Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η Καλλιτεχνική Έκθεση Χαραλ. Καρδιόλακα και Παράσχου Φραγκίσκου

     Εγκαίνια Έκθεσης Χαρ. Καρδιόλακα-Παράσχου Φραγκίσκου
Τα εγκαίνια μιας σημαντικής Έκθεσης χειροτεχνημάτων, πυρογραφίας, γλυπτικής και ζωγραφικής των Ναξίων ερασιτεχνών καλλιτεχνών Χαράλαμπου Καρδιόλακα και Παράσχου Φραγκίσκου έγιναν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 το βράδυ στο...
χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Δημοτικού Θεάτρου Νάξου "Ιάκωβος Καμπανέλλης". Η Έκθεση αυτή ("Εικαστική Συνάντηση" με τίτλο "Δημιουργικές ανησυχίες από το χτες και το σήμερα") διακρίνεται από ιδιαίτερη πρωτοτυπία γιατί τα χειροτεχνικά έργα, που αποτελούν μεγάλο μέρος της Έκθεσης, είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Κοχύλια, φλασκιά, κομμάτια από ξύλα που βρέθηκαν στη θάλασσα, ένα καράβι από σπίρτα χρησιμοποιημένα και λοιπά. αντικείμενα διακοσμημένα με πολλή τέχνη καθώς και έργα πυρογραφίας, έργα ζωγραφικής, και γλυπτικής συνθέτουν μια πολύ καλαίσθητη Έκθεση.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθησαν πολλοί Χωραΐτες συμπολίτες των καλλιτεχνών και άλλοι Ναξιώτες και επισκέπτες της Νάξου καθώς και ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης
Είναι η δεύτερη Έκθεση των δύο ταλαντούχων Ναξίων καλλιτεχνών που αφήνουν ιδιαίτερα σπουδαίες εντυπώσεις. Η Έκθεση πρόκειται να μείνει ανοικτή μέχρι τις 14 Αυγούστου 2016 και αποτελεί ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γεγονός για τη Νάξο.



.
Γιάννης Λογαράς
Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: