Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Ένωση Συνταξιούχων Νάξου: Καμία ανοχή, καμία συναίνεση! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Ψηλά το κεφάλι!

«Το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, "απελευθέρωση" των "κόκκινων" δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων συμπληρώνεται με νέα προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη θωράκιση και στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας...

Κανένας συνταξιούχος, εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται!
Να πάρει τη θέση του στον ταξικό αγώνα! Να απαντήσει στην αδράνεια!
Να οργανωθεί στα σωματεία του, να οργανώσει την αγανάκτηση και την οργή του. Να μην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του. Να μη μείνει στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών. Να τους γυρίσει την πλάτη.
Καμία ανοχή, καμία συναίνεση! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!
Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση! Να μην εγκλωβιστούν ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι περάσαμε τα δύσκολα.
Ψηλά το κεφάλι!
«Με αυτό το νόμο (Ν. 4387/2016) που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σαρώνουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με το αίμα της εργατικής τάξης, καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, νομιμοποιούν όλες τις προηγούμενες ανατροπές, μειώνουν κι άλλο τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν τις αναπηρικές και τα κοινωνικά δικαιώματα, μειώνουν δραστικά τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, το οποίο καταργούν σταδιακά μέχρι το 2019.
Μια πρώτη γεύση παίρνουν, αυτές τις μέρες, μερικές χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι, με τα κριτήρια του 2015, δικαιούνταν για φέτος το ΕΚΑΣ, αλλά με το νόμο - λαιμητόμο γίνονται η πρώτη κατηγορία που το χάνει.
Αυτοί οι συνταξιούχοι, που πήραν το ΕΚΑΣ για τους πρώτους πέντε μήνες του 2016, καλούνται τώρα να το επιστρέψουν, λόγω της αναδρομικής ισχύος του νόμου, που ψηφίστηκε στα μέσα Μάη! Τόσο ...πίσω τους έχουν μείνει τα δύσκολα, όπως λέει η κυβέρνηση.
Συνεχίζεται η επίθεση χωρίς τέλος από την κυβέρνηση προς τους εργαζόμενους:
  • Με νέα φορολεηλασία στο λαϊκό εισόδημα (φόρος εισοδήματος από 22% και πάνω).
  • Με το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που ψηφίζει.
  • Με ανατροπή στα Εργασιακά, με το συνδικαλιστικό νόμο που προωθεί.
Για τα αφεντικά, τους μεγαλοεργοδότες, το κεφάλαιο, νέα προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τη θωράκιση και στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας:
  • "Αναπτυξιακός νόμος" και νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος διετίας.
  • Δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και 45% της επένδυσης.
  • Επιδότηση του "μισθολογικού κόστους" έως και 500.000 ευρώ για κάθε θέση εργασίας!
  • Επιδότηση του "επιχειρηματικού κινδύνου", κάλυψη ζημιών.
  • Φόρος μόνο 10% στα μερίσματα μετοχών.


Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Συνεχίζουμε πιο μαχητικά! Αντιστεκόμαστε στη νέα επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια και το λουκέτο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τσακίζει με κάθε τρόπο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Δημιουργούν έναν καθημερινό εφιάλτη για τις οικογένειές μας, για να στηρίξουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Στήνουν ένα "αυτόματο κόφτη" μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, χωρίς καν να αναγκάζονται να τα ψηφίσουν στη Βουλή, κάθε φορά που δεν τους βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα.
Τέρμα πια στις αυταπάτες!
Πληρώσαμε την κρίση τους.
Να μην πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους


                                                     

Νάξος  19 Μάη 2016

Δημοσίευση σχολίου