Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Δημοσίευση προσκλήσεων για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, στην κατηγορία «Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας»

Δύο ανοιχτές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, έργων  που αφορούν στην δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας στα νησιά της Περιφέρειας, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Η πρόσκληση «Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας» απευθύνεται στους εξής δυνητικούς δικαιούχους:
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμους Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Ρόδου, Σύρου – Ερμούπολης και Τήνου,

για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Βελτίωση βασικών υποδομών», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Η πρόσκληση «Δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας στα μικρά νησιά της Περιφέρειας» απευθύνεται στους εξής δυνητικούς δικαιούχους:


  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης,

για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν την κατασκευή και εξοπλισμό υποδομών φροντίδας παιδιών, όπως παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και την επέκταση / αναβάθμιση υφισταμένων δομών φροντίδας παιδιών, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων της Περιφέρειας σε κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαιτέρως δε εκείνων που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για τις προσκλήσεις αυτές ανέρχεται σε 3.000.000 € και 1.200.000 αντίστοιχα και προέρχεται από πόρους του ΕΤΠΑ.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι από τις 8.2.2016 έως τις 15.4.2016.
Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των προς ένταξη πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 €.  
Οι αναλυτικές προσκλήσεις και όλα τα συνοδευτικά έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.pepna.gr και www.espa.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: