Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Είναι θέμα χρόνου να συμβεί και στη Νάξο...

Δεν θέλουμε να γίνουμε προάγγελοι κακών αλλά η παρακάτω είδηση που μας έρχεται από ένα άλλο ακριτικό νησί τη Σάμο ,είναι θέμα χρόνου να συμβεί και στη Νάξο.
Τα προβλήματα είναι κοινά αλλά δυστυχώς στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών που βαδίζει το υπουργείο υγείας αλλά και η συγκυβέρνηση γενικότερα, η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα από το κέρδος του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Επιλέγουν να κάνουν περικοπές στα κονδύλια για την υγεία αδιαφορώντας αν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Αν το προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β. ήταν επαρκές τέτοια τραγικά γεγονότα δεν θα υπήρχαν...

 Μόνο με προσλήψεις Μόνιμων Εξειδικευμένων Διασωστών λύνεται το πρόβλημα. Η Νάξος διαθέτει μόνο 5 μόνιμους διασώστες όταν χρειάζονται 11 για να λειτουργεί οριακά ένας τομέας. Κατά καιρούς πλαισιώνεται με κάνα δυο επικουρικούς με συμβάσεις μερικών μηνών και με κάποιες άλλους που τους φέρνει το Ε.Κ.Α.Β. από άλλους τομείς. Ημίμετρα δηλαδή που δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του τομέα Νάξου. Η λύνουμε λοιπόν το πρόβλημα η είναι θέμα χρόνου...

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την είδηση από το i-samos.gr

Θλίψη αλλά και ταυτόχρονα οργή προκαλεί ο χαμός ενός νέου παλικαριού σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου!
Στις 17:45 σήμερα το απόγευμα ο 34χρονος πατέρας τεσσάρων (4) παιδιών επέβαινε σε ένα δίκυκλο μηχανάκι, όταν για άγνωστο λόγο μέσα στο χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού!
Άμεσα μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος έτρεξε να τον βοηθήσει διαπιστώνοντας ότι είχε τις αισθήσεις του!
Στις 17:50 κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ προκειμένου να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει...αλλά εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου.
Δυστυχώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο, παρά ένα (1) ΜΟΝΟ για όλο το νησί όπου ήταν απασχολημένο σε διακομιδή στο αεροδρόμιο της Σάμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλο διαθέσιμο!
Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά για τον άτυχο νεαρό που σιγά - σιγά άρχισε να χάνει τις αισθήσεις και οι αγωνιώδεις τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων του χωριού στο ΕΚΑΒ δεν είχαν αποτέλεσμα!
Τελικά με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείουτης Σάμου ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού όπου τελικά το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας στελεχωμένο με δυο (2) γιατρούς του νοσοκομείου, έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος (1μιση ώρα μετά) στις19:15....όπου δυστυχώς ήταν πολύ αργά!
Άλλος ένας νέος συμπολίτης μας δυστυχώς είχε την ατυχία να πέσει θύμα μια απράδεκτης κατάστασης για το νησί με το άψυχο κορμί του να κείτεται 1μιση ώρα σκεπασμένο με μια κουβέρτα κάτω στην άσφαλτο!
Ποιος είναι ικανός να το σταματήσει όλο αυτό που γίνεται;
Όπως φαίνεται κανείς!
Ένας πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων (4) παιδιών άνεργος για πολλά χρόνια, προσπαθούσε να επιβιώσει στα 34 του και εκείνη την στιγμή (σύμφωνα με πληροφορίες) πήγαινε στον τσοπάνη πατέρα του προκειμένου να τον βοηθήσει με τα ζώα!
Όπου φτωχός και η μοίρα του!



Δεν υπάρχουν σχόλια: