Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια

Είναι γνωστό πως τον Αύγουστο τίποτα δεν λειτουργεί στην Ελλάδα, αν και αυτό έχει πια επεκταθεί σε όλο τον χρόνο.
Κάποιοι Έλληνες έχουν ακόμα την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές, αν και οι επαγγελματίες του τουρισμού επισημαίνουν -και τα στατιστικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν- πως οι ημέρες διακοπών των Ελλήνων μειώνονται διαρκώς.
Οι ψευδαισθήσεις έχουν τελειώσει για τους Έλληνες και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε αυτά που έπρεπε να αντιμετωπίσει δυναμικά το 2010 αλλά δεν το έκανε, με αποτέλεσμα όλα σήμερα να είναι πολύ χειρότερα και πολύ πιο δύσκολα...


Όταν σου έχουν πάρει τη χώρα, καταλαβαίνεις κάποια στιγμή πως το σπίτι σου δεν θα την γλιτώσει.
Τα χρόνια μετά την χρεοκοπία, δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που πίστεψαν πως αυτοί θα διασωθούν -ενώ όλοι γύρω τους θα καταρρέουν- αλλά τώρα διαπιστώνουν πως μόνο το κοινό καλό απαντάει στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.
Το φθινόπωρο που έρχεται δεν θα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί επικοινωνιακά η κατάρρευση της χώρας.
Η σύγκρουση με την πραγματικότητα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα δισεκατομμύρια φόρων που θα πρέπει να πληρωθούν από τους πολίτες -με χρήματα που δεν υπάρχουν- θα θέσουν αμείλικτα το θέμα της διαγραφής του χρέους και της επιλογής που θα πρέπει να κάνει η χώρα για να διασωθεί.
Είναι προφανές πως η χώρα θα πάει σε εκλογές αλλά οι εκλογές δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα στο προτεκτοράτο, οπότε δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό στη χώρα.
Ανόητοι και κομματόσκυλα επιμένουν ακόμα να χωρίζουν τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς -αν και όλοι είναι πια δούλοι- και να περιμένουν λύσεις από Τσίπρες και Μητσοτάκηδες.
Η μόνη λύση είναι οι Έλληνες να ενωθούν να αντεπιτεθούν και να απελευθερώσουν τη χώρα τους.
Το θέμα είναι αν οι Έλληνες το θέλουν αυτό.
Αν το θέλουν, η λύση είναι μπροστά στα μάτια τους. Και στα χέρια τους.
Αν δεν το θέλουν, η καταστροφή είναι βέβαιη.
Και κανείς πια δεν μπορεί να προσποιείται τον ανήξερο και τον αθώο...


Δημοσίευση σχολίου