Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Μία ξεχωριστή συνάντηση

Κάποιοι παραμένουμε παιδιά. Δεν αλλάζει αυτό. Κάποιοι μεγαλώνουν. Ήταν άλλωστε και … μεγαλύτεροι. Πιο ώριμοι όπως λένε. Κάποιοι άλλοι όχι. Η ουσία είναι ότι μένουμε πάντα ίδιοι. Όπως τότε. Τριάντα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την αποφοίτηση της τάξης του 1985 και τα μέλη αυτής της τάξης του Λυκείου Νάξου συναντήθηκαν για πρώτη φόρα από τότε... Στα «Αστέρια» στον Αη Γιώργη. Βράδυ Παρασκευής 21 Ιουνίου… Α για κάτσε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Αυγούστου του 2010 στο «Ροκάκι», στα Παλάτια. Εκείνη ήταν η πρώτη φορά. Σωστά. Στα 25 χρόνια. Από τότε πέρασαν πέντε χρόνια. Έγιναν κι άλλες μικρότερες συναντήσεις. Ανάμεσα στα παιδιά που ζουν κυρίως στη Νάξο. Όμως, και οι …ξενιτεμένοι δεν έχαναν ευκαιρία. Οπότε μπορούσαν έδιναν το παρών.
Όπως και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Στην … άμμο του Αη Γιώργη. Στα «Αστέρια». Τότε ήταν η πιο διάσημη discotek του νησιού. Η πρώτη από μία σειρά μπαρ στην παραλία…. Τώρα είναι ένα πολύ όμορφο μπαρ. Τι κι εάν τα χρόνια πέρασαν. Οι περισσότεροι δεν έχουν αλλάξει. Ούτε εμφάνιση, ούτε συνήθειες (σ.σ. αυτό το τελευταίο πάει στον υπογράφων). Μαζί τους και ορισμένοι από τους καθηγητές όπως ο κ. Κορρές ή ο κ. Κρητικός. Κάποιοι δικαιολογημένα δεν ήρθαν. Ζουν πλέον μακριά. Κάποιοι άλλοι αδικαιολόγητοι, όπως και ο υπογράφων.
Πριν από πέντε χρόνια η παρέα αυτή των 100 τόσο παιδιών είχε δει το ξημέρωμα μέσα από τα παράθυρα του μπαρ της «Έλλης» και με αρκετούς εκ των πρωταγωνιστών να αποδεικνύουν ότι παρά τα χρόνια ή τα κιλά (για τους άντρες πάει αυτό) η ικανότητα στο χορό δεν χάθηκε. Τώρα, το ξημέρωμα τους βρήκε στου «Γιωργάκη»… Κι εκεί το κέφι ήταν ανάλογο. Το μαρτυρούν οι φωτογραφίες που υπάρχουν αναρτημένες σε ιστοσελίδα στο Facebook. Το μαρτυρούν τα χαμόγελα των παρευρισκόμενων, το κέφι. Για λίγο ο χρόνος επέστρεψε πίσω… Αλλά η ζωή συνεχίζεται… Και έτσι ανανέωσαν το ραντεβού. Ο χρόνος και το πότε δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει ότι αυτή η παρέα κρατάει ζωντανή την προσωπική επαφή. Τη φιλία. Όχι μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ή ενός κινητού. Κι αυτό ίσως είναι το πιο βασικό μήνυμα που στέλνουν προς όλους…


Δεν υπάρχουν σχόλια: