Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Είναι ο πλανήτης έτοιμος για τρίτο Μπους πρόεδρο των ΗΠΑ; Ο αδερφός του βλακέντιου χασάπη είναι ήδη το μεγάλο φαβορί για τις εκλογές του 2016...

Οι προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ απέκτησαν νέο και ταυτόχρονα vintage ενδιαφέρον, μιας και ο γιος του πρώην προέδρου Μπους και αδερφός του πρώην προέδρου Μπους, Τζεμπ Μπους, σχεδόν ανακοίνωσε προχτές την υποψηφιότητα του για την προεδρία με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Καθώς οι Δημοκρατικοί πιθανότατα θα κατεβάσουν Χίλαρι Κλίντον σαν τη δική τους υποψήφια για την προεδρία, αναμένεται και πάλι μια μάχη Μπους – Κλίντον με έπαθλο τα...
βυζιά της Μόνικα Λεβίνσκι τα κλειδιά του σπιτιού που έχτισε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον.



(Ο Τζεμπ Μπους, κάτω δεξιά)

Τι θα έπρεπε να γνωρίζεις για τον γόνο του αμερικάνικου μητσοτακέικου και υποψήφιο μελλοντικό κυβερνήτη του ελεύθερου, δημοκρατικού, πάνοπλου και χριστιανικού κόσμου;

Το Λούμπεν έχει τις απαντήσεις:
Υπήρξε κυβερνήτης της Φλόριντα για δυο θητείες, απο το 1999 ως το 2007.
Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να το παίξει τόσο επιθετικά Τεξανός, συντηρητικός και ηλίθιος όσο ο αδερφός του, Τζορτζ Μπους – για την ακρίβεια οι θέσεις του στα περισσότερα θέματα είναι μάλλον κεντρώες.
Τα πολιτικά πάρε-δώσε του με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικ Μπλούμπεργκ μπορεί να του στοιχίσουν ακριβά, καθώς η οπλόκαυλη δεξιά των ΗΠΑ τον μισεί για την ρητορική του υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής. Μαζί προωθούν μια καμπάνια υπέρ του κλεισίματος των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας που καίνε άνθρακα και μια παγκόσμια εκστρατεία για περισσότερους φόρους στο junk food.
Σχετικά με τη μετανάστευση, είναι υπέρ μιας εκ βάθρων αλλαγής της νομοθεσίας που σταδιακά θα οδηγήσει στην πλήρη ενσωμάτωση των πολλών εκατομμυρίων «λαθρομεταναστών» που ζουν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. «Οι μετανάστες έχουν δημιουργήσει περισσότερες δουλειές απο τους ντόπιους τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε πρόσφατα. «Ναι, αυτό που έκαναν ήταν παράνομο, αλλά δεν είναι κακούργημα», δήλωσε την Κυριακή αναφερόμενος στη προσπάθεια μεταναστών να περάσουν παράνομα τα σύνορα για να δουν τις οικογένειες τους. «Ηταν μια πράξη αγάπης, όχι έγκλημα».
Ηταν μέλος συμβουλευτικής επιτροπής της Lehman Brothers μέχρι την κατάρρευση και έκτοτε κάνει το ίδιο πράγμα για τη Barclay's.
Το 1995 πήρε μεταγραφή απο τον Αγγλικανισμό στο Καθολικισμό.
Λούμπεν πρόβλεψη: με τις κεντρώες εμμονές του δεν πάει πουθενά.
Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα αυτή τη στιγμή είναι μια παιδική χαρά ψυχασθενών με τις πιο ακραία αντιδραστικές θέσεις που μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους. Μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να δοκιμάζει τις καουμπόικες μπότες του αδερφού του και να παίζει το γνωστό «δε χαμπαριάζω εγώ ρε λίμπεραλς» ρολάκι – με αρχή της σημερινή του τοποθέτηση, ούτε πενήντα ώρες από τη στιγμή που ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, στην οποία ζητάει «ακόμα σκληρότερο εμπάργκο για την Κούβα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: