Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις (2016) στον Κυνήδαρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ «Ο Άγιος Γεώργιος»
Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, πραγματοποιούμε στον Κυνήδαρο καλοκαιρινές εκδηλώσεις και στηριζόμαστε στην αγάπη και τη συμπαράσταση των μελών και φίλων μας για το σύλλογο. Προσπαθούμε και συνεχίζουμε με αισιοδοξία να προβάλλουμε την τοπική μας ιστορία και πολιτισμό.
Για το καλοκαίρι 2016 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μας είναι περιορισμένες αλλά πιστεύουμε ότι για άλλη μια φορά συμβάλλουμε στην ενημέρωση, στην παραδοσιακή κληρονομιά και ιστορία του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2016 έχουν ως εξής:


Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016 – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Στο Πλατσάκι, ώρα 9:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία». Τέσσερις ηθοποιοί (δύο επαγγελματίες και δύο ερασιτέχνες), σχημάτισαν το θεατρικό εργαστήρι της Ορεινής Νάξου "ΦΩΝΑΞΟ" και θα μας παρουσιάσουν σε μια παραδοσιακή γειτονιά του χωριού, "το Πλατσάκι", μια ιστορία που απευθύνεται σε μεγάλους αλλά και σε μικρούς, καθώς έχουν δανειστεί στοιχεία των παραμυθιών όπως ιππότες, μάγοι κλπ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 – ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Στο Πλατσάκι, ώρα 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Ιατρική Ημερίδα με θέμα: «Τεστ ΠΑΠ – Καρκίνος ενδομήτριου – Εμβολιασμός». Ομιλήτρια θα είναι η κα Μαρία Μπρόζου – Ειδικευμένη Ιατρός Μαιευτικής Γυναικολογίας του Π.Γ.Ν. Αττικόν. Περισσότεροι από 80% καρκίνοι της μήτρας προέρχονται από το ενδομήτριο ή τοίχωμα της μήτρας. Αν και ο γυναικολογικός καρκίνος σήμερα είναι διαδεδομένος, εντούτοις υπάρχει παρανόηση και άγνοια σχετικά με τον καρκίνο της μήτρας. Η έγκαιρη διάγνωση του είναι η καλύτερη θεραπεία του και αυτό σημαίνει ότι να γνωρίζουμε τα γεγονότα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει συζήτηση, με ερωτήματα, απορίες από τους παρευρισκόμενους και θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από την ομιλήτρια.


Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Στο χώρο του παλαιού ελαιοτριβείου (Τροιό) και ώρα 9:00 μ.μ., ο συγχωριανός Βαγγέλης Κακλαμάνος στα πλαίσια πανεπιστημιακής εργασίας του, παρουσιάζει μουσειακή μελέτη που αφορά την έκθεση των αντικειμένων και γενικά το Τροιό.
Με σκοπό ότι η έκθεση των αντικειμένων ενός μουσείου και τέτοιου χώρου γενικά, βοηθά στη μετάδοση συγκεκριμένων μηνυμάτων προς τους επισκέπτες, θα γίνουν προτάσεις, υποδείξεις και θα τεθούν απόψεις από τον μελετητή, χρήσιμες για τη βελτίωση λειτουργίας του χώρου του Τροιού. Η μελέτη αυτή θα βοηθήσει στην εσωτερική οργάνωση του Τροιού, στη σωστή διάταξη των αντικειμένων στο χώρο και να αποκτήσει το οίκημα χαρακτήρα μουσειακό. Γνωρίζουμε ότι απαιτούνται πολλές προσπάθειες και δαπάνες για να πετύχουμε το στόχο μας και βέβαια η συμβολή των μελών και φίλων του συλλόγου μας. Στόχος είναι η συλλογή και άλλων αντικειμένων λαογραφικής σημασίας, να είναι ανοικτός ο χώρος για το κοινό και να συμβάλλουμε στην εκμάθηση του πολιτισμού μας στους νέους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 – ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης» και ώρα 21:30 μ.μ., παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση που συμμετέχουν : Αγγελική Κονιτοπούλου (τραγούδι), Ελένη Λεγάκη (τραγούδι), Βασίλης Κλουβάτος (βιολί), Νίκος Κονιτόπουλος (λαούτο – τραγούδι), Βαγγέλης Κουκουλάρης (λαούτο – κιθάρα), Βαγγέλης Κακλαμάνος (λαούτο – κιθάρα) και Κώστας Χουζούρης (βιολί). 
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών, φιλανθρωπικών σκοπών και στόχων του Συλλόγου μας, σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσης του, στην Αθήνα καθώς και στον τόπο καταγωγής μας τον Κυνήδαρο Νάξου.
Η συνδρομή στο σύλλογο είναι 10 ευρώ.


Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης» και ώρα 9:00 μ.μ., μουσικοχορευτική εκδήλωση με παρουσίαση παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα.
Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: α) Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, β) Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Τριάδα» Καλαμάτας, γ) Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριώτισσα» με το Χορευτικό συγκρότημα Λυκείου Νάξου. Συμμετέχει επίσης το χορευτικό συγκρότημα των πολιτιστικών συλλόγων του Κυνηδάρου.
Ο χορός και το τραγούδι είναι συνυφασμένα με τη ζωή των Ναξιωτών και σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια της διασυλλογικής συνεργασίας, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην διάσωση του πολιτισμού μας. Προβάλλουμε παραδοσιακούς χορούς και μουσική απ’ όλη την Ελλάδα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεγαλείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Σκοπός μας είναι να παροτρύνουμε τους νέους του τόπου μας, να αγαπήσουν την παράδοση, τη μουσική και τον χορό.
Ευχαριστούμε τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την βοήθεια του, να διαθέσει τον ξενώνα για τη διαμονή των χορευτικών συγκροτημάτων που θα φιλοξενήσουμε στο νησί μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη!!!!


Καλό καλοκαίρι!!!



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο γεν. Γραμματέας
                                   Ιάκωβος Κ. Τσελέντης                    Κων/νος Γ. Καρποντίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: