Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ψήφισμα κατοίκων Τ.Δ. Κορωνίδας για τις καταστροφές από τις κακοκαιρίες

Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας  χρόνος από τις καταστροφές που υπέστη ο Απόλλωνας από την κακοκαιρία τον Φλεβάρη του 2015, για μια ακόμη φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ότι η πολιτική και η απροκάλυπτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα είναι καταστροφική  και  χρόνια τώρα ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά και συνολικά του τοπικού μας διαμερίσματος...

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής και η κοροϊδία που έδειξε τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις καταστροφές, είχαν σαν αποτέλεσμα, με την πρώτη μεγάλη κακοκαιρία να προκληθούν και επιπλέον ζημιές στον ήδη καταστρεμμένο κυματοθραύστη αφήνοντας ακόμα περισσότερο εκτεθειμένο τον Απόλλωνα, έρμαιο της επόμενης κακοκαιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των κατοίκων.
Για τους λόγους αυτούς, συνεδριάσαμε, αποφασίσαμε  και ανακοινώνουμε ότι:
Θεωρούμε απαράδεκτη και εγκληματική τη διαδικασία  που ακολούθησε και έδειξε η Δημοτική Αρχή αλλά και η Περιφέρεια στο να δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα της περιοχής, αφού αντιμετώπισαν με πλήρη αδιαφορία τις καταστροφές του περασμένου Φλεβάρη αρκούμενοι σε ένα ακόμη μπάλωμα με δυο βαρέλες μπετόν, χωρίς να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση όπου υπάρχει επικινδυνότητα και στην άμεση εκπόνηση μελετών προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του Απόλλωνα, αφήνοντας να εκπνεύσει και το χρονικό όριο κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να κάνουν το παραμικρό.  
Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!
Οι καταστροφές αυτές έδειξαν για μια ακόμη φορά την αδιαφορία των αρχών στα προβλήματα της περιοχής και πως αυτά είναι τα επακόλουθα όταν με  προχειρότητα και μπαλώματα αντιμετωπίζουν και αντιμετώπιζαν ανάλογες καταστροφές από κακοκαιρίες τα προηγούμενα έτη.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι από τις ζημιές που έχουν προκληθεί υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη σωματική μας ακεραιότητα και την ασφάλεια των περιουσιών μας,  
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και κάθε άλλης αρμόδιας  αρχής και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  1. Να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα.
  2. Παράλληλα εκτός από τις άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα σε ένα ολοκληρωμένο λιμενικό έργο, με τις κατάλληλες  υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Εμείς οι κάτοικοι, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε με κάθε τρόπο και καλούμε σε συμπαράσταση όλο το Τ.Δ. Κορωνίδας και τους φορείς του.

Συνυπογράφουν
Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας
Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος»
Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής
Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας
Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: