Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Να η ευκαιρία για το χρέος

Κάποτε η κυβέρνηση είχε κάνει σημαία της τη διαγραφή του χρέους. Τώρα βλέπουμε να επιλέγει την υποστολή με μια οικουμενική σιωπή που δημιουργεί ευλόγως ερωτήματα. ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, αντί να έχουν πάρει ανά χείρας την υπόθεση Γεωργίου που αποκαλύπτει το «φούσκωμα» του ελλείμματος, τσακώνονται και γι' αυτό, όπως και για μια σειρά άλλων ζητημάτων, για μικροκομματικούς λόγους.
Η υπόθεση όμως του ελλείμματος και της εγκληματικής διόγκωσής του το 2009 -με εντολές άνωθεν- είναι εθνικό θέμα, αφού οδήγησε στο Μνημόνιο και σε όσα βιώνουν ο ελληνικός λαός και η χώρα από το 2010 και έως πότε, ένας Θεός ξέρει. Οπως αποκάλυψε προχθές στην...

«κυριακάτικη δημοκρατία» η Ζωή Γεωργαντά, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει «κούρεμα» 210 δισ. ευρώ για το κόλπο που στήθηκε εις βάρος της από τη Eurostat.
Οπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στην αναίρεση που είχε καταθέσει η νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, «η αλλοίωση κρίσιμων στατιστικών μεγεθών κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πάρα πολλά δισ., αλλά υπήρξαν και άλλες συνέπειες: αποκλεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές, αύξηση επιτοκίων δανεισμού, νέα φορολογικά μέτρα και νέα Μνημόνια.
Τα 210 δισ. ευρώ είναι το στοίχημα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση (αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα) και οφείλει να το βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη ρύθμιση του χρέους. Είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, αλλά και ο τόπος να πάρει ανάσα.
Αυτός είναι ο εθνικός στόχος, στην περίπτωση που η ελληνική Δικαιοσύνη κρίνει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αλλά και όσοι τον βοήθησαν για το κακουργηματικού τύπου αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης έκαναν εγκληματικές αλχημείες και πρέπει να καταδικαστούν.
Ο πανικός της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εμπλέκονται είναι κατανοητός, γι' αυτό οι πιέσεις θα επανέλθουν. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας να μη βάλει νερό στο κρασί του· να ζητήσει, εν όψει των νέων διαπραγματεύσεων του φθινοπώρου, ρύθμιση του χρέους, που ο Γιώργος Παπανδρέου και οι εταίροι φούσκωσαν σκοπίμως.





Δεν υπάρχουν σχόλια: