Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση κατοίκων τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας για την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 17/2/2016 παραβρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος Κορωνίδας και εκπρόσωποι φορέων μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας κ. Δημήτρη Κορρέ με σκοπό να συζητηθεί το θέμα των νέων καταστροφών στον Απόλλωνα από την κακοκαιρία της 6ης Φεβρουαρίου 2016.
Απαράδεκτη η στάση της Δημοτικής Αρχής, που αδιαφορώντας για το πρόβλημα του Απόλλωνα, όχι μόνο δεν έκανε ως όφειλε αμέσως καμία κίνηση επί του θέματος παρά μόνο κατόπιν δικών μας παρεμβάσεων, αλλά δεν είχε θέσει το θέμα ούτε εντός ούτε εκτός ημερησίας διατάξεως και μόνο μετά από αίτημά μας στον πρόεδρο τους Δημοτικού Συμβουλίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το θέμα συμφωνήθηκε να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως...

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δεν δόθηκε καμιά ουσιαστική απάντηση, παρά μόνο οι γνωστές δικαιολογίες που επικαλούνται πάντα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό μας και στόχο την αποφυγή λύσης του προβλήματος.
Επίσης άκαρπη απέβη η προσπάθειά μας να πείσουμε τον Δήμαρχο να έρθει στον Απόλλωνα να  ενημερώσει τους κατοίκους, του Τ.Δ. Κορωνίδας, αφού μετά από αρκετές προσκλήσεις, και τηλεφωνικά και εξ επαφής με τον ίδιο κατά τη διάρκεια του Δημ. Συμβουλίου, αρνήθηκε αρχικά με την δικαιολογία ότι δεν είχε την σχετική απόφαση στα χέρια του και εν συνεχεία αρνήθηκε και στην πρόταση να ενημερώσει έστω για τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει. Πράγμα φυσικά που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Δηλώνουμε, άκρως συνειδητοποιημένοι και ενωμένοι, ότι οι δικαιολογίες και τα κολλήματα που κάθε τόσο προφασίζονται δεν μας αγγίζουν πλέον, δεν μας αφορούν, δεν μπορούν να μας εκνευρίσουν, να μας αποσυντονίσουν και κυρίως να μας διασπάσουν. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την κατάσταση και δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια αντ΄ αυτών, ώστε να λυθούν τα χέρια τους, όπως συχνά μας λένε πετώντας μας το μπαλάκι.  Έχουμε απολύτως ξεκάθαρο, το ποιος έχει όλη την ευθύνη και αυτός είναι μόνο η Δημοτική Αρχή και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και θα απαιτήσουμε την οριστική λύση διεκδικώντας με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια στον τόπο μας και καταγγέλλουμε την στοχοποίηση και την προσπάθεια στιγματισμού όσων αγωνιούν για το τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα  και αγωνίζονται για την επίλυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: