Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μηνύματα των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Δελτίο Τύπου Νίκου Μανιού, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Θέμα: «Αποτέλεσμα δημοψηφίσματος 5ης Ιουλίου»
Η 6η Ιουλίου αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την ηχηρή απάντηση του ελληνικού λαού ενάντια στην λιτότητα και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του.
Ειδικότερα στα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου το ΟΧΙ πήρε από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου χαιρετίζουμε την νίκη και τη συμπεριφορά του νησιωτικού λαού και τους υποσχόμαστε να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά.
Θέλουμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό την υποκρισία και την αντιφατική πρακτική των εκλεγμένων εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης νοτίου και βορείου Αιγαίου. Κατά την περίοδο πριν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι θα δεχθεί τη μείωση του ΦΠΑ. Ήλθαν στην Αθήνα και μαζί με τους βουλευτές πιέσαμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα. Όταν η κυβέρνηση δέχθηκε το τελεσίγραφό των δανειστών που περιείχε κατηγορηματικά την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, στην...

εστίαση, και άλλα επώδυνα μέτρα δεν πήραν το μέρος του ΟΧΙ αλλά προπαγάνδισαν και δούλεψαν υπέρ του ναι. Να δούμε ποια θα είναι η στάση τους από εδώ και πέρα.
Σε αυτούς τους θεσμούς, οικονομικούς φορείς, και εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης έδειξε ο λαός πόσο τους πιστεύει.
Το περήφανο αυτό ΟΧΙ μεγαλώνει και τις δικές μας ευθύνες απέναντι στο λαό και έγινε η αφορμή να πληρώσουν οι προϊστάμενοι του παλιού πολιτικού συστήματος...

Θα είμαι πάντα κοντά σας.


Χαιρετισμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, Νίκου Συρμαλένιου, μετά το χθεσινό δημοψήφισμα
Χαιρετίζω το μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ και στις Κυκλάδες. Η μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού αποτέλεσε ένα ηχηρό χαστούκι στο κατεστημένο της Ελλάδας και της Ευρώπης, αποτέλεσε μια τεράστια νίκη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα.
Ο ελληνικός λαός για μια ακόμα φορά με το ιστορικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, έδειξε ότι όρθωσε το ανάστημα του ενάντια στους εκβιασμούς, τον φόβο και το όργιο τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από ποικίλες πλευρές.
Στις Κυκλάδες το ποσοστό πάνω από 62% που συγκέντρωσε το ΟΧΙ, καταδεικνύει την ευρύτερη συναίνεση που συγκέντρωσε η αντίδραση στο τελεσίγραφο των δανειστών, παρά τις δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα που προξένησε το κλείσιμο των τραπεζών στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.
Με το τέλος του δημοψηφίσματος όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε την ίδια ψυχραιμία που επικράτησε μέχρι σήμερα και να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα του όποιου διχασμού παρήχθηκε από το φόβο και την κινδυνολογία.

Χαιρετίζω από καρδιάς όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που με την ψήφο τους συνέβαλαν στη μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω μαζί τους, με ακόμα μεγαλύτερη πίστη, τον αγώνα για την ανάπτυξη της πατρίδας με κοινωνική δικαιοσύνη και την προώθηση λύσεων με πολιτικές νησιωτικότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: