Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, άσκησε βέτο σε διάταγμα με το οποίο υποχρεώνονταν οι τράπεζες να ενημερώσουν τις φορολογικές αρχές για τα υπόλοιπα όλων των τραπεζικών λογαριασμών που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ.
Κάπου αλλού λοιπόν υπάρχουν ΠτΔ με εξουσίες και με μυαλό τέτοιο που να αντιλαμβάνονται ότι όταν καταργείς το τραπεζικό απόρρητο, απλά καταργείς τις τράπεζες, την επενδυτική ψυχολογία και φυσικά όλο το (καλώς ή κακώς) ισχύον σήμερα επενδυτικό σύστημα.
Εδώ οι εντολοδόχοι Έλληνες πολιτικοί, μη προβάλλοντες καμία αντίσταση στους εντολείς τους - δανειστές, σπεύδουν και δίνουν κάθε τραπεζική πληροφορία στις...

φορολογικές αρχές (και μέσω αυτών εμμέσως στους δανειστές) και στη συνέχεια προβαίνουν σε πάνω από 10.000 κατασχέσεις λογαριασμών κάθε μέρα.

Μετά περιμένουμε να έρθει ανάπτυξη. Καλά κρασιά….

ΥΓ. Το τραπεζικό απόρρητο, δεν σημαίνει απαραίτητα φοροδιαφυγή ή μαύρο χρήμα. Αν έχει το πολιτικό σθένος και την πολιτική βούληση το πολιτικό σύστημα, ας συλλάβει τη φοροδιαφυγή στην πηγή της και κυρίως ας πιάσει τα οικονομικά αφεντικά του πολιτικού συστήματος και όχι να κάνει κατασχέσεις λογαριασμών φτωχών ανθρώπων που έχουν κάτω από 3.000 ευρώ στην τράπεζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: