Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η ομιλία του προέδρου του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νάξου στην κοπή της πίτας

Σεβασμιότατε, Σεβαστοί πατέρες, κύριε Δήμαρχε, κύριοι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών φορέων
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ - ΦΙΛΕΣ & ΦΙΛΟΙ
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του γραφείου του Συλλόγου μας, σας καλωσορίζω, σας ευχαριστώ για τη παρουσία σας και σας εύχομαι καλή χρονιά, ευτυχισμένο, δημιουργικό και όσο το δυνατόν λιγότερο προβληματικό το 2016.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι η σημερινή εκδήλωση ήταν ανοικτή προς όλους τους φίλους του Συλλόγου.
Η σημερινή λιτή μας εκδήλωση, κοπής της πίτας του Συλλόγου μας για το 2016, ήταν μια συνειδητή επιλογή αλλά και συμβολική πράξη, με σεβασμό σε όλα τα...

μέλη μας τους φίλους του Συλλόγου μας εν μέσω οικονομικής κρίσης .
Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να προκαλέσουμε το δημόσιο αίσθημα σε μια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς τα βγάζουν δύσκολα πέρα.
Η σημερινή μας εκδήλωση δεν προσφέρεται για να κάνουμε απολογισμό για τις δράσεις και ενέργειες του συλλόγου μας.
Εξάλλου πολλοί από εσάς θα έχετε ενημερωθεί για τα πεπραγμένα του συλλόγου μας από τα ΕΜΑΙL που λαμβάνετε κατά διαστήματα. Και
Βέβαια όσοι βρίσκονται κοντά στο Σύλλογο μας σίγουρα θα γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ενέργειες μας αλλά και τις πιέσεις που ασκούμε στους αρμόδιους όποτε κρίνεται αναγκαίο.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ - ΦΙΛΕΣ & ΦΙΛΟΙ
«Η χρονιά που πέρασε ήταν κατά γενική ομολογία μια χρονιά με μεγάλη οικονομική και κοινωνική αστάθεια.
Το εμπόριο και ο επιχειρηματικός κόσμος στο σύνολό του ταλαιπωρήθηκε ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα.
Τα καθημερινά προβλήματα του μικρομεσαίου εμπόρου και επαγγελματία ήταν αυτά που απασχολούσαν συχνά τα ΜΜΕ και τις στήλες των εφημερίδων.
Πλήθος συναδέλφων που η επιχειρηματική τους πορεία δεν είχε κανένα μελανό σημείο, βρέθηκαν να αποχωρούν από το χώρο στιγματισμένοι με τον τίτλο του κακοπληρωτή και κατά κάποιο τρόπο αποτυχημένου»,
Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με αυτή την οικονομική κατοχή που βιώνουμε, <<τα επτά μνημονιακά χρόνια >> σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να αντέξουμε τα δεινά της εποχής μας.
Ο σύλλογος μας στοχεύει στην ενεργοποίηση και ενότητα των μελών του, πέρα από πολιτικές αποχρώσεις γιατί ο συνδικαλισμός δεν έχει απόχρωση και εμείς είμαστε ένας συνδικαλιστικός σύλλογος που θα δράσει ,
πάνω από συμφέροντα και ματαιοδοξίες για το καλό της περιοχής μας.
Καλώ όλους να συμμετέχετε στις δράσεις μας να μας βοηθήσετε να μας συμβουλεύετε και να μας στηρίξετε με την εθελοντική σας προσφορά ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε ατομικά και συλλογικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Η προσέλευση σας στη σημερινή εκδήλωση δείχνει ότι θέλετε και επιθυμείτε ο σύλλογος να είναι ενεργός, υπάρχει διάθεση στήριξης και αυτό αυξάνει την ευθύνη όλων εμάς που απαρτίζουμε το διοικητικό συμβούλιο.
Γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπόρους για την βοήθεια που παρέχουν στο σύλλογο αλλά και τους καταναλωτές της περιοχής που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα καταστήματα της ΝΑΞΟΥ.
Ευχαριστώ τους υπευθύνους του χώρου για την ευγενική παραχώρηση του ώστε να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση , όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους .
Τελειώνοντας να ευχαριστήσω τα μέλη του συλλόγου για την προσφορά τους και όλους αυτούς που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν για αυτή τη μικρή γιορτή που θα ακολουθήσει αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός η συμμετοχή και η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε και να καταφέρουμε να βγούμε από τη κρίση .
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: