Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η γνωστή και αγαπημένη ταινία ΣΤΕΛΛΑ (1955), σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ. Στη διεθνή αυτή ταινία πρωταγωνιστούν η Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Φούντας. Παίζουν, επίσης, οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Σοφία Βέμπο, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καββαδία και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί...

   ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η Στέλλα τραγουδάει στο νυχτερινό κέντρο Παράδεισος. Όταν γνωρίζει τον Μίλτο αλλάζει η ζωή της. Όμως δεν σκοπεύει να χάσει την ελευθερία της…


Κλασική είναι η ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη στο τραγούδι «Αγάπη πού ’γινες δίκοπο μαχαίρι», ενώ στην ταινία ακούστηκαν για πρώτη φορά τα τραγούδια «Εφτά τραγούδια θα σου πω» και «Το φεγγάρι είναι κόκκινο».
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ξένης Ταινίας από την Επιτροπή Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Hollywood το 1955.
Σας περιμένουμε κι αυτή την Πέμπτη στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
  Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
                                                                                


                                 Αποτέλεσμα εικόνας για στελλα ταινια                  


                                Αποτέλεσμα εικόνας για στελλα ταινια

                               Αποτέλεσμα εικόνας για στελλα ταινια

Δεν υπάρχουν σχόλια: