Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για τη χθεσινή Απεργια

H Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς εργάτες, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνατξιούχους  που συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών που τις τελευταίες μέρες βρίσκονται νύχτα-μέρα στους καταπέλτες των πλοίων κόντρα στις διάφορες προσπάθειες υπονόμευσης και δίνουν αγωνιστική απάντηση απέναντι στην φοροεπιδρομή που επιβάλλουν κυβέρνηση και κουαρτέτο στο εισόδημά τους, την ώρα που για τους εφοπλιστές εξασφαλίζεται πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων και καλούμε και τον Ναξιακό λαό να στηρίξει τον αγώνα των ναυτεργατών. Να πέσουν στο κενό οι γνωστές προσπάθειες κοινωνικού αυτοματισμού και απεργοσπασίας. Εργάτες, αγρότες, ναυτεργάτες βρισκόμαστε στην ίδια όχθη κόντρα στα μονοπώλια κάθε κλάδου, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στο πολιτικό προσωπικό τους...

Με τη σημερινή απεργία δόθηκε απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης που επιχειρεί να βαφτίσει το μαύρο-άσπρο και πανηγυρίζει μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η ανάκαμψη βασίζεται στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, πατάει πάνω στο αίμα και τις θυσίες της εργατικής τάξης με δυνάμωμα της εκμετάλλευσης, νέο τσάκισμα στο λαϊκό εισόδημα, με νέες φοροεπιδρομές.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Την ανασύνταξη την τρέμουν όσοι φοβούνται τη δύναμη των εργατών και τους θέλουν στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι μέσα στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια, όσοι βγάζουν σπυράκια με το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Τη φοβούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το πολιτικό προσωπικό τους, ο νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που δεν κούνησε το μικρό του δαχτυλάκι για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας, που σήμερα έλαμψε δια της απουσία του.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση. Να μη δείξουν καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στο νέο γύρο επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να δυναμώσει η οργάνωση στα σωματεία και οι εστίες αγώνα σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο.
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό
  • Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής ο Γιάννης Φρατζέσκος
  • Από την Ένωση Συνταξιούχων Νάξου ο Νικήφόρος Κουτσοκέρης μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων
Την κεντρική ομιλία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε η συνδικαλίστρια στον τομέα Επισιτισμού Τουρισμού και μέλος του ΠΑΜΕ Μαρίνα Βιτζηλαίου.

To Γραφείο Τύπου


σφραγίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: