Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Διαβούλευση για τον «Γαστρονομικό Προορισμό 2019» στη Νάξο και την Σαντορίνη την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

 
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδικεί τον τίτλο «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας διάκριση, που καθιστά την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που εξ αρχής είχε θέσει η Περιφερειακή αρχή:
την εξωστρέφεια, την διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού, στόχους που υπηρετεί στο έπακρο ο θεσμός της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.
Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας θα δομηθεί γύρω από τους παρακάτω έξι τομείς ενδιαφέροντος: Α. Πολιτισμός και διατροφική ποικιλία, Β. Εκπαίδευση, Γ. Στήριξη ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων), Δ. Υγεία, Ε. Βιωσιμότητα, Στ. Τεχνολογία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας προχωρούν ολοταχώς οι διαβουλεύσεις των μελών της επιτροπής υποψηφιότητας της Περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς για την κατάθεση απόψεων και προτάσεων.

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Νάξο στο χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (Περιφερειακός δρόμος Νάξου) και στη Σαντορίνη (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!

                              


        Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου

                                         Ιωάννης Μαργαρίτης
Δεν υπάρχουν σχόλια: