Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Προς ηλιθίους επιστολή

Κύριοι ηλίθιοι...
Δεν ξέρω αν είστε οι ίδιοι που επιβιώνετε με κάθε κυβέρνηση ή κάθε κυβέρνηση διαθέτει τη δική της γκάμα ηλιθίων.
Πληροφορούμαστε τις εισηγήσεις σας για επιβολή πρόσθετων φόρων στα νοικοκυριά που διαθέτουν περισσότερα από δύο αυτοκίνητα κ.λ.π. για να πληρώσουν περισσότερους φόρους τα εύπορα –όπως τα χαρακτηρίζετε- νοικοκυριά.
Να σας θυμίσω κατ αρχή ότι κάτι παρόμοιες εκτιμήσεις είχαν κάνει και κάποιοι προηγούμενοι ηλίθιοι (δεν ξέρω αν είστε οι ίδιοι) που εκτίμησαν ότι με την επιβολή πρόσθετων φόρων στα καύσιμα το κράτος θα είχε περισσότερα έσοδα.
Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί δραματικά η κατανάλωση καυσίμων, να βάλουν λουκέτο εκατοντάδες πρατήρια σε ολόκληρη τη χώρα, να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες πολίτες, να γεμίσουν οι εφορίες με...

πινακίδες αυτοκινήτων που δεν είχαν που να τις βάλουν και τελικά να μειωθούν δραματικά τα «προβλεπόμενα» έσοδα.
Κάποιοι άλλοι ηλίθιοι (δεν ξέρω αν είστε οι ίδιοι) κατέβασαν και υλοποίησαν την ιδέα επιβολής φόρου στα πολυτελή αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι μάντρες με πολυτελή αυτοκίνητα σε εξευτελιστικές τιμές που κανείς δεν πλησιάζει.
Και όλα αυτά όταν η μία κυβέρνηση καταργεί τα τεκμήρια για να «τσιμπήσουν» κάποια κορόιδα να αγοράσουν πολυτελή οχήματα (και κατά συνέπεια θα εισπράξει και φόρους ανάλογους το κράτος) και η επόμενη επαναφέρει τα τεκμήρια και «αρμέγει» ακόμα περισσότερο αυτά τα κορόιδα.
Προφανώς κύριοι Ηλίθιοι, ξεχνάτε ότι τα «εύπορα» όπως χαρακτηρίζετε νοικοκυριά τα φορολογείτε όπως όλους τους πολίτες από το πρώτο ευρώ και με υψηλούς συντελεστές, άρα εισπράττετε αυξημένους φόρους.
Επίσης ξεχνάτε ότι όλα τα αυτοκίνητα όσα και αν έχει στην κατοχή του ο κάθε πολίτης, επιβαρύνονται καθένα ξεχωριστά με τέλη κυκλοφορίας που εισπράττει το κράτος, με δαπάνες καυσίμων που εισπράττει πάλι το κράτος το φόρο του από τα καύσιμα, με ασφάλιστρα που πάλι το κράτος εισπράττει «δικαίωμα» συμβολαίου, με δαπάνες συντήρησης που και από εκεί εισπράττει το κράτος.
Η νέα «εισήγηση» κάποιων ηλιθίων (δεν ξέρω αν είστε οι ίδιοι με τους παραπάνω) θα πρέπει να προβληματίσει αυτούς που θα την αποδεχτούν για να εφαρμοστεί, μήπως και αυτή όπως και οι προηγούμενες που αναφέρθηκαν έχουν το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα και τις ίδιες συνέπειες για τα «έσοδα»..
Προφανώς όσο ηλίθιοι και αν είστε, θα γνωρίζετε ότι όσο και αν προσπαθείτε να αρμέξετε μια αγελάδα, το γάλα που θα σας δώσει είναι αυτό που έχει στα μαστάρια της. Ούτε μια σταγόνα παραπάνω. Και για να σας ξαναδώσει, θα πρέπει να την ταΐσετε.
Προχθές ακόμα (25/9) το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι «δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος».
Αλλά ξέχασα οι κυβερνήσεις έχουν το δικαίωμα να ψεύδονται και να παραπλανούν τον λαό με ψεύδη ασύστολα για να μπορούν να τον εξαθλιώνουν. Ειδικά οι «αριστερόστροφες» κυβερνήσεις όπως αποδεικνύεται.
Καλή σας μέρα κύριοι ηλίθιοι και εύχομαι κάποτε να «ξυπνήσετε».



Δεν υπάρχουν σχόλια: