν έμπρακτα στον αγώνα ενάντια σε αυτό.


Η επιτροπή θα συναντηθεί την Παρασκευή 10-10-2014, στις 8:30 μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγερσανίου στο Αγερσανί, για να προσδιορίσει τις δράσεις της το αμέσως επόμενο διάστημα, για την ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων στο νησί αλλά και στην Αθήνα

Η συνάντηση, όπως και η επιτροπή, είναι ανοικτή και μπορεί να συμμετάσχει όποιος ενδιαφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: