Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
* Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου (Münchausen syndrome by proxy)
Οι Προτεστάντες, οι οποίοι για έναν αιώνα παριστάνουν τους προστάτες τού δυτικού πολιτισμού, είναι οι ίδιοι που "αρρώστησαν" τη Δημοκρατία, για να της "πουλήσουν" το "αντίδοτο".
Η Democracy είναι αυτή η "άρρωστη" και εξαρτώμενη Δημοκρατία που σήμερα αργοπεθαίνει.
Το αυτογκόλ των αιώνων…
Αναμφισβήτητα ζούμε στο τέλος των "καιρών" …Ζούμε τον συνήθη παραλογισμό τού τέλους μιας εποχής …Τον παραλογισμό των τελευταίων ημερών τής Βαβυλώνας ή της Ελληνορωμαϊκής Αυτοκρατορίας …Έναν παραλογισμό, ο οποίος —όπως είχε άλλωστε προφητευτεί— έχει αποπροσανατολίσει πλήρως τον άνθρωπο. Ακόμα και το...

νόημα των λέξεων έχει αλλοιωθεί …Την εξαθλίωση των πληθυσμών την ονομάζουμε "ανταγωνιστικότητα" και το ξεπούλημα το ονομάζουμε "αξιοποίηση". Όλοι γίναμε μάρτυρες των εγκλημάτων των τελευταίων ημερών …Εκεί που δεν γνώριζαν πώς να εμφανίσουν την "κατακρεούργηση" των μισθών και των συντάξεων, την "βάπτισαν" επιτυχή και ρηξικέλευθη "μεταρρύθμιση" του ασφαλιστικού συστήματος. Το ίδιο έχουν παραβιαστεί και οι έννοιες εκείνες, οι οποίες περιγράφουν ιδιότητες …Οι ιμπεριαλιστές εμφανίζονται σαν "επενδυτές", οι τοκογλύφοι σαν "δανειστές" και οι φασίστες που τους εξυπηρετούν σαν "δημοκράτες".
Δημοσίευση σχολίου