Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Κόμμα Ελληναράδων»

Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός, ΕΘΝ.Ο.Σ. εν συντομία. Αυτό είναι το όνομα που κυκλοφόρησε για το νέο κόμμα που ετοιμάζουν ορισμένοι αποτυχημένοι δεξιοί που με αφορμή το προσφυγικό είδαν φως και μπήκαν.
Το ΕΘΝ.Ο.Σ. λοιπόν, ένα κόμμα δεξιά της δεξιάς, σύμφωνα με την ονομασία του θέλει να θυμίζει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Καρατζαφέρη και τον Ελληνικό Συναγερμό του Παπάγου που ιδρύθηκε το 1951, κέρδισε τις εκλογές και μετά το θάνατο του στρατάρχη διαλύθηκε για να μετεξελιχθεί η ΕΡΕ υπό τον... ''χαρισματικό'' Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Εδώ φαίνεται ότι έχουμε μία από τα ίδια με έναν άλλον Καραμανλή, όχι και τόσο χαρισματικό, ο οποίος προωθεί την ιδέα του νέου κόμματος στο οποίο παίρνουν μέρος διάφοροι Καραμανλικοί, τελειωμένοι ως επί το πλείστον όπως ο Μπαλτάκος, ο Καρατζαφέρης, ο Ζώης, η Ξουλίδου, ο «γέροντα η ευχή» Νίκος Νικολόπουλος και γιατί όχι, ο Ζορό Πανίκας Ψωμιάδης. Ποιος ξέρει; Και πολλοί άλλοι στους οποίους ο τουρίστας της Ραφήνας, κολλητός του Αλέξη, του Προκόπη, του Μίμη Παπαγελλόπουλου κ.λπ., έχει τάξει βουλευτικές έδρες. Σαν νέος Παπάγος θέλει να ιδρύσει τον Ελληνικό Συναγερμό της εποχής, μόνο που δεν έχει ο ίδιος τα κότσια ή την ενέργεια να βγει μπροστά και να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν. Βάζει άλλους να δημιουργήσουν το ΕΘΝ.Ο.Σ. που αν ιδρυθεί ελπίζουμε να μην ονομαστεί τελικά έτσι. Θα θυμίζει το Έθνος του Μπόμπολα ή τα τσιγάρα Έθνος που καπνίζαμε παλιά.
Αλλά είναι μάλλον ένα όνομα που ταιριάζει σε όσους έχουν πάρει την αποκλειστική αντιπροσωπεία του ελληνικού έθνους. Έχουν αγοράσει κι από ένα εθνόμετρο για να υπολογίζουν ποιος είναι πιο Ελληναράς και να τον γράφουν στο κόμμα τους. Κάτι σαν λάιτ Χρυσή Αυγή δηλαδή χωρίς τις εγκληματικές ενέργειες.
Θα μπορούσε να ονομάζεται «ΚΟΕΛΛ», δηλαδή «Κόμμα Ελληναράδων» και να μας συγχωρήσουν οι υπόλοιποι Έλληνες. Είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Να χωρίσουν τους πολίτες σε Έλληνες και πολύ Έλληνες, λες και υπάρχει πράγματι ένα τέτοιο ελληνόμετρο για να ξεχωρίζει εμάς από τον.. Πανίκα ή τον Καρατζαφέρη. Έλεος, πια, δεν έχει ανάγκη το Έθνος από άλλο… ΕΘΝ.Ο.Σ. Έχει ανάγκη από πραγματικούς πατριώτες που θα συμβάλλουν ώστε να φύγει ο Τσίπρας, όχι από δεξιά άλλοθι για να αναστηθούν πολιτικά πτώματα και να διατηρηθεί το πολιτικό τοτέμ της Αριστεράς.
Δεν έχει ανάγκη από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς ή από Συναγερμούς τύπου Καρατζαφέρη ή Παπάγου. Αυτή είναι η ανανέωση της δεξιάς παράταξης, του αστικού, φιλελεύθερου κόμματος; Να φτιάξουμε ένα κόμμα σαν της Λεπέν στη Γαλλία, του Afd στη Γερμανία ή κάτι υπερδεξιά κόμματα στην Αυστρία, την Ιταλία κ.λπ; Ή να δώσουμε τη μάχη με σκληρούς όρους για να φύγει το έκτρωμα που μας κυβερνά;
Πολλοί λένε ότι το ΕΘΝ.Ο.Σ. θα κερδίσει πολλούς ψηφοφόρους, άλλοι ότι ο Μητσοτάκης (αν σοβαρευτεί βεβαίως) θα το κάνει μια χαψιά. Άλλοι υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να πάρουν ένα 3% και πάνω, να έχουν καμιά 10αριά βουλευτές και να παίξουν το ρόλο του Καμμένου σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά μια ομηρεία δια χειρός Καραμανλή που θέλει δια της πλαγίας το κόμμα στα χέρια του. Όχι, δεν πρέπει να ζήσει η χώρα νέες περιπέτειες, εκβιασμούς και πολιτικά παζάρια που κακό κάνουν και στήνουν νέο διαπλεκόμενο σύστημα.
Η Ελλάδα χρειάζεται αφύπνιση, να βγούμε από τα σπίτια μας, να διώξουμε την Αριστερά του Τσίπρα. Να μορφωθούμε καλύτερα, να μην μας πιάνουν κορόιδα οι λαϊκιστές, οι ψεύτες, τα λαμόγια από δεξιά ή από αριστερά. Θέλουμε μια χώρα που θα είναι περήφανη, όχι να πουλάει πατριωτισμό αλλά από την πίσω πόρτα να παίζει βρόμικα παιχνίδια. Αλλά μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πρωτοπόρα, ανοικτή στην κοινωνία και την οικονομία. Ο λαϊκισμός μας κατέστρεψε, του Τσίπρα, του Καμμένου, του Παπανδρέου, του κάθε πολιτικού που έκτισε καριέρα με γλώσσα φθηνή, εύκολη, ψηφοθηρική.
Αλλά δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: